ponedjeljak, 27.05.2019.

Plod

"Neopterećen prtljagom", citat iz Tonyjevog članka:

Kada tišina učini da "ja" umre, onda se rađa ljubav. Probuđeni čovjek osjeća sebe kao da je on netko drugi, no ne odvojen od drugih i od ostatka univerzuma. Jer samo je jedan Plesač i sav univerzum samo je jedan ples. I probuđeni čovjek sav univerzum doživljava kao svoje "tijelo", kao sebe osobno. I voli sve ljude kao što voli sebe. On ne mora nužno izaći van da bi služio. On zna da je svatko tko silno želi služiti u opasnosti da postane poput mnogih "dobrotvoraca" koji uopće nisu vjernici. Oni to rade zato jer se osjećaju krivima; i da bi se osjećali dobro, oni neprestano moraju zadirati u život drugoga. Možeš dati sve svoje imanje da nahraniš siromahe i dogorjeti u tome, a da još uvijek nemaš ljubavi. Svijetu ćeš najbolje služiti ako kao TI nestaneš. Jer tada postaješ oruđem, vozilom Božanskim. Tvoje će služenje doći samo od sebe, no samo ako te Božansko na to nagne. Ono te može natjerati da se odjednom počneš baviti pjevanjem ili se povučeš u osamu i možda će cijeli svijet biti obogaćen tvojim pjesmama ili tvojom šutnjom, umjesto da trpi štetu od tvojega tobožnjeg služenja. ( "Oprosti", reče majmun kad se riba pobuni što je stavlja na granu, "samo sam te htio spasiti da se ne utopiš." Služenje katkada i ubija!)
U svemu što radiš, bila to služba drugima, pjesma ili šutnja, utopit ćeš se potpuno, jer tvoje ti "ja" više neće stajati na putu i svemu što radiš predavat ćeš cijeloga sebe. To je vjera u svojemu vrhuncu. Ne sjedenje u osami, ne recitiranje molitava, ne odlazak u crkvu, nego ulazak u život. Sada tvoja radnja izvire iz tišine, od tvojega utihnulog "ja". I svaka je tvoja radnja sada postala meditacijom.

- 09:19 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

Dostupan na mailu:
alen1zoric@gmail.com

Zalutali čovječe, smanji internet na nužnu mjeru i ukopčaj se u Stvarni Život! (Zahvaljivat ćeš mi kasnije; Nema na čemu.)


Blog, pretežito, o modi i trendovima. Kako pronaći vlastiti stil, kako zadiviti okolinu, kako postati popularan itd. Upute, smjernice, odgovori, rješenja i savjeti! Sve na jednom mjestu.


Samo ti troši svoje vrijeme i energiju (jedine stvarne resurse koje imaš) na povlačenje prsta po ekranu, gutanje nebitnih sadržaja, postani ovisan o ispraznostima svih vrsta i nemoj si dozvoliti predah u kojem bi se mogla pojaviti trunka mogućnosti da živiš Stvarno. Pusti drugima da misle za tebe i da te usmjeravaju, dozvoli im i zamoli ih da ti jave čim se pojavi novi model uređaja bez kojeg ti je život postao nezamisliv. Stvarni život je tipkicu daleko, ali ona je tako nedostižna, zar ne? Ali ne brini, ako su i svi drugi ludi, to znači da su svi "normalni", pa onda nema problema.


Pola stoljeća brušenja alata nakon epohalne "It's all right ma'(I'm only bleeding)", kao rezultat je nastalo ovo:


Tekst je, razumije se, višeslojan i mnogostruko primjenjiv. Zvoni mi ovaj stih "Greatest magic trick ever under the sun" kao najbolji opis trenutnog paralizirajućeg stanja plave planete.


Počeci velike priče izgledali su uvjerljivo. Ovdje se jasno vidi da je temelj za kasniji uspjeh bio čvrst, a potencijal velik. A ništa od toga se nije moralo dogoditi, no dogodilo se. Pitam se, kako to da većina nas živi ispod svog potencijala i umire "dok je pjesma još u njima", neispjevana. Šteta je nikad se ne upoznati sa svojim potencijalom, nikad se ne odvažiti izraziti ono što je u nama na naš vlastiti način. Kreni i počni, to neće nitko umjesto tebe.counter free
. . .

"Tehnologije koje smo stvorili i neprestana poplava takozvanih informacija koje nam se nameću toliko nas odvlače i proždiru da se, više nego ikada, čini društveno korisnim uroniti u knjigu kojom ste okupirani... Mjesto mira na koje morate "otići" kako biste mogli pisati, ali i ozbiljno čitati, mjesto je gdje zapravo možete donositi odgovorne odluke, na kojem se zapravo možete produktivno suočiti s inače zastrašujućim i nesavladivim svijetom..."
Jonathan Franzen

Proročanski


"You might be poor,be poor who cares... find your own talent and stick to it even if it doesn't bring success and fame because we all gonna die."