nedjelja, 25.08.2019.

Svrha izazova i prepreka

Baš sam naletio na rečenicu pregledavajući nešto u bespućima neta, koja ide ovako: "The challenge isn't the act of overcoming obstacles—it's in becoming the kind of person."
Izazov nije (tek) čin savladavanja prepreka, već je poanta u tome kakva osoba postaješ dok ih savladavaš. Kroz savladavanje, pa i kroz nesavladavanje, kroz pokušaje i pogreške, ako je u čovjeku prisutna odgovarajuća vrsta pozornosti, on prolazi kroz transformaciju, otkriva nešto u sebi, nešto što je bilo uspavano i duboko zakopano, prolaženjem kroz izazov to izlazi na površinu i svjetlo svijesti. On otkriva nešto o sebi što prije nije znao, a to može samo kroz izazov i tome izazov zapravo služi.

- 14:18 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

Internetska bilježnica za zapisati što mi dođe.

Jedna vrsta modernog dnevnika, kojeg pišem prvenstveno zbog sebe (da se razumijemo) kako bih produbio i sebi pojasnio ideje koje mi dolaze, a oni koji nekim putem dođu ovdje, ako su im moje teme bliske, postoji dobra vjerojatnost da će u njima pronaći neku vrstu inspiracije i poticaja.


"Bez napora ne možemo ništa postići - s naporom upropaštavamo sve.

I upravo zato što je to tako jednostavno, zato je i tako teško. Događa se samo od sebe - no mora se na tome raditi.

Istinsko prosvjetljenje doživljava samo vrlo malo ljudi, jer ih je i veoma malo koji to istinski žele."

De Mello (iz knjige Carlosa Vallesa, "Neopterećen prtljagom", koja se bavi De Mellovom duhovnom ostavštinom)Ako se kojim slučajem poželite javiti, to znači da se svakako i trebate javiti:
alen1zoric@gmail.com"You think you know me, but you haven't got a clue"Free Web Hit Counter
. . .