30.09.2015., srijeda

Bjelašnica dobija apartmansko naselje "Srebrena lisica"

Jedan od investitora je i firma "Neimari" koja je zadužena za izgradnju ovakva dva objekta.
- Naše zgrade će imati deset apartmana i nekoliko poslovnih jedinica. Izgradnju planiramo završiti do početka iduće zimske sezone –
potvrdio je direktor ove firme Ramiz Mulaomerović nepremičnine Hrvaška

Oznake: nepremičnine Hrvaška


- 19:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

28.09.2015., ponedjeljak

Novi prodajni salon Prime u Rijeci

Svoju slavljeničku godinu kojom obilježava 20 godina poslovanja, Prima je dodatno naglasila i u poslovnoj ekspanziji kroz otvaranje niza novih prodajnih salona.
Stoga su u Primi ponosni na novi prodajni salon na Škurinjama u Rijeci, koji se prostire na preko 2000 m2 i
donosi osim novosti u ponudi i nova radna mjesta, a svoja vrata kupcima otvara u četvrtak 24. rujna 2015 real estate Croatia

Oznake: real estate Croatia


- 18:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

22.09.2015., utorak

Maistra kupuje Palaču Pile u Dubrovniku

ZAGREB - Rovinjska hotelska kompanija Maistra kupuje Palaču Pile u Dubrovniku, za što je prethodnu suglasnost Upravi dao Nadzorni odbor te kompanije, objavila je u ponedjeljak Maistra na Zagrebačkoj burzi. Nadzorni odbor Maistre je 21. rujna donio odluku kojom daje prethodnu suglasnost Upravi za sklapanje ugovora o kupnji nekretnine u Dubrovniku, na adresi Branitelja Dubrovnika 2, poznatu i kao Palača Pile, navodi se u objavi.
Iz Maistre, tvrtke u sastavu Adris grupe, su na upit Hine tek kratko odgovorili da je "riječ o nekretnini koja će biti u funkciji i dio poslovne cjeline Grand Hotel Imperial".
Grand Hotel Imperial u Dubrovniku Maistra je kupila od Atlantske plovidbe prije otprilike godinu dana odnosno sredinom rujna prošle godine
stekavši vlasnički udjel od 81,6 posto u toj hotelskoj tvrtki,
u sklopu koje posluje i dubrovački Hilton Imperial.
Kao što ni tada nije navedena vrijednost ugovora o toj kupnji, tako ni danas iz Maistre ne iznose cijenu kupnje dubrovačke nekretnine Palača Pile, ali je izvjesno da time nastavlja širenje poslovanja, pogotovo u segmentu s pet zvjezdica.
Palaču Pile, čiji je dio izgrađen još davne 1878. zvali su i 'poštanskom' jer je u njoj sve do 2013. bila pošta, a kako više nije bila adekvatna za poštansko poslovanje zbog nedostatka logističkog i 'prilaznog' prostora u njoj se ne obavlja nikakvo poštansko poslovanje, potvrdili su u ponedjeljak Hini iz Hrvatske pošte u čijem je vlasništvu ta nekretnina.
Zbog te 'neadekvatnosti', Hrvatska pošta se odlučila na prodaju te nekretnine natječajem s početnom procijenjenom vrijednosti od 3 milijuna eura i s rokom za predaju ponuda do 1. rujna ove godine.
Ističu i da su za to bila zainteresirana dva subjekta te da je postignuta cijena viša od početne procijenjene vrijednosti, dok za identitet kupca kažu da ga ne mogu još otkriti,
s obzirom da je kupoprodaja u tijeku i dok se na nekretninu ne upiše novi vlasnik stanovi Vrbani

