nedjelja, 13.10.2019.

Ikigai

Čitam knjigu Ikigai, autor Ken Mogi, neuroznanstvenik, autor, radijski voditelj, bloger. Jednostavna je za čitanje, ne predugačka (190 stranica), izdavač Planetopija. Ja sam je posudio u knjižnici, vidim na omotu da košta 89 kn, što je zaista umjerena cijena i čini mi se da bi ju bilo dobro imati i doma. Ne volim više skupljati knjige na polici, ali kako stvari stoje, koliko toga zanimljivog pronalazim (bilo bi mi pametnije da Amazon zaobilazim u širokom luku, ali bojim se da je za to prekasno), imam potrebu nekoliko knjiga imati pri ruci. Ikigai mi se odmah svidjela. Najprije mi je djelovala kao nešto zgodno i zanimljivo, a sada sam već očaran s tim japanskim pristupom umijeću života. Danas je možda i završim, pa ću sutra-prekosutra napisati nekoliko dojmova i prepisati nekoliko odlomaka.


- 09:36 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.


Internetski dnevnik, kojeg pišem prvenstveno zbog sebe, kako bih produbio i sebi pojasnio ideje koje mi dolaze, ali i za one koji nekim putem dospiju ovdje i vide kako su moje teme i njihove teme. U današnje doba internetskih mogućnosti, zanimljivo je imati uvid u nečiju svakodnevnu kreativnost, umjesto u banalne statuse po društvenim mrežama. Mnogi važni pisci su imali potrebu pisati dnevnike, za koje nisu smatrali da će ih itko čitati. Pada mi na pamet pogotovo Kafka, čije dnevnike i pisma sam svojevremeno čitao s guštom. Današnje vrijeme internetizacije pruža mogućnost vođenja dnevnika uživo. Ja bih volio pratiti takav dnevnik nekoga tko ima što reći. A još mi je zanimljivije pisati svoj.
Ovaj blog ide ispod radara, što znači da nije vidljiv na listama, to mi jednostavno ne treba. Kad sazrije vrijeme, otvorit ću si neovisnu stranicu, za što će mi trebati pomoć nekoga tko se razumije u to više od mene.

"Bez napora ne možemo ništa postići - s naporom upropaštavamo sve.

I upravo zato što je to tako jednostavno, zato je i tako teško. Događa se samo od sebe - no mora se na tome raditi.

Istinsko prosvjetljenje doživljava samo vrlo malo ljudi, jer ih je i veoma malo koji to istinski žele."

De Mello (iz knjige Carlosa Vallesa, "Neopterećen prtljagom", koja se bavi De Mellovom duhovnom ostavštinom)Ako se kojim slučajem poželite javiti, to znači da se svakako i trebate javiti:
alen1zoric@gmail.com"You think you know me, but you haven't got a clue"Free Web Hit Counter
. . .