četvrtak, 15.08.2019.

Pizza s povrćem i uzdizanje u nebo

Napravio sam svoju prvu potpuno biljnu pizzu, bogatu povrćem (tikvice, pomidori, maslinovo ulje, luk, češnjak...uglavnom ono što sam imao u frižideru, drugi put ću si ciljano nabaviti još poneki sastojak), umjerena količina sira na bazi kokosovog ulja, manja hrpa origana i ni jedna žlica vegete. Za tijesto sam majstor od ranije, tako da je ispalo jako dobro. Nitko od ukućana ne pokazuje ni blagi interes za moje novotarije, što zaista nije moj problem, tako da na drugu pizzu s drvenom pincetom slažem nekakavu narezanu šunku u ovitku i što već ide, dok na svoju s guštom slažem povrće. Nije da se hvalim s izvedbom, već se jednostavno uzdižem u nebo (ne kao što je Marija 'uzašla', razumije se... ideju da je netko toliko blesav da može uopće progutati takvu vrstu bedastoće u ovom tisućljeću, to zaista ne mogu razumjeti. Ali ima jedno dobro objašnjenje za takvu lakovjernost oko očite gluposti: objašnjenje je da se to dogodilo davno, prije koju tisuću godina. U tom slučaju, ljudi mogu progutati gotovo svašta, a neki i doslovno sve. Ali, da se za nekoga tvrdi da je jučer, ili danas prije podne, uzašao na nebo ili prošeteo po površini mora ili kakvog jezerca, taj koji to tvrdi brzo bi bio hospitaliziran u odgovarajuću ustanovu koja se bavi ljudskom psihom. Ali kada su svi ludi, onda je u redu, nema problema).

- 14:49 -

Komentari (2) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

Internetska bilježnica za zapisati što mi dođe.

Jedna vrsta modernog dnevnika, kojeg pišem prvenstveno zbog sebe (da se razumijemo) kako bih produbio i sebi pojasnio ideje koje mi dolaze, a oni koji nekim putem dođu ovdje, ako su im moje teme bliske, postoji dobra vjerojatnost da će u njima pronaći neku vrstu inspiracije i poticaja.


"Bez napora ne možemo ništa postići - s naporom upropaštavamo sve.

I upravo zato što je to tako jednostavno, zato je i tako teško. Događa se samo od sebe - no mora se na tome raditi.

Istinsko prosvjetljenje doživljava samo vrlo malo ljudi, jer ih je i veoma malo koji to istinski žele."

De Mello (iz knjige Carlosa Vallesa, "Neopterećen prtljagom", koja se bavi De Mellovom duhovnom ostavštinom)Ako se kojim slučajem poželite javiti, to znači da se svakako i trebate javiti:
alen1zoric@gmail.com"You think you know me, but you haven't got a clue"Free Web Hit Counter
. . .