Oznake: stanovi Vrbani


- 09:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

18.09.2015., petak

Oporavak europskog građevinskog sektora u srpnju

Hrvatska nije obvezna dostavljati mjesečne podatke o građevinskoj aktivnosti. U drugom su tromjesečju gotovo stagnirale na tromjesečnoj i godišnjoj razini, smanjivši se za blagih 0,1 posto.
Građevinski sektor EU zabilježio je pak u srpnju rast aktivnosti u građevinskom sektoru za 2,3 posto dok su u eurozoni one porasle za 1,8 posto. Eurostat je ujedno revidirao procjene za lipanj i sada procjenjuje da su aktivnosti u EU28 porasle za blagih 0,2 posto, nasuprot prvotno procijenjenom padu za 0,4 posto. Pad u eurozoni bio je pak blaži no što se prvotno procjenjivalo i iznosio je 1,3 posto.
Pritom su aktivnosti u niskogradnji poskočile u srpnju na godišnjoj razini za 6,6 posto u EU, odnosno za 3,9 posto u eurozoni. U visokogradnji su uvećane za 1,6 posto u EU, te za 1,3 posto u eurozoni, pokazuju podaci Eurostata.
Među zemljama članicama najveći je rast ukupnih aktivnosti u građevinskom sektoru u srpnju na godišnjoj razini zabilježila Slovačka, za 23,4 posto. Slijedi Rumunjska s 15,1 posto i Češka sa 14 posto.
Najviše su pak pale aktivnosti u slovenskom građevinskom sektoru, za 14 posto. Slijede - s velikim zaostatkom -
Francuska i Velika Britanija, s padom na godišnjoj razini od 3,0 odnosno 2,3 posto stanovi

Oznake: stanovi


- 08:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

16.09.2015., srijeda

Ponovo produžen rok za objavljivanje ugovora o Beogradu na vodi

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je danas da će ugovor za projekat "Beograd na vodi" biti objavljen krajem septembra, čime je ponovo produžio rok kada će taj dokument biti dostupan javnosti. "Kamen temeljac za prvi objekat Beograda na vodi biće postavljen u poslednjoj nedelji septembra, tada ćemo ispuniti i obećanje za objavljivanje ugovora za Beograd na vodi", rekao je novinarima gradonačelnik prilikom završetka rekonstrukcije Hercegovačke ulice, obeleženog i protestom građana.
Početkom septembra Mali je rekao da je "pitanje dana" objavljivanje ugovora sa arapskim investitorom o zajedničkom ulaganju u stambeno-poslovni kompleks "Beograd na vodi".
Mali je rekao da je uz desnu obalu Save, gde će biti realizovan projekat, uklonjeno 236 objekata i 54 plovila, a raseljene su 94 porodice, tako da je lokacija oslobođena za izgradnju prve dve stambene kule.
Gradonačelnik Beograda je rekao da prva faza projekta obuhvata i izgradnju tržnog centra, kule i hotela i najavio da će za desetak dana biti potpisan ugovor s jednim velikim hotelskim lancem o izgradnji hotela s pet zvezdica u okviru Beograda vodi.
Mali je rekao da su u Hercegovačkoj ulici, dugačkoj 150 metara od zgrade Beogradske zadruge, do obližnjeg šetališta na Savi,
neposredno uz lokaciju prvih budućih objekata "Beograda na vodi", zamenjeni asfalt, trotoari i javno osvetljenje,
a uređen je parking za potrebe šetališta novogradnja Samobor

Oznake: novogradnja Samobor


- 15:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

11.09.2015., petak

Zagrebačka pivovara otvara 38 mil. kuna vrijedan logistički centar

Objekt je projektirala tvrka Interkonzalting, a za izgradnju je bila zadužena AB gradnja
Zagrebačka pivovara sutra će u Zaprešiću i službeno otvoriti novi logistički, distributivni i komercijalni centar u koji je uloženo 38 milijuna kuna.
U objektu površine oko 43.000 četvornih metara kompanija će na jednom mjestu objediniti poslove logistike i distribucije, te nadomjestiti manjak skladišnih kapaciteta na glavnom mjestu proizvodnje, u Zagrebu.
Logistički centar projektirala je zagrebačka tvrka Interkonzalting, a za izgradnju je bila zadužena AB gradnja iz Karlovca.
Gradnja objekta započela je lani u studenome te je završena za manje od godinu dana nekretnine Trešnjevka Zagreb

