Grčke tragedije

12.03.2020.

Ponovo im se vraćam, modernoj Antigoni zapravo koju još nisam pogledao, a na listi je prioriteta. Odskače po samoj modernističkoj formi, i to je jedna od ključnih zanimljivosti,kako Antigona funkcionira u suvremenom svijetu. Još je zanimljiviji
sam koncept predstave sa jednim orginalnim i 2 alternativna završetka. 29. i 30 1. je bilo gostavanje u Belgiji.

Više nego ikada prije, danas je bitno predstaviti predstave koje istovremeno imaju visoku umjetničku kvalitetu ali i šalju snažnu političku poruku koja odražava složen sociokulturni kontekst kroz koji prolaze naša zapadna društva.

HNK Zagreb




Nemam inspiraciju za neke konkretnije postove, brzinski ovako malo informacija o gostovanju u Belgiji sa suvremenom Antigonom.




Isto tako trebalo je biti i gostovaje u Italiji, 26.i 27.2. koje je otkazano zbog histerije o koroni širenje panike rezultiralo je prekidom festivala.
da ne govorim o histeriji koja ovih dana drma i Zagrebom,upravo je objavljena vijest o prekidu svih događanja do kraja mjeseca. Jebena korona je zatvorila
sva vrata. Ipak u sljedećem postu ću po već nekom sjećanju apsolvirat dramu koja je trebala biti na listi reprize u subotu.

život je pozornica,dramska umjetnost je njegova projekcija

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.