Doza humora

28.03.2018.

Malo ću se odmaknut od ozbiljnih tema.Ovdje donosim scenarij iz predstave dnevnik Bosanca u Kanadi.


12. AUGUST
Uselili smo se u novu kuću u Kanadi. Tako sam uzbuđen. Ovdje je tako lijepo. Planine su prekrasne. Jedva čekam da ih vidim prekrivene snijegom.

14. OKTOBAR
Kanada, to je najljepša zemlja na svijetu. Lišće je poprimilo sve one divne nijanse žute i narančaste boje. Vozio sam kroz prirodu i vidio par jelena. Tako su graciozni. To su najljepše životinje na svijetu. Ovo mora da je raj. Volim Kanadu.
11. NOVEMBAR
Dan sjećanja (kanadski državni praznik). Lov na jelene počinje uskoro. Ne mogu zamisliti da netko može ubiti tako divnu životinju. Nadam se da će uskoro snijeg. Tako je divno.
2. DECEMBAR
Noćas je pao prvi snijeg, Ustao sam i vidio sve prekriveno bijelim pokrivaćem. Izgleda kao najljepša razglednica. Izašli smo napolje, očislili stepenice i prilazni put, a onda smo se grudali. I ja pobijedio. Kada je prošla grtalica, morali smo ponovno očistit kapiju. Koja divna zemlja, volim Kanadu.
12. DECEMBAR

Nocas opet snijeg i opet prosla grtalica i zatrpala kaplju. Ovdje je zaista prekrasno.
19. DECEMBAR
Noćas opet snijeg. Nisam mogao izvesti auto da odem na posao. Ovdje je zaista divno samo sam malo umoran od lopatanja, opet jebena grtalica.
22.DECEMBAR
Ovo bijelo govno opet je padalo čitavu noć, a dobio sam žuljeve od lopatanja i leđa me bole. Onaj majmun s grtalicom, k'o da se krije iza ćoška i čeka da ja očistim ispred kapije. Šupak.
25. DECEMBAR
Sretan jebeni i usrani Božić. Još malo usranog snijega. Ako mi ikad padne šaka, ubit ću onog pedera s grtalicom. Mater im jebem, što ne posipaju više soli da se ovo govno prije otopi.

27. DECEMBAR
Noćas opći snijeg. Ne izlazim već tri dana osim što čistim snijeg kad prođe onaj kreten s grtalicom. Ne mogu nikud ići. Auto se zaglavio u brdu snijega pred kapijom, a i hladno je. Kažu da će noćas napadati 30 centimetara onih govana.
28. DECEMBAR
Prognoza je bila loša. Palo je pola metra. Ako ovako nastavi neće se otopiti do ljeta. Grtalica se zaglavila i taj šupak došao do mene da traži lopatu. Rekao sam mu da sam skršio već šest lopata čistući ta govna s vrata što ih je on nabio i zamalo sam mu je slomio o glavu.
4. JANUAR

Najzad sam izašao iz kuće. Otišao sam do prodavaonice da kupim nešto hrane i kada sam se vračao udario sam kolima jelena. Tri hiljade dolara štete na kolima. Te jebene nemani trebaju biti ubijene, svugdje ih ima. Što li ih lovci, jcbcm li im mater, sve ne pobiše jesenas.

3. MAj

Odvezao sam kola do mehaničara, nevjerojatno koliko su zahrđala od jebene soli što je posipaju svuda.
10. MAJ
Selim na Floridu. Pun mi je k.... svega. Ne mogu zamisliti kako neko noramlan može živjeti u toj jebenoj Kanadi.
život je pozornica,dramska umjetnost je njegova projekcija

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.