26

nedjelja

travanj

2015

Melem za dušu....

.....Kao što sjeme ima potrebu da ga kiša orosi,tako su i nama suze potrebne. Kao što je potrebno da se zemlja ore i kopa,tako su i za dušu potrebna iskušenja i žalosti,da iz nje ne bi rastao korov,da se omekša njena okorjelost i surovost,da ne bi gordom postala.Ni zemlja bez pažljivog obrađivanja ne donosi ništa korisnog.
Sv. Ivan Zlatousti

Nakon tri godine prolijevanja suza ova duša je naučila nešto korisno. Naučila da zatvori sva vrata,da ne dozvoli više da ju netko povrijedi,da ne pokazuje svoju slabost. Suzama naređujem da nađu neku drugu dušu koju treba obraditi. Ova je svoje dala i sada želi biti mirna i spokojna.

24

petak

travanj

2015

Suze kao....

.....najbolje sredstvo za skidanje šminke!
Već dvije godine ga skoro pa redovito koristim. Najučinkovitije,najprirodnije i najpristupačnije sredstvo. Evo...taj savjet vam neću naplatiti :-)

20

ponedjeljak

travanj

2015

Poruka srcu koje...

.....te željno očekuje!

Zaželio sam zeleni proplanak,prekriven travom i planinskim cvijećem,sa svih strana okružen sa šumom,a opet uzdignut iznad šumskih vrhova.Točka najbliža Suncu. Gdje ležimo na travi.. Ja na zemlji a ti na mojoj ruci,kao nekada...Nema svijeta iznad našeg brežuljka,nema računa niti problema,nema briga niti obaveza. Samo svježi zrak za udisati. Čak niti Sunce nije toliko jako da bi se trebali skloniti. Cvrkutanje ptica i miris livade. Strujanje vjetra,tek toliko da nam da do znanja da smo budni. Čekanje da netko prvi nešto kaže a ništa si ne moramo reći,jer nema više straha niti bojazni....Neopterečeni vremenom.....Malena...

Nakon ovakve poruke Maleni danima mogu lebditi na krilima sreće i ljubavi.I čekati da dođe dan kada će vrijeme za nas stati i kada ću ,bez straha,moći uroniti u tvoj zagrljaj i nasloniti glavu na "svoje" mjesto.

09

četvrtak

travanj

2015

Napokon je....

.....malo zatoplilo. I led koji se stisnuo oko srca tvoga je okopnio. I opet sam tvoje u svakom pogledu,dodiru,uzdahu.
Rekao si "živim za one male trenutke u kojima smo skupa i u njima pronalazim sreću. I snagu za dalje"
Rekao si i da nada postoji. Da bez nje ništa ne bi imalo smisla.
Ja sam se prestala nadati,samo uživam u trenutku....možda dva :-)
I......ma znaš......Volim te! Baš onak,takvog kakav jesi!

07

utorak

travanj

2015

Pokušavajući uloviti....

......svoje misli izgubila sam se u vremenu i prostoru. Nije mi više jasno kuda da krenem. Putem kojim razum vlada ili stazom koju je srce utabalo. Moje i tvoje. I reklo-ZAUVIJEK!
Preteška riječ koja se i nakon toliko godina još uvijek prožima kroz naše razgovore. Zauvijek moja,zauvijek tvoj. Zauvijek volimo!!Zauvijek,zauvijek....!!!Nikada zajedno,nikada skupa,nikada sretni!
Tražeći izlaz iz tog labirinta,loveći se za slamčicu spasa koja se ukazala na tome putu,pitam se da li je to pametan potez. Jer ostavljajući srce na našem putu i dajući priliku nekome drugome lažem i tebe i sebe i....lažem!
Trebalo bi tu slamku ostaviti cijelu,nedirnutu. Možda će nekome,nekada pomoći. A ja.....ja ću još malo lutati ovim zamrštenim prostranstvima. Tko zna,možda i odpetljam neki čvor pa sve bude jasnije.

05

nedjelja

travanj

2015

Uskršna čestitka...

....svima koji navratite na ovaj blog.
Postoje dva nevjerojatna mjesta
na kojima je lijepo biti:jedno je
Najljepše mjesto je biti u nečijem srcu
a najsigurnije mjesto je biti u nečijoj
MOLITVI!


Sretan i Blagoslovljen Uskrs svima Vama!

Uvukli ste se i u srce i našli mjesto u mojim molitvama:-)

01

srijeda

travanj

2015

Ponestaje mi snage....

....za ovaj život. Bez oslonca. Bez tebe. Tvoga ramena. Mislim da ne mogu prolaziti kroz te prepreke sama,umorila sam se već.
Tisuću misli mi se roji po glavi i onda ugledam ovaj citat :
NE PSUJTE PREPREKE...
MOŽDA SU VAM SPASILE
ŽIVOT...PAR MINUTA,
PAR SATI,PAR DANA,
PAR GODINA.....KASNIJE.
Možda....pričekat ću još malo onda. Možda sve ovo,kasnije,bude imalo smisla.

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.