31.08.2016., srijeda

Najam stanova u Zagrebu: Najjeftinije u Novom Zagrebu, najskuplje u centru

Zagrebački stanovi površine između 20 i 40 metara kvadratnih u prosjeku su oglašavani po cijeni od 300 eura mjesečno. Pritom su najviše prosječne tražene cijene zabilježene u centru gdje se za mjesečni najam u prosjeku traži oko 380 eura, dok su najniže cijene zabilježene u Novom Zagrebu gdje je mjesečna najamnina takvih stanova u prosjeku iznosila oko 250 eura.
Stanovima površine od 40 do 60 'kvadrata' prosječna tražena najamnina trenutno iznosi oko 400 eura. Paleta cijena traženih najamnina stanova ove površine u Zagrebu je vrlo široka pa se na rubnim dijelovima grada mogu pronaći lošije opremljeni stanovi s najamninama oko 200 eura i manje, dok se za luksuzne stanove na boljim lokacijama kao što je centar grada ponekad traže najamnine više i od 1000 eura.
Najskuplji zagrebački stanovi za najam površine od 40 do 60 kvadrata oglašavani su u centru gdje su najamnine u prosjeku iznosile 515 eura, dok se najniži iznosi traže u Novom Zagrebu, 330 eura.
Prema podacima oglasnika Crozilla.com prosječne tražene cijene najma većih stanova, onih površine između 60 i 80 metara kvadratnih, u Zagrebu iznose oko 480 eura. Stanovi ovih kvadratura oglašavaju se za već od oko 200 eura mjesečno na istočnom dijelu grada pa sve do oko 1.300 eura za stanove koji se nalaze u centru.
Prije nego što krenete u potragu za idealnim stambenim prostorom, provjerite koje vas zamke vrebaju u pronalasku idealnog stambenog prostora novogradnja Jarun

Oznake: novogradnja Jarun


- 10:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

25.08.2016., četvrtak

Prosječna plaća kod otočkog poduzetnika u ovom gradu iznosi 7.153 kune

Najveći prihod među poduzetnicima sa sjedištem u Krku ostvarila je građevinska tvrtka GP Krk, u Malom Lošinju Jadranka hoteli, a u Cresu Autotrans stanovi Čukarica

Oznake: stanovi Čukarica


- 08:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

23.08.2016., utorak

Cijena najma gradskog stana u Slavoniji jednaka je cijeni pereca

Takvih je stanova 15-ak, a korisnici su građani slabijeg imovinskog stanja, socijala i većinom starija populacija
Stanovi različitih kvadratura, ali i različitog stanja nude se u Zagrebu po simboličnim cijenama. Ukupno je u ponudi 21 stan s cijenom od 15 kuna po četvornom metru mjesečno.
Najjeftiniji bi tako ispao 262 kune, a najskuplji 1216 kuna mjesečno. U Đakovu su takvi gradski stanovi popunjeni.
Takvih je stanova 15-ak, a korisnici su građani slabijeg imovinskog stanja, socijala i većinom starija populacija, piše Glas Slavonije.
Đakovački socijalni stanovi od najjeftinijih stambenih jedinica u Zagrebu iz te skupine jeftiniji su čak - deset puta stanovi Belveder

Oznake: stanovi Belveder


- 19:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

19.08.2016., petak

Vujović: Zemljište na Valdanosu mora biti vraćeno starim vlasnicima

„Vujović smatra da je lokalitet Valdanos jedan od najgorih primjera neuspjele, propale restitucije oduzete imovine u Crnoj Gori“, kaže se u saopštenju.
Ističe se da su apsurdni razlozi zbog kojih je ta imovina oduzeta ranijim vlasnicima, uz totalno odsustvo planiranja i oblikovanja tadašnjeg javnog interesa.
Po mišljenju Vujovića, jedini način za izlazak iz ove situacije, jeste iniciranje izmjene sadašnjeg izmjenjenog Zakona i vraćanje na izvorni, osnovni zakonski tekst usvojen 2004. godine.
Iz sadašnjeg zakona se, kako je ocijenjeno, moraju ukloniti neustavne i diskriminatorske odredbe, prvenstveno odredbe o izbacivanju iz postupka svih kojima je imovina oduzeta nakon 1968. godine.
Vujović je zaključio da je nesporan interes države za vraćanje oduzete imovine ranijim vlasnicima.
On je kazao da će vraćanjem država napokon biti u prilici da ovo zemljište oporezuje i prihoduje od njegovog ubrzanog privođenja namjeni.
„Kada se radi o Valdanosu, samo jedno rješenje je ispravno: Svo zemljište mora biti vraćeno onima od kojih je oduzeto, a jedina namjena ovog prostora mora ostati sadašnja: Rajska maslinada, uređena i obrađena,
na ponos Crnoj Gori i trajna ljepota Jadrana, ovdje na njegovim vratima“, istakao je Vujović iznajmljivanje stanova Pantovčak