Oznake: nekretnine Trešnjevka Zagreb


- 10:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.09.2015., srijeda

Hotel "Mediteran" u Bečićima ponovo na prodaju - U ponudi i jahta za 120.000 EUR

Ponude mogu dostavljati građani i preduzeća koji uplate depozit od 5% početne cijene imovine.
Zainteresovani mogu kupiti cjelokupnu ponuđenu imovinu ili posebno katastarsku parcelu od 484 metra kvadratnih i jahtu.
Ponude treba da sadrže dokaz o uplati depozita i iznos ponuđene cijene. Ponude koje budu dostavljali zainteresovani građani treba da sadrže njihove lične podatke, odnosno ovjerenu fotokopiju lične karte ili pasoša i adresu, dok preduzeća moraju dostaviti dokaz o registraciji i podatke o osobi ovlašćenoj za podnošenje ponuda uz punomoćje.
Kriterijum za odabir ponuđača biće najveća ponuđena cijena, a ukoliko izabrani odustane od kupovine, stečajni upravnik će kupcem proglasiti drugorangiranog.
Izabrani ponuđač dužan je da sa stečajnim upravnikom zaključi ugovor o kupoprodaji, najkasnije sedam dana od pravosnažnosti odluke o izboru najpovoljnijeg ponuđača i prodaji imovine. Uplaćeni depozit izabranog ponuđača biće sastavni dio kupoprodajne cijene, dok će ostalim ponuđačima biti vraćen.
Stečaj u "Maestraltours" uveden je u junu 2013. godine, zbog višegodišnjeg milionskog duga. Račun firme bio je u blokadi pet godina zbog duga od 4 mil EUR nekretnine Zagreb

Oznake: nekretnine Zagreb


- 07:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

07.09.2015., ponedjeljak

Prosječna tražena cijena zagrebačkog kvadrata 1.599 eura

ZAGREB - Tražene cijene nekretnina u Hrvatskoj u kolovozu su u odnosu na srpanj porasle za 0,4 posto, dok su na godišnjoj razini pale za 0,2 posto, objavio je ponedjeljak portal Centar Nekretnina. Na zagrebačkom tržištu, cijene nekretnina su u kolovozu u odnosu na srpanj porasle za 0,9 posto, dok su na godišnjoj razini, prema kolovozu prošle godine, bile više za 0,6 posto.
Prosječna tražena cijena stana u Zagrebu u kolovozu iznosila je 1.599 eura po četvornom metru, pokazuju podaci Centra nekretnina.
Cijene nekretnina na Jadranu su, pak, na godišnjoj razini u kolovozu pale za 1,2 posto, dok su u odnosu na srpanj bile niže za 0,2 posto stanovi prodaja Sućidar

Oznake: stanovi prodaja Sućidar


- 12:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.09.2015., srijeda

Talijanski benediktinci pravomoćnom presudom izgubili Dajlu i odustali od revizije

Kronologija Dajle počinje u prvoj polovici 19. stoljeća, kada su benediktinci, na poziv vlasnika posjeda grofa Grisonija, 1841. osnovali samostan. Benediktinski samostan u Dajli postojao je do 1947., kada su ga redovnici napustli i otišli u Italiju. Bivša država nacionalizirala je zemljište, a nakon 1990., kad ga je hrvatska država vratila Crkvi, počinje spor u vezi s vlasništvom nad imovinom samostana u Dajli.
U svibnju 1996. Općinski sud u Bujama utvrđuje kako je župa Dajla pravni sljednik samostana. Nakon toga benediktinci iz Praglije traže povrat Dajle. Kardinalska komisija, osnovana 2008. u Vatikanu, čiji je član bio i zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, u studenome 2010. podnosi izvještaj u kojemu traži povrat imovine benediktincima. Tu je odluku u srpnju 2011. odbio potpisati porečko-pulski biskup Ivan Milovan, kojega je papa Benedikt XVI. suspendirao na jedan dan, pa je odluku potpisao biskup Santos Abril y Castello. Krajem srpnja 2011. Porečko-pulska biskupija objavila je da joj zbog te odluke prijeti financijska propast. Biskup Milovan ubrzo je umirovljen.
Ministarstvo pravosuđa u kolovozu 2011. poništilo je odluku o povratu samostana župi Dajli te je imovinu vratilo u državno vlasništvo, no pravomoćnom presudom Visokoga upravnog suda, u ožujku 2013. poništeno je to rješenje bivšeg ministra Dražena Bošnjakovića.
Crkveno zemljište na Dajli bilo je prodano za gradnju golfskog igrališta, investicije vrijedne 115 milijuna eura pa je Golf Istra Magica u vlasništvu tvrtke "Makro5", nakon primitka te presude, proglasila slučaj Dajla završenim, čime je za nju uklonjena prepreka za nastavak projekta Biska Golf Istra.
Spor koji se vodio na Općinskome sudu u Bujama završen je lani u studenome odbacivanjem tužbe benediktinaca,
presuda je postala pravomoćna u ožujku ove godine, a sve je zapravo završeno odustajanjem podnositelja tužbe od revizije immobiliari Croazia

Oznake: immobiliari Croazia


- 17:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #