16.06.2017., petak

I Agrokorove tvrtke prijavile uvjetne tražbine po jamstvima

Jamnica, Belje i PIK Vinkovci napominju da su u tijeku usklađivanja potraživanja s vjerovnicima.
Poput Leda koji je okvirne podatke o ukupnom iznosu potencijalnih obveza po osnovi sudužništva i jamstava izdanih u korist Agrokora na burzi objavio prije 20-ak dana,
sa sličnim su objavama ovaj tjedan izašle još tri kompanije koncerna: Jamnica te PIK Vinkovci i Belje.
Njihovi podaci referiraju se, doduše, na stanje uoči uvođenja izvanredne uprave (Ledovi su bili za 2016.), a trojka je, za razliku od Leda izlistala i jamstva i sudužništva u korist drugih povezanih društava koncerna. U velikoj mjeri radi se o zaduženjima Agrokora za koja je (subsidijarno i solidarno) istodobno jamčilo više kompanija, pritom svaka od njih iskazuje puni iznos pojedinog ugovora o kreditu ili obveznice, pa se tako u iskazanim potencijalnim obvezama
dug zapravo multiplicira nepremičnine Hrvaška

Oznake: nepremičnine Hrvaška


- 08:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

25.05.2017., četvrtak

Velik interes za HEP na investicijskim danima ZSE

Više od 20 stranaka zainteresirano za prezentaciju, iz HEP-a kažu da se ne radi o novoj obvezničkoj tranši
ili IPO-u nepremičnine Hrvaška

Oznake: nepremičnine Hrvaška


- 08:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

07.02.2017., utorak

Bivši predsjedničin savjetnik podnio ostavku na funkciju člana uprave Kutjeva

Član uprave Kutjeva Mladen Pavić podnio je ostavku na funkciju člana uprave te tvrtke, a na njegovo mjesto imenovan je Josip Ređa, izvijestili su u ponedjeljak iz Kutjeva.
Pavić je, kako se navodi, ostavku podnio iz osobnih razloga, a stupa na snagu s današnjim danom.
Nadzorni odbor Kutjeva je danas imenovao za člana Uprave Josipa Ređu iz Brestovca, a koji je do sada obnašao funkciju člana uprave Đakovačkih vina iz Mandićevca. Ređa je imenovan na vrijeme od godinu, mandat mu počinje teći 7. veljače ove godine i istječe 7. veljače 2018. godine, navodi se u objavi Kutjeva.
Mladen Pavić "nastavit će karijeru u Kutjevu na odgovarajućim poslovima", zaključuje se u priopćenju koje je Kutjevo objavilo putem Zagrebačke burze.
Pavića je na mjesto člana Uprave Kutjeva Nadzorni odbor te tvrtke imenovao 13. rujna 2016. godine,
s početkom mandata od 16. rujna te na mandatno razdoblje od dvije godine nepremičnine Hrvaška

Oznake: nepremičnine Hrvaška


- 10:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

13.11.2015., petak

London and Regional Properties želi da ulaže u Beograd

Gradonačelnik je Livingstona upoznao i sa projektima kao što je završetak železničke stanice, početak izgradnje nove autobuske stanice, završetak vodovoda i kanalizacije.
"Razgovarali smo o svim projektima koji su važni za to da Beograd, po pitanju infrastrukture, postane grad koji je rame uz rame sa ostalim evropskim metropolama. Beograd se sve više razvija na talasu projekta kao što je Beograd na vodi,
a vrata našeg grada su za ovakve investitore uvek otvorena", zaključio je Mali nepremičnine Hrvaška

Oznake: nepremičnine Hrvaška


- 08:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

30.09.2015., srijeda

Bjelašnica dobija apartmansko naselje "Srebrena lisica"

Jedan od investitora je i firma "Neimari" koja je zadužena za izgradnju ovakva dva objekta.
- Naše zgrade će imati deset apartmana i nekoliko poslovnih jedinica. Izgradnju planiramo završiti do početka iduće zimske sezone –
potvrdio je direktor ove firme Ramiz Mulaomerović nepremičnine Hrvaška

