utorak, 05.03.2019.

Kako reagiramo

Stupanj čovjekovog razvoja vidi se iz koječega. Između ostalog i po načinu na koji reagira na kritike, pozitivne ili negativne. Manje sigurna, slabije razvijena osoba, bez osjećaja o svom unutrašnjem centru, vrlo će intenzivno reagirati na tuđa mišljenja. Ako se radi o pozitivnim stvarima, skakat će od sreće i cvasti. Ako se radi o negativnim primjedbama i mišljenjima, u stanju je propasti u zemlju. Što je nesigurnost veća, to su reakcije intenzivnije. Vrijedi i suprotno, i u tome je ljepota. Što je čovjek razvijeniji i mirniji u sebi, to ga je manje briga što mu netko kaže ili što misli o njemu. Od visoko razvijenog pojedinca kritike se naprosto odbijaju, ne dotiču ga. Tako je svejedno što netko misli. On svoje uporište ima u sebi.

- 14:06 -

Komentari (9) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

Internetska bilježnica za zapisati što mi dođe.

Jedna vrsta modernog dnevnika, kojeg (da se razumijemo) pišem prvenstveno zbog sebe, kako bih produbio i sebi pojasnio ideje koje mi dolaze, a oni koji nekim putem dođu ovdje, ako su im moje teme bliske, postoji dobra vjerojatnost da će u njima pronaći neku vrstu inspiracije i poticaja.

Ovaj blog ide ispod radara, što znači da nije vidljiv na listama, to mi jednostavno ne treba. Kako ste uopće dospjeli ovdje?


"Bez napora ne možemo ništa postići - s naporom upropaštavamo sve.

I upravo zato što je to tako jednostavno, zato je i tako teško. Događa se samo od sebe - no mora se na tome raditi.

Istinsko prosvjetljenje doživljava samo vrlo malo ljudi, jer ih je i veoma malo koji to istinski žele."

De Mello (iz knjige Carlosa Vallesa, "Neopterećen prtljagom", koja se bavi De Mellovom duhovnom ostavštinom)Ako se kojim slučajem poželite javiti, to znači da se svakako i trebate javiti:
alen1zoric@gmail.com"You think you know me, but you haven't got a clue"Free Web Hit Counter
. . .