28.07.2016., četvrtak

Prihodi Ine pali više od 30, a dobit više od 90 posto

Poslovanje segmenta Rafinerije i marketing odvija se u nešto manje poticajnom okruženju, kako se prosječna rafinerijska marža smanjila za 38 posto, naglašavajući potrebu za daljnjom optimizacijom i prilagodbom tržišnim uvjetima, navodi se u izvješću.
Segment Trgovine na malo ostao je stabilan, te će nakon prilagodne za jednokratne stavke otpremnina imati kompetitivniji model funkcioniranja.
Na cjelokupan rezultat poslovanja utjecale su jednokratne stavke koje se odnose na isplatu otpremnina, u iznosu od 270 milijuna kuna na razini EBITDA, što se primarno odnosi na novi poslovni model Trgovine na malo, navodi se u izvješću.
Kapitalna ulaganja porasla više od 30 posto
"Ipak, usprkos padu prihoda od 32 posto, financijska pozicija kompanije ostaje stabilna, s 9 posto nižim neto dugom. Kapitalna ulaganja iznose 717 milijuna kuna, a u usporedbi s istim razdobljem prošle godine porasla su za 31 posto, unatoč izazovnom tržišnom okruženju", ističe se.
U segmentu Istraživanje i proizvodnja u prvom polugodištu 2016., EBITDA bez jednokratnih stavki iznosila je 1,04 milijardi kuna, što je smanjenje od 615 milijuna kuna u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Negativan utjecaj u prvom redu bio je potaknut manjom cijenom Brenta i prirodnog plina.
Cijene plina smanjene su zbog smanjenih cijena za kućanstava, ali i jačanja tržišne konkurencije koja dodatno spušta cijene.
Nadalje, EBITDA segmenta Rafinerije i marketing, uključujući Trgovinu na malo, u prvih je šest mjeseci, bez jednokratnih stavki, bila 338 milijuna kuna.
Na taj je rezultat, objašnjava se, utjecalo vanjsko okruženje, zajedno s manjom razinom prerade, kao i manjom prodajom i smanjenim prodajnim maržama, uglavnom na izvoznim tržištima. Smanjenje bruto rafinerijskih marži djelomično je ublaženo pozitivnim poslovanjem Trgovine na malo.
Komentirajući rezultate, Zoltán Áldott, predsjednik Uprave Ine, rekao je da je prva polovica 2016. godine obilježena okruženjem s niskim cijenama nafte, od oko 40 dolara za barel, značajno nižim cijenama plina, kao i slabijim rafinerijskim maržama. Posljedično, naveo je, CSS EBITDA bez jednokratnih stavki u prvih šest mjeseci iznosila je 723 milijuna kuna,
što je slabiji rezultat u odnosu na isto razdoblje prošle godine stanovi Belveder

Oznake: stanovi Belveder


- 13:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

27.07.2016., srijeda

Donesena odluka o prodaji dionica Imperiala i Sunčanog Hvara

Riječ je o 260 milijuna kuna za dionice Imperiala Rab, koje su prodane Valamaru, i oko 140 milijuna kuna za preuzimanje Sunčanog Hvara.
Centar za restrukturiranje i prodaju (CERP) jednoglasno je donio oduku o prodaji dionica Imperiala Rab i o prihvaćanju ponude o preuzimanju Sunčanog Hvara, izjavio je u srijedu nakon sjednice Vlade predstojnik Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) Tomislav Boban.
"Završena je sjednica CERP-a i jednoglasno su donesene odluke o prodaji Imperiala Rab, dakle dionica koje su bile u vlasništvu države te prihvaćanju ponude o preuzimanju Sunčanog Hvara", kazao je Boban, dodavši da je riječ o 260 milijuna kuna za dionice Imperiala Rab, koje su prodane Valamaru, i oko 140 milijuna kuna za preuzimanje Sunčanog Hvara.
"Taj iznos je više od očekivanog", ocijenio je Boban.
Sunčani Hvar je u većinskom vlasništvu slovačkog Prime Tourist Resortsa (PTR), koji drži 61,92 posto dionica, a sredinom lipnja je,
nakon odobrenja Hanfe objavio ponudu za preuzimanje preostalih dionica po cijeni od 21,37 kuna po dionici iznajmljivanje stanova Pantovčak

Oznake: iznajmljivanje stanova Pantovčak


- 14:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Douş grupa otvorila novi Beach Club u Sukošanu, vrijednost investicije 6,5 milijuna eura

Douş grupa jedan je od najvećih stranih ulagača u hrvatski turizam.
Douş grupa jučer je otvorila Portus Beach Club u marini D- Marin Dalmacija.
Vlasnik Douş Grupe Ferit Şahenk u uvodom govoru je istaknuo da otvaranjem Portus Beach Cluba u marini D-Marin Dalmacija Douş grupa ponovno postavlja nove standarde i podiže kvalitetu hrvatskog turizma na novu višu razinu što je u skladu i sa strateškim ciljevima razvoja hrvatskog turizma
kao i strateškim ciljevima Douş grupe u Hrvatskoj i na svjetskoj razini nekretnine Rijeka