Oznake: iznajmljivanje stanova Pantovčak


- 10:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

16.08.2016., utorak

Rusi kod Trebinja grade najveći outlet centar na Balkanu

TREBINJE - Skupština grada Trebinja donijela je odluku o prodaji oko 60.000 kvadratnim metara zemljišta u vlasništvu Grada na području Gomiljana. Zemljište, koje se prostire jugozapadno od ''Grada sunca'', bit će prodano putem javne licitacije, a kako piše Radio Trebinje, odluka je donesena zbog interesa investitora da na ovom području gradi veliki trgovački centar.
Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević ranije je najavio da je investitor iz Rusije zainteresiran da na području Trebinja gradi outlet-centar, vrijedan 10 do 12 milijuna KM,
koji će biti i najveći ovakav trgovački objekt u ovom dijelu Balkana nekretnine Rijeka

Oznake: nekretnine Rijeka


- 11:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

11.08.2016., četvrtak

Enver Moralić u ljubljanskom nekretninskom projektu

LJUBLJANA - Neposredno prije nego što je Jože Anderlič prodao zemljište u Ljubljani na kojem je nekada bio Kolizej, u vlasništvo tvrtke Tivoli Projekt u čijem je portfelju spomenuto zemljište, ušao je i hrvatski poduzetnik bosanskog porijekla Enver Moralić.
Za 10-postotni udjel u Tivoli Projektu Moralić je prošle godine izdvojio 200.000 eura, piše ljubljanski Dnevnik. Moralić je prije više godina u Sloveniji preuzeo vinsku klet Brič, dok je u Hrvatskoj vlasnik PPK Kutjevo.
Ovaj uspješni poduzetnik početni je kapital stekao na trgovini naftom. Sredinom devedesetih on odlučuje iz inozemstva, Njemačke, se vratiti u Hrvatsku. Prvo je želio kupiti PIK Vrbovec,
no, politika mu to nije dozvolila. Umjesto toga on za vrijeme Tuđmanove vladavine kupuje poljoprovredno dobro “Božjakovinu”, a nakon skoro deset godina postaje vlasnikom i Kutjeva.
Moralićevo poslovno carstvo se proteže u nekoliko zemalja; kemijske tvornice, rudnik nikla, vinogradi, dvorci (spominje ih se čak devet)…, tek su dio jedne ogromne poslovne imperije. U Hrvatskoj su na njegovom imenu velike površine zemlje (u značajnim hektarima je ima i u Sloveniji), više je jedino ima još Todorić.
Moralić je prošle godine nakon gotovo tri godine pregovora prodao poljoprivredne zadruge Jankovci i Negoslavci srbijanskom poduzetniku Petru Matijeviću, kojega nazivaju “kraljem mesa”. Ni Matijević ni Moralić ne žele otkriti vrijednost transakcije o kojoj su pregovarali godinama.
Podsjetimo, početkom tjedna, južnoafrički fond Greenbay Properties, koji je nedavno kupio koparski Planet Tuš, u Ljubljani je kupio zemljište na kojem je nekad bio Kolizej. Južnoafrikanci će za zemljište izdvojiti 15,4 milijuna eura, a kupoprodajnu cijuenu financiraju isključivo iz vlastitih izvora. Greenbay je kupio 9932 kvadratna metra zemlišta na kojem je poduzetnik Jože Anderlič planirao gradnju novog Kolizeja. U gradnju višenamjenskog nekretninskog kompleksa (stanovi, trgovine i uredi)
uložit će oko 70 milijuna eura, a a gradnja će početi već u rujnu stanovi Zagreb Centar