Oznake: nepremičnine Hrvaška


- 19:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

08.05.2015., petak

Gradska kavana s novim konceptom nosit će ime Johanna Francka

U sklopu Johanna Francka, Franck se jače pozicionira s programom posvećenim daljnjem razvoju i njegovanju kulture ispijanja kave te ritualima pripreme. Upravo je stoga Johann Franck i zamišljen kao mjesto u kojem će istinski ljubitelji kave moći saznati zanimljivosti o kavi kao i putu kave „od zrna do šalice", a za vrhunski espresso brinut će se Franckovi profesionalni baristi.
Bogati i raznovrsni svijet kava Franck će predstaviti i kroz ponudu ekskluzivnih „speciality" kava iz različitih „origina" odnosno zemalja uzgoja od kojih svaka ima svoje posebnosti u aromi, mirisu i okusu. Gosti će ove kave moći kušati, ali i kupiti za pripremu kod kuće u Johann Franck Storeu koji će, uz raznovrsnu ponudu Franck kava, nuditi i zanimljive artikle vezane uz kavu i pripremu kave.
Johann Franck bit će poseban i po tome što će gosti moći uživati i u mljevenoj kavi pripremljenoj kao kod kuće i to na više različitih načina pripreme - na klasičan način u džezvi, french pressu, kafetijeri i filter aparatu.
- Kao vodeći proizvođač kave na hrvatskom tržištu, Franck je posvećen razvoju kulture ispijanja kave, ritualima pripreme i istinskog uživanja u kavi te jačanju percepcije i imidža kave kao svojevrsne društvene poveznice. Projekt Johann Franck logičan je nastavak ove priče koji se naslanja na bogatu povijest grada Zagreba te kulturu i značaj zagrebačkih kavana u čijem je središtu upravo tradicija i običaj ispijanja kave koji kod nas predstavlja dio kulturnog nasljeđa. Na ovoj ideji zasnivamo naš program u Johannu Francku koji je zamišljen kao mjesto u kojem će se moći popiti vrhunski pripremljen espresso s potpisom naših profesionalnih barista.
Veliko nam je zadovoljstvo što, kao zagrebačka kompanija s dugom poviješću, na ovaj način sudjelujemo u revitalizaciji ove kultne zagrebačke lokacije, rekao je Ivan Artuković, član Uprave Francka nepremičnine Hrvaška

Oznake: nepremičnine Hrvaška


- 20:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

24.11.2014., ponedjeljak

Cijene nekretnina više neće padati?

Nekretninski balon se naglo ispuhao, a paralelno s tim se i cjelokupna građevinska branša našla na koljenima. Na nedavnom Forumu nekretnina objavljeno je da je prosječno postignuta cijena stanova na razini Hrvatske 8,89 posto niža u odnosu na prošlu godinu, a na najvećem zagrebačkom tržištu prosječna cijena stanova je u odnosu na prošlu godinu potonula 9,4 posto i trenutno iznosi 1.377 eura po kvadratu. Istovremeno, prosječna cijena stanova na Jadranu porasla je za 0,95 posto i iznosi 1.588 eura po metru kvadratnom.
Iznimno bitan problem tržišta nekretnina predstavlja siva ekonomija i nemogućnost kontrole neregistriranih agencija unutar zakonskih okvira, a ne pomažu ni najave poreza na nekretnine i općenito loše stanje gospodarstva. U našem ovotjednom Fight clubu pitamo se hoće li cijene nekretina nastaviti padati i na tu temu vam donosimo razmišljanja Bore Vujovića, direktora agencije za nekretnine Opereta i Vedrane Likan, direktorice konzultantske tvrtke Colliers International za Hrvatsku, Sloveniju i BiH nepremičnine Hrvaška

Oznake: nepremičnine Hrvaška


- 15:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.05.2014., petak

Gradsko vijeće Pule izglasalo izmjene GUP-a: Muzil postaje elitni golf teren

Gradsko vijeće nije prihvatilo niti jedan amandman oporbe, koja je na toj sjednici bila svojevrstan glas Građanske inicijative. Oporbeni su vijećnici nakon glasovanja napustili sjednicu.
U raspravi na sjednici, gradska vlast je obrazlažući planove za budući turistički kompleks istaknula da će se otvoriti nova radna mjesta, novi javni sadržaji, te potrebu usklađivanja gradskih s prostornim planovima višega reda. "Vlasništvo Muzila je u najvećoj mjeri državno, a ne gradsko, a danas građani Pule od tog velikog prostora nemaju nikakve koristi. Želimo otvoriti Muzil građanima, a bez plana se ništa ne može dogoditi," istaknuo je pulski gradonačelnik Boris Miletić.
Vijećnica SDP-a Vera Radolović, koja je bila zamjenica gradonačelnika dok je u Puli na vlast bila koalicija IDS-SDP, upitala je zašto Miletić nije isticao golf igralište na Muzilu u kampanji prije lokalnih izbora.
"Mini golf nam nije sporan, ali smo protiv golfa s 18 rupa koji zauzima 45 posto površine Muzila odnosno 72 hektara od 160 i protivimo se ideji da se utvrda Muzil pretvori u elitističku golf kuću," istaknula je Radolović dodavši kako će SDP predložiti Županijskoj skupštini izmjene županijskog prostornog plana i, kako je rekla, "micanje golfa s Muzila".
Nezavisni vijećnik (bivši vijećnik Ladonje) Mauricio Licul poručio je Miletiću kako "Muzil nije u vlasništvu IDS-a nego građana Pule".
"Zanimljivo je kako gradonačelnik uvažava mišljenje 1500 građana kada je u pitanju prometovanje pulskom Rivom, a ne uzima u obzir pet tisuća potpisa građana (koje je skupila Građanska inicijativa Volim Pulu - za Muzil) protiv usvajanja predloženih izmjena prostornih planova i rješenju za Muzil," rekao je Licul.
Inače, područje bivše vojne zone Muzila obuhvaća čak petinu površine Pule nepremičnine Hrvaška