Oznake: nekretnine Rijeka


- 14:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

DUUDI u najam nudi stanove u Zagrebu, najamnine od 262 do 1.216 kuna

Iznosi mjesečne najamnine u Zagrebu kreću se od 262,50 kuna do 1.216,50 kuna. Pritom se najveća početna najamnina od 1.216,50 kuna traži za stan od 81,10 četvornih metra u Čalogovićevoj ulici u Novom Zagrebu,
a najmanja od 262,50 kuna za najmanji stan stanovi Zagreb Centar

Oznake: stanovi Zagreb Centar


- 13:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

25.07.2016., ponedjeljak

Europe grupacija je novi vlasnik sarajevskog hotela Holiday

Hotel je izgrađen 1983. godine pred otvaranje XIV zimskih olimpijskih igara i nije prestajao sa radom ni u vrijeme ratne tragedije u Bosni i Hercegovini, kada je bio sjedište internacionalnih novinskih agencija.
Holiday sa ponosom nosi metaforu savremene bosanskohercegovačke historije, jer svojim postojanjem i poslovanjem aktivno
svjedoči svim bitnijim dešavanjima i prekretnicama bh društva nekretnine Rijeka

Oznake: nekretnine Rijeka


- 14:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

12.07.2016., utorak

Biogradska Tvornica mreža i ambalaže ulaže 12 milijuna kuna u novi pogon

Tvornica mreža i ambalaže osnovana je 1927. godine u Zadru, a bavi se proizvodnjom ribarskih mreža te ambalažnih proizvoda za pakiranje u poljoprivredi.
Tvornica mreža i ambalaže iz Biograda na Moru gradi proizvodni pogon vrijedan 12 milijuna kuna bez PDV-a, koji će bit gotov u prvoj polovini sljedeće godine, doznaje se iz te tvrtke iznajmljivanje stanova

Oznake: iznajmljivanje stanova


- 11:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

07.07.2016., četvrtak

Otvoreni novi poslovni prostori Cammeo grupe

Danas je u zagrebačkom Bundek centru, u nazočnosti gradonačelnika Grada Zagreba, g. Milana Bandića svečano otvoren novi poslovni prostor Cammeo grupe, vodeće hrvatske taksi-kompanije.
Cammeo grupa ove godine obilježava petu godišnjicu rada u Zagrebu i desetu u Hrvatskoj.
Svoj su poslovni put započeli kao mala obiteljska tvrtka s tek nekolicinu zaposlenih i 13 vozila u floti, a danas, zahvaljujući franšiznom poslovanju zapošljavaju
725 djelatnika te u floti imaju 254 moderno opremljenih vozila iznajmljivanje stanova Grocka

Oznake: iznajmljivanje stanova Grocka


- 18:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

05.07.2016., utorak

Zadnja opomena Vladi zbog zakona o franku

Istoga dana kad je Hrvatski sabor izglasao nepovjerenje premijeru Tihomiru Oreškoviću i njegovoj Vladi,
Europska komisija je potvrđivala novo službeno pismo Hrvatskoj u vezi s konverzijom kredita vezanih uz švicarski franak mali oglasnik

Oznake: mali oglasnik


- 07:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.07.2016., petak

Rene Bitorajac kod Vrbovskog gradi bungalove i manji hotel

VRBOVSKO - Svoju nazočnost na području Vrbovskog gdje njegova obitelj duži niz godina ima vikendicu, ugledni hrvatski glumac Rene Bitorajac odlučio je oplemeniti ulaganjem u turizam. Konkretnije, govori gradonačelnik Vrbovskog Dražen Mufić, riječ je o projektu izgradnje turističke lokacije koja bi uz nekoliko bungalova i manji hotel nudila i mogućnost druženja s prirodom i životinjama.
- Rene Bitorajac godinama dolazi ovamo i uživa u miru i tišini, a mi poštujemo njegovu želju za odmorom i neeksponiranjem. Naravno, puno nam znači što je odlučio ulagati na našem području i pozitivno smo na sjednici Gradskog vijeća odgovorili na njegov zahtjev o donošenju odluke o ciljanim izmjenama prostornog plana. Da misli ozbiljno Bitorajac je dokazao ne samo predstavljanjem idejnog rješenja tog projekta, već i činjenicom da je pristao sam snositi troškove od 60.000 kuna za promjenu te dokumentacije. Riječ je o prostoru svega kilometar udaljenom od izlaza s autoceste i u blizini kanjona Kamačnik i rijeke Kupe pa vjerujem da bi mogao biti vrlo zanimljiv projekt. Idejno rješenje je vrlo kvalitetno i nadam se da će on to uspjeti realizirati što bi donijelo korist našem turizmu, a svakako ne treba zanemariti ni činjenicu da zanimanje jednog tako poznatog glumca za ulaganje na našem području može puno značiti za promociju ovog kraja. Ciljane izmjene prostorno-planske dokumentacije bit će gotove u roku od mjesec dana što znači da će Bitorajac, bude li to želio i mogao, već u narednoj godini krenuti u investiciju,
rekao je Mufić, piše Novi list apartmani Zadar

Oznake: apartmani Zadar


- 15:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #