nedjelja, 11.08.2019.

Prozaičnost i maniri

Ljudi se jako drže manira, jer tako su ih učili. Dobar dan, kako ste, ja sam taj i taj, drago mi je što sam vas upoznao itd, itd... Isprazne, šuplje, forme, fraze. Ja to sve skupa ne volim. Volim sve izokrenuti, tako da se s ljudima u pravilu zezam, bez obzira što će oni o tome misliti ili kako će reagirati. Kažem što god mi u nekom trenutku padne na pamet i uopće me ne zanimaju posljedice, nego samo taj bezvremeni trenutak u kojem se nešto događa i što će iz njega nastati. A ono što nastaje je uvijek rezultat onoga što oni koji su u njega uključeni u njega unose, a što unose ovisi o onome što oni jesu. Ako su uštogljeni i formalni, onda će stvoriti još više uštogljenosti i dosadne forme, tada se unaprijed može točno odrediti što će dalje biti. Ako su spontani, onda je samo nebo granica i nitko ne može znati kako će se neka interakcija razvijati.

- 16:00 -

Komentari (3) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

Internetska bilježnica za zapisati što mi dođe.

Jedna vrsta modernog dnevnika, kojeg pišem prvenstveno zbog sebe (da se razumijemo) kako bih produbio i sebi pojasnio ideje koje mi dolaze, a oni koji nekim putem dođu ovdje, ako su im moje teme bliske, postoji dobra vjerojatnost da će u njima pronaći neku vrstu inspiracije i poticaja.


"Bez napora ne možemo ništa postići - s naporom upropaštavamo sve.

I upravo zato što je to tako jednostavno, zato je i tako teško. Događa se samo od sebe - no mora se na tome raditi.

Istinsko prosvjetljenje doživljava samo vrlo malo ljudi, jer ih je i veoma malo koji to istinski žele."

De Mello (iz knjige Carlosa Vallesa, "Neopterećen prtljagom", koja se bavi De Mellovom duhovnom ostavštinom)Ako se kojim slučajem poželite javiti, to znači da se svakako i trebate javiti:
alen1zoric@gmail.com"You think you know me, but you haven't got a clue"Free Web Hit Counter
. . .