četvrtak, 23.01.2020.

Naše područje djelovanja i utjecaja. Polazišna točka je u nama.

Čak i oni koji imaju vanjsku moć, njihov utjecaj je iluzoran, iako rade stvarne štete, stvarnim ljudima, životinjama, okolišu. Oni nemaju stvarnu moć. Lažna moć je vanjska, politička u širem smislu. Stvarna moć se nalazi unutra. Ona je kao atomska energija. Kako to da majka sitne građe podiže kombi kada je ispod njega zaglavljeno njeno dijete? Neka jaka sila se aktivira u njoj u tom trenutku. Nju pokreće ljubav i nešto u njoj multiplicira njenu snagu. Ako bi ga kasnije probala pomaknuti, ne bi uspjela.
Mi koristimo samo malo od svojih mogućnosti. Mi smo tek blijeda sjena našeg potencijala. Iznutra smo kreativniji nego što mislimo da jesmo, jači smo, pozitivno luđi. Imamo u sebi potencijal da živimo potpuno, neopterećno, odvažno, bez straha, vođeni svojim unutrašnjim impulsima, krećući se spontano kuda nas unutarnji kompas usmjerava. Možemo biti više svoji, možemo biti potpuno svoji, ali moramo istraživati, isprobavati, kada je potrebno - riskirati, usuditi se, neprestano učiti ono što je naš stvarni interes. Takav život nije namijenjen nekome drugom, namijenjen je svakome tko ga se usudi živjeti. A usude se tek rijetki. Nije to igranje lota, to je odabir, kojem slijedi unutarnja preispitivanje, preslagivanje i neprestana promjena. Jedino je ona stalna. Ljudi žele "sigurnost" i "stalne" poslove, a sigurna je samo promjena, stalna je samo nestalnog i neizvjesnost. Postići da budemo iznutra mirni i zadovoljno aktivni u neizvjesnom, nestalnom i nesigurnom, to je prava stvar.

"Putujemo prema sretnim srcima."

Nekoliko mjeseci prije pojavljivanja na svjetskoj sceni pred nekoliko slučajnih slušatelja


Svjetska scena. Cura rastura. Ovaj talent je isplivao i sada pleše.


Ovo ne znači da nas treba zanimati svjetska scena. Mi moramo biti zvijezda naše unutarnje scene. To je još bolje od svjetske scene.

- 08:02 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

Opis bloga

Ekspresije o temama osobnog razvoja.




Pitanja i informacije:
alen1zoric@gmail.com



Manje je često dovoljno, a više previše. Umijeće je pronaći pravu mjeru i vlastiti put.






"Inspire (from the Latin inspirare) means to breathe life into another."
































"Tehnologije koje smo stvorili i neprestana poplava takozvanih informacija koje nam se nameću toliko nas odvlače i proždiru da se, više nego ikada, čini društveno korisnim uroniti u knjigu kojom ste okupirani... Mjesto mira na koje morate "otići" kako biste mogli pisati, ali i ozbiljno čitati, mjesto je gdje zapravo možete donositi odgovorne odluke, na kojem se zapravo možete produktivno suočiti s inače zastrašujućim i nesavladivim svijetom..."
Jonathan Franzen