Oznake: nepremičnine Hrvaška


- 15:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

12.02.2014., srijeda

Legalizacija: Zagreb i 12 županija ostaju bez 30 milijuna kuna

ZAGREB - Primorsko-goranska i Dubrovačko-neretvanska županija, odnosno Grad Rijeka i Grad Dubrovnik, jedine su županije/gradovi u Hrvatskoj u kojima su apsolutno svi područni odjeli koji se bave legalizacijom bespravnih gradnji ispunili dosadašnje zadane im norme za legalizaciju, i Agencija za ozakonjenje nezakonito izgrađenih zgrada im neće uzeti niti jedan predmet na rješavanje, pa tako ni novčane naknade od legalizacije – izvijestila je na jučerašnjoj konferenciji za novinare ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš.
Istim, zadovoljavajućim tempom, zahtjeve za legalizaciju rješavaju pojedini upravni odjeli u osam drugih županija, dok svi ostali nisu zadovoljili, i Agencija će im, za sada, oduzeti ukupno 62.000 predmeta, kao i novac koji će se od tih legalizacija naplatiti. Okvirno, ostat će bez oko 30 milijuna kuna, piše Novi list.
Zagrebu će se, primjerice, uzeti pet tisuća predmeta od ukupno mu pristiglih oko 90 tisuća zahtjeva, a Osječko-baranjskoj županiji 7.000 zahtjeva. Brzopotezno osnovana Agencija za ozakonjenje jučer je krenula s radom, i njenih će 140 zaposlenika u još dva navrata kontorlirati gradske odnosno županijske urede za legalizaciju, te im i dalje ouzimati predmete. Sljedeća kontrola očekuje se krajem lipnja.
Od 827.076 zahtjeva za legalizaciju u cijeloj Hrvatskoj, do sada ih je riješeno nešto manje od 70.000, znači niti 8,5 posto. Ministrica Mrak Taritaš će i dalje inzistirati, kazala je, da glavnina posla, oko 80 posto zahtjeva, bude riješeno do 2015. godine.
Grad Dubrovnik je i dalje rekorder po broju riješenih zahtjeva za legalizaciju u odnosu na broj ukupno mu pristiglih, jer je riješio gotovo 28 posto njih. Na dnu liste riješenih zahtjeva, s 2,11 posto, i dalje je Karlovačka županija. Ministrica Mrak Taritaš je izračunala da bi tim tempom Karlovačkoj županiji trebalo oko 95 godina da riješi sve pristigle zahtjeve, te će im, za početak, uzeti 2.600 predmeta. Zagreb je riješio samo pet posto zahtjeva, a Osječko-baranjska i Vukovarsko-srijemska županija niti po četiri posto.
U vrhu su, osim Dubrovika, Grad Vukovar (24,28 posto), ministričin rodni Bjelovar (23,83), Virovitica (23,19 posto) i, primjerice, Vodnjan (20,33). Grad Rijeka je riješio gotovo 19 posto pristiglih zahtjeva, PGŽ skoro 16%, a Pula oko deset posto nepremičnine Hrvaška

Oznake: nepremičnine Hrvaška


- 15:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.01.2013., srijeda

Sedam milijuna kuna za Dom umirovljenika

Među najvažnijim projektima dogodine u Umagu jest nastavak izgradnje i opremanje Doma umirovljenika, pa su vijećnici na zadnjoj sjednici odobrili da se gradskom poduzeću Komunela, kao investitoru tog kapitalnog projekta, uplati sedam milijuna kuna. Time se temeljni kapital Komunele povećava, te, uz postojeća sredstva, sada iznosi 15,02 milijuna kuna.

Dosad je u Dom, u posljednja dva desetljeća najveće gradske investicije, uloženo oko 33 milijuna kuna. Spomenimo da je lani u lipnju Komunela potpisala ugovor sa zagrebačkom tvrtkom Teh-gradnja za izvođenje svih građevinsko-obrtničkih radova u unutrašnjosti i uređenje cjelokupnog okoliša, vrijedan 13,1 milijun s PDV-om.

Radovi su još u tijeku, a imaju rok dovršetka do kraja veljače. K tome, u tom naselju, uz budući Dom i zgradu s POS-ovim stanovima, sada se grade i interne prometnice. Dom će moći primiti oko 140 korisnika u stambenom dijelu, stacionaru i dnevnom centru, koji će biti raspoređeni na tri etaže nepremičnine Hrvaška.

Imat će razne sadržaje, poput knjižnice, kapelice, restorana, polivalentne dvorane, frizerskog salona i medicinske ordinacije, te novih pedesetak radnih mjesta raznih profila - od službi medicinske njege, socijalnog rada i prehrambeno-tehničke do službe za opće i računovodstvene poslove.

Oznake: nepremičnine Hrvaška


- 21:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #