19.12.2016., ponedjeljak

Pevec za 4,7 mln eura kupio tražbine za zadarski Baumax

ZAGREB - Trgovački lanac Pevec izvijestio je u četvrtak da je kupio prava razlučnog i stečajnog vjerovnika BKS banke iz Klagenfurta za 4,7 milijuna eura, čime je postao prvi razlučni vjerovnik na nekretninama Baumaxa u Zadru te polaže pravo prebiti svoju tražbinu s cijenom nekretnine i tako postati njezin vlasnik Ugovor o tome potpisan je 2. prosinca, a kako se navodi u priopćenju, time je učinjen veliki korak prema konačnom rješenju višegodišnjeg problema dotrajalog, nefunkcionalnog i za rad djelatnika neprimjerenog prodajnog centra Peveca u Zadru.
"Zadao sam si ciljeve koje želim realizirati u prva tri mjeseca svog mandata. Rješavanje dugogodišnjeg problema prodajnog centra u Zadru jedan je od njih i presretan sam što će, u tome gradu, naši djelatnici konačno raditi u primjerenim uvjetima, a Pevec slijediti strategiju kojoj je jedan od ciljeva upravo kupovina vlastitog prodajnog centra u Zadru", kazao je predsjednik Uprave Peveca, Jurica Lovrinčević.
Podsjetio je da je prošloga tjedna dogovorena gradnja novog objekta u Bjelovaru, a sada i realizirana kupnja za prodajni centar Zadar iznajmljivanje stanova Beograd

Oznake: iznajmljivanje stanova Beograd


- 11:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

25.11.2016., petak

Jadroplov tri mjeseca kasni s restrukturiranjem

Udjel države u Jadroplovu je 70%, no o dokapitalizaciji se može odlučivati tek nakon što tvrtka preda pregled stanja.
Splitski Jadroplov već gotovo puna tri mjeseca kasni s predajom programa restrukturiranja resornom Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture. Odlukom Vlade u lipnju Jadroplovu je odobrena hitna "injekcija",
jamstvo za 6 milijuna USD kreditno zaduženje kod HBOR-a za sanaciju iznajmljivanje stanova Beograd

Oznake: iznajmljivanje stanova Beograd


- 09:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

11.10.2016., utorak

Kako su sporne terase dobile dozvolu: To je bila "Top Secret" akcija

Paladino je istaknula kako je zanimljivo da je u tjednu predaje zahtjeva i izdavanja odobrenja baš bila na godišnjem.
O spornoj Horvatinčićevoj terasi na Cvjetnom trgu koja je uzburkala Grad Zagreb oglasila se
i zamjenica pročelnika Gradskog zavoda za zaštitu spomenika kulture i prirode Zrinka Paladino.
Ona je na društvenoj mreži objavila opsežan status u kojem objašnjava kako je uopće izdana dozvola za terasu.
Paladino je istaknula kako je zanimljivo da je u tjednu predaje zahtjeva i izdavanja odobrenja baš bila na godišnjem iznajmljivanje stanova Beograd

Oznake: iznajmljivanje stanova Beograd


- 18:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.08.2016., utorak

Sve se mijenja: Najgore za dolar tek dolazi

'Mi smo vrlo pesimistični oko perspektiva američke ekonomije. Kada pogledate naše unutrašnje pokazatelje, oni sugeriraju da će snaga potražnje početi opadati', izjavio je Redeker.
Dolar će u narednih nekoliko mjeseci izgubiti pet posto vrijednosti, Fed neće uskoro podizati kamatnu stopu, a američki ekonomski pokazatelji mogu biti samo gori.
To je klijentima poručio glavni valutni strateg Morgan Stenleya, Hans Redeker, pozivajući se na pokazatelje koji sugeriraju da će domaća potražnja u SAD-u nastaviti s padom u narednim mjesecima.
Nije trebalo dugo da tržišta dokažu njegova predviđanja. Dolar je na burzi pao za 1,3 posto u petak, na zatvaranju najgore nedjelje još od travnja, nakon što je Ministarstvo
trgovine objavilo da je rast BDP-a u drugom kvartalu stigao samo na polovicu od prognoziranog.
Dolar je u posljednjih nekoliko tjedana dobio vjetar u leđa kada su spekulacije da će FED podići kamatne stope u narednim mjesecima temeljene na pozitivnim podacima o zapošljavanju, trgovini na malo i industrijskoj proizvodnji, piše Bloomberg
Kako se ispostavilo, uslijedio je šok kada je dva dana kasnije objavljeno da je rast BDP-a na godišnjem nivou
iznosio 1,2 posto što je duplo manje od predviđenih 2,5 posto iznajmljivanje stanova Beograd

Oznake: iznajmljivanje stanova Beograd


- 10:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

19.02.2016., petak

Kuće 11% jeftinije od stanova

Prosječne tražene cijena kuća tijekom siječnja na portalu Crozilla.com bile su oko 11 posto niže od cijena stanova.
Tek su u rijetkim gradovima, mahom u onima na moru, kuće bile skuplje no stanovi. Najmanja razlika u cijenama ovih dviju vrsta nekretnina, tek 2 eura po "kvadratu"
zabilježena je u Zadru. Najveća je razlika, prema podacima portala Crozilla.com zabilježena u Dubrovniku u kojem su cijene kuća bile čak 23 posto, odnosno 702 eura
po metru kvadratnom više od cijena stanova iznajmljivanje stanova Beograd

Oznake: iznajmljivanje stanova Beograd


- 08:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

28.01.2016., četvrtak

U NP Mljet izgrađen kameni most koji spaja dvije obale Velikog jezera

Britanski Telegraph ovih je dana svrstao Mljet i Palagružu među deset najljepših skrivenih lokacija za ljeto 2016.
U Nacionalnom parku Mljet pri kraju je izgradnja kamenog mosta vrijednog 2,2 milijuna kuna koji će povezati dvije obale Velikog jezera, izvijestili su iz Ministarstva zaštite okoliša i prirode koje s Fondom za zašitu okoliša i energetsku učinkovitost financira gradnju kroz Projekt integracije u EU Natura 2000.
Most će spojiti šetnicu oko Velikog jezera, čime će posjetiteljska infrastruktura postati zaokružena cjelina, vlasnici zemljišta s obje strane jezera imat će brži pristup svojim parcelama, a u slučaju potrebe vatrogasci će moći brže stići na mjesto požara.
Dosad su u sklopu ovog projekta oko šetnice duge 11 kilometara postavljene klupe za odmor posjetitelja, koševi za razvrstavanje otpada, nova pješačka signalizacija i
interpretacijske table.
Gradnja mosta omogućena je zahvaljujući suradnji između NP Mljet i Dubrovačke biskupije, kako bi se omogućio kvalitetniji održivi razvoj cijelog otoka.
Na području nacionalnog parka u tijeku su i radovi na uređenju zgrada u zoni Pristaništa. Radi se i na uređenju šetnice na otočiću Sveta Marija koji je u vlasništvu Dubrovačke biskupije.
NP Mljet krenuo je i u nabavu ekološki prihvatljivijih vozila, što uključuje električne automobile i elektro-vlakić, a u planu je i nabava tri nova električna plovila za posjetitelje. Projekti će se realizirati do početka sezone kako bi NP Mljet posjetitelje dočekao s novom infrastrukturom i sadržajima.
NP Mljet je prvo hrvatsko morsko zaštićeno područje, koje već više od 50 godina oduševljava posjetitelje. Zeleni otