MI SMO KRALJEVI A NE LJUDI

13.04.2019.

Povratak u 2015. i 2016. neće biti klasična rekapitualcija navedenih godina nego samo određenih događaja. 2015. je bila premijera predstave "mi smo kraljevi a ne ljudi" a godinu kasnije sam istu pogledao. Jedna sasvim nova i specifična forma scenarij je unikatan i kreativan. Nije klasična komedija više drama sa elementima humora. Sam kontekst scenarija je posebno zanimljiv. Radnja su priče o ljudima,životu, povijesti umjetnosti zapravo o svemu. Ono što je najbolje u kompletnom scenariju je to da odrasli glumci o svemu govore iz kuta male djece. Kompletan scenarij je tako napisan. Bilo je zanimljivo pogledati odrasle ljude iz pozicije male djece ideja je inovativna i kreativna. U samom početku je bila ok gledanost i prolaz, ali nakon toga je bila u padu. 2016. je interes bio jako mali, desetak ljudi pa su podijelii pozornicu na kojoj su bili glumci zajedno sa publikom. U svakom slučaju specifično iskustvo je bilo naći se na pozornici što je pozitivno bio je još bolji uvid. Negativna je vijest da ipak godinu kasnije navedena predstava nije bila na listi repriznog programa a trebala bi biti. Uloge koje su interpretirane iz kuta male djece ,scenarij je tako složen da se sve povezuje sa kontekstom i sve ima smisla.



U svakom slučaju jedna od najboljih drami sa elementima humora. Kritike su isto bile pozitivne, ali kritike ne jebem 5 posto. U principu nikad se niti nisam vodio kritikama i njihovim stajalištima. Sve dojmove sakupljam sam. A predstava je ostvarila izniman uspjeh po Europi. Detaljnije informacije su ovdje

Evo još fotki da bude bolji uvid. E da imam zapisan kompletan scenarij u knjižici iz predstave ali neću ga prenositi ovdje blog je za to ipak premali. Uglavom ovo je vrijedilo pogledati, nebi bilo loše da se uskoro ponovno nađe u repriznom programu.








Oznake: 2015-2016 mi smo kraljevi a ne ljudi

život je pozornica,dramska umjetnost je njegova projekcija

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.