utorak, 21.05.2019.

"Sometimes our light goes out but is blown into flame by another human being. Each of us owes deepest thanks to those who have rekindled this light."

Albert Schweitzer

Ovo mi se sviđa, ima u tome puno istine. Naša vatra se ponekad može ugasiti, a onda se, obično nenadano i često nakon neuspješnog lutanja, traženja, praznog hoda, pa i gubljenja svake nade, pojavi iz nekog izvora, neke knjige, nekog susreta, bilo čega, neka riječ, rečenica, uglavnom iskra s nečijeg plamena i ta iskra ponovo rasplamsa našu vatru, koja se nije ugasila do kraja, niti se može ugasiti do kraja, ali bila je vrlo prigušena i trebao joj je novi poticaj. U svakom slučaju, ionako postoji Jedna Vatra, koja u nekome tek tinja, u nekome gori slabašno, a u nekome je rasplamsana.

- 18:20 -

Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

...crtice s Puta...

Jedan pažljivi čitatelj ovdje je dragocjen. Horde slučajnih prolaznika su bezvrijedne."Bez napora ne možemo ništa postići - s naporom upropaštavamo sve.

I upravo zato što je to tako jednostavno, zato je i tako teško. Događa se samo od sebe - no mora se na tome raditi.

Istinsko prosvjetljenje doživljava samo vrlo malo ljudi, jer ih je i veoma malo koji to istinski žele."Pitanja, ideje za suradnju..
Ako imate potrebu, slobodno se javite
alen1zoric@gmail.comFree Web Hit Counter

. . .