četvrtak, 02.01.2020.

The Having. Probijanje ljuske jajeta. Izlazak. Gledanje drugim očima. Stvarnost.

Suh Yoon: "Postoji budistički izraz za značenjem "obostrano kljucanje". To se odnosi na sliku kada pilići kljucaju s unutarnje strane jajeta, dok majka kvočka istodobno kljuca ljusku izvana, kako bi je razbila. Tada se sastaju vaša želja da probijete svoju ljusku i energija univerzuma. Sva vaša bol u tom razdoblju pomaže vam da se probijete iz svog jajeta. Kad se probijete kroz ljusku i uđete u stvarni svijet, sreću možete maksimalno koristiti za mijenjanje vlastitog života."

Tu se radi o onome što ja zovem Proboj. Vidim da je, naknadno, Kezele napisao knjigu pod tim nazivom, ali njegove pizdarije me apsolutno ne zanimaju.

Mi se nalazimo unutar ljuske jajeta. Tu može u najbolju ruku biti u određenoj mjeri ugodno, ali i to je upitno. Svjesnoj osobi će biti tijesno, vrlo neugodno i osjećat će se stisnuto. Možda neće ni znati o čemu se radi, možda neće imati ni blagu ideju o postojanju ljuske koja ju sputava i koju treba probiti i to neznanje ju može u konačnici uništiti ili dovesti do ludila. Okolina je u tome od svesrdne pomoći.
Činjenica je sljedeće: ljuska postoji, treba ju probiti, izaći van i, za početak, udahnuti Stvarnost punim plućima, a onda se suočiti sa Stvarnošću po prvi puta u svom životu. Za interakciju sa Stvarnošću neophodno je koristiti određene alate. Osnovni su svjesnost, kreativnost, otvorenost, znatiželja, proaktivnost; slušanje unutarnjeg glasa i djelovanje.

- 11:08 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

Opis bloga

Ekspresije o temama osobnog razvoja.




Pitanja i informacije:
alen1zoric@gmail.com



Manje je često dovoljno, a više previše. Umijeće je pronaći pravu mjeru i vlastiti put.






"Inspire (from the Latin inspirare) means to breathe life into another."
































"Tehnologije koje smo stvorili i neprestana poplava takozvanih informacija koje nam se nameću toliko nas odvlače i proždiru da se, više nego ikada, čini društveno korisnim uroniti u knjigu kojom ste okupirani... Mjesto mira na koje morate "otići" kako biste mogli pisati, ali i ozbiljno čitati, mjesto je gdje zapravo možete donositi odgovorne odluke, na kojem se zapravo možete produktivno suočiti s inače zastrašujućim i nesavladivim svijetom..."
Jonathan Franzen