nedjelja, 10.02.2019.

Hipnoza ovce

"Postoji istočnjačka priča koja govori o jako bogatom magičaru koji je imao mnogo ovaca. Inače je to bio jako zao magičar. Nije htio iznajmljivati pastire, podići ogradu na mjestu na kojem su pasle ovce. Stoga su ovce često lutale po šumi, padale u provalije i tako dalje. Najčešće su bježale jer su znale da je magičar htio njihovo meso i kožu, a to im se, naravno, nije sviđalo.
Konačno je magičar pronašao lijek. On je hipnotizirao svoje ovce i uvjerio ih da su, prije svega, besmrtne, da im se nikakvo zlo neće dogoditi ako ih oderu, naprotiv, to je bilo dobro za njih, čak ugodno; drugo u što ih je uvjerio bila je ideja da je on dobar gospodar koji voli svoje stado do te mjere da bi za njega učinio sve na svijetu; i kao treće uvjerio ih je da, ako im se išta dogodi, to nipošto neće biti sada, svakako ne tog dana i stoga nema potrebe da o tome razmišljaju. Sljedeće u što ih je uvjerio bilo je da one uopće nisu ovce; neke je uvjerio da su lavovi , druge da su orlovi , treće da su ljudi , a neke opet da su magičari.
Poslije toga nestale su sve njegove brige oko ovaca. Nikada više nisu bježale, pokorno su čekale trenutak kada je magičaru bila potrebna njihova koža i meso.
Ova slika odlično ilustrira čovjekovu situaciju. Laži i strahovi - to je atmosfera u kojoj običan čovjek živi."

U potrazi za čudesnim, Ouspensky

ps I jedna zanimljivost; u testnom pitanju stoji: "Kako nazivamo mlado od ovce?" Pa nije li to zanimljivo. Skoro da sam odgovorio: čovjek.

- 11:10 -

Komentari (5) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

Dostupan na mailu:
alen1zoric@gmail.com

Zalutali čovječe, smanji internet na nužnu mjeru i ukopčaj se u Stvarni Život! (Zahvaljivat ćeš mi kasnije; Nema na čemu.)


Blog, pretežito, o modi i trendovima. Kako pronaći vlastiti stil, kako zadiviti okolinu, kako postati popularan itd. Upute, smjernice, odgovori, rješenja i savjeti! Sve na jednom mjestu.


Samo ti troši svoje vrijeme i energiju (jedine stvarne resurse koje imaš) na povlačenje prsta po ekranu, gutanje nebitnih sadržaja, postani ovisan o ispraznostima svih vrsta i nemoj si dozvoliti predah u kojem bi se mogla pojaviti trunka mogućnosti da živiš Stvarno. Pusti drugima da misle za tebe i da te usmjeravaju, dozvoli im i zamoli ih da ti jave čim se pojavi novi model uređaja bez kojeg ti je život postao nezamisliv. Stvarni život je tipkicu daleko, ali ona je tako nedostižna, zar ne? Ali ne brini, ako su i svi drugi ludi, to znači da su svi "normalni", pa onda nema problema.


Pola stoljeća brušenja alata nakon epohalne "It's all right ma'(I'm only bleeding)", kao rezultat je nastalo ovo:


Tekst je, razumije se, višeslojan i mnogostruko primjenjiv. Zvoni mi ovaj stih "Greatest magic trick ever under the sun" kao najbolji opis trenutnog paralizirajućeg stanja plave planete.


Počeci velike priče izgledali su uvjerljivo. Ovdje se jasno vidi da je temelj za kasniji uspjeh bio čvrst, a potencijal velik. A ništa od toga se nije moralo dogoditi, no dogodilo se. Pitam se, kako to da većina nas živi ispod svog potencijala i umire "dok je pjesma još u njima", neispjevana. Šteta je nikad se ne upoznati sa svojim potencijalom, nikad se ne odvažiti izraziti ono što je u nama na naš vlastiti način. Kreni i počni, to neće nitko umjesto tebe.counter free
. . .

"Tehnologije koje smo stvorili i neprestana poplava takozvanih informacija koje nam se nameću toliko nas odvlače i proždiru da se, više nego ikada, čini društveno korisnim uroniti u knjigu kojom ste okupirani... Mjesto mira na koje morate "otići" kako biste mogli pisati, ali i ozbiljno čitati, mjesto je gdje zapravo možete donositi odgovorne odluke, na kojem se zapravo možete produktivno suočiti s inače zastrašujućim i nesavladivim svijetom..."
Jonathan Franzen

Proročanski


"You might be poor,be poor who cares... find your own talent and stick to it even if it doesn't bring success and fame because we all gonna die."