Oznake: stanovi Zagreb Centar


- 13:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.08.2016., utorak

Iskoristili muke turista za biznis: Prijevoz preko Krčkog mosta od 50 do 150 eura

Slovenska turistica požalila im se da već 30 sati stoji u 'kampu' ispod Krčkog mosta, a ljutiti njemački turist objasnio je što ga najviše smeta.
"Ovo je pljačka, organizirana pljačka. Sramota za Hrvatsku. Pa oni traže 150 eura da nam prebace kamp kućicu preko mosta. Nije to pošteno i sigurno ovo ne rade zakonski. Ma tko garantira da je kamp kućica zaštićenija na ovim autima vučne službe, ja mislim da je to još opasnije nego da je vučemo kao prikolicu za sobom", kaže Nijemac. Novinari su doznali da je iznos za prijevoz motocikla 50 eura, a bicikla 20 eura, te su svjedočili da se vrlo kratko čeka na klijente.
Privatna vučna služba u jedno prijepodne desetak je puta prešla preko mosta prevozeći kamp prikolice i motocikle. Vlasnik je Novom listu pojasnio da on radi po zakonu i izdaje račune, ali je naveo da su uz njega u nedjelju na Krčkom mostu radili brojni neregistrirani 'prijevoznici'
koji su se snašli i prevozili motocikle i bicikle u trošnim kombijima nekretnine Rijeka

Oznake: nekretnine Rijeka


- 09:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

03.08.2016., srijeda

ACI nakon 26 godina dobio novu marinu na Jadranu

Direktorica ACI-ja Doris Peručić, kojoj nakon sporazumnog raskida za nekoliko dana istječe ugovor o radu te odlazi iz ACI-ja, potvrdila je da su ostvareni svi uvjeti za otvorenje marine.
Nakon odgode koja je potrajala više od mjesec dana, novoizgrađena ACI Marina Veljka Barbierija u Slanom danas će biti otvorena za sve nautičare. Time će investicija vrijedna ukupno 60 milijuna kuna biti privedena svrsi, a ACI nakon 26 godina dobiti prvu novu marinu na Jadranu.
Uvjeti za otvorenje marine stvoreni su nakon nedavne odluke Nadzornog odbora ACI-ja po kojoj se može potpisati donacija u iznosu od dva milijuna kuna za sufinanciranje
troškova rekonstrukcije pristupne ceste, koja vodi do marine Slano. Tom odlukom konačno su zadovoljni i u Općini Dubrovačko primorje stanovi Rijeka

Oznake: stanovi Rijeka


- 18:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.08.2016., utorak

Sve se mijenja: Najgore za dolar tek dolazi

'Mi smo vrlo pesimistični oko perspektiva američke ekonomije. Kada pogledate naše unutrašnje pokazatelje, oni sugeriraju da će snaga potražnje početi opadati', izjavio je Redeker.
Dolar će u narednih nekoliko mjeseci izgubiti pet posto vrijednosti, Fed neće uskoro podizati kamatnu stopu, a američki ekonomski pokazatelji mogu biti samo gori.
To je klijentima poručio glavni valutni strateg Morgan Stenleya, Hans Redeker, pozivajući se na pokazatelje koji sugeriraju da će domaća potražnja u SAD-u nastaviti s padom u narednim mjesecima.
Nije trebalo dugo da tržišta dokažu njegova predviđanja. Dolar je na burzi pao za 1,3 posto u petak, na zatvaranju najgore nedjelje još od travnja, nakon što je Ministarstvo
trgovine objavilo da je rast BDP-a u drugom kvartalu stigao samo na polovicu od prognoziranog.
Dolar je u posljednjih nekoliko tjedana dobio vjetar u leđa kada su spekulacije da će FED podići kamatne stope u narednim mjesecima temeljene na pozitivnim podacima o zapošljavanju, trgovini na malo i industrijskoj proizvodnji, piše Bloomberg
Kako se ispostavilo, uslijedio je šok kada je dva dana kasnije objavljeno da je rast BDP-a na godišnjem nivou
iznosio 1,2 posto što je duplo manje od predviđenih 2,5 posto iznajmljivanje stanova Beograd

Oznake: iznajmljivanje stanova Beograd


- 10:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #