ponedjeljak, 10.06.2019.

Unutarnji princip

U meni se s vremenom, na kraju spontano i lako, ali na temelju dugogodišnjeg truda, istraživanja i isprobavanja, oblikovao princip djelovanja koji se može opisati ovako: sve što mi dođe spontano i oko čega imam dobar osjećaj, tome se posvećujem. Oko čega imam loš osjećaj, u to se ne upuštam. Ne podilazim, ne radim po nečijem očekivanju, nemam se ni najmanje želje uklopiti u bilo koji kalup ili ideju, ne zanimaju me društvene norme i dogovori. Zanima me unutrašnja ideja i unutrašnji impuls. Što dolazi iznutra, to je to. Ali da bi to moglo biti to, da bi se uopće moglo znati i prepoznati da je to - to, bilo se potrebno uskladiti iznutra, kao kada glazbenik ugađa svoj instrument.

- 08:35 -

Komentari (4) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

Internetska bilježnica za zapisati što mi dođe.

Jedna vrsta modernog dnevnika, kojeg (da se razumijemo) pišem prvenstveno zbog sebe, kako bih produbio i sebi pojasnio ideje koje mi dolaze, a oni koji nekim putem dođu ovdje, ako su im moje teme bliske, postoji dobra vjerojatnost da će u njima pronaći neku vrstu inspiracije i poticaja.

Ovaj blog ide ispod radara, što znači da nije vidljiv na listama, to mi jednostavno ne treba. Kako ste uopće dospjeli ovdje?


"Bez napora ne možemo ništa postići - s naporom upropaštavamo sve.

I upravo zato što je to tako jednostavno, zato je i tako teško. Događa se samo od sebe - no mora se na tome raditi.

Istinsko prosvjetljenje doživljava samo vrlo malo ljudi, jer ih je i veoma malo koji to istinski žele."

De Mello (iz knjige Carlosa Vallesa, "Neopterećen prtljagom", koja se bavi De Mellovom duhovnom ostavštinom)Ako se kojim slučajem poželite javiti, to znači da se svakako i trebate javiti:
alen1zoric@gmail.com"You think you know me, but you haven't got a clue"Free Web Hit Counter
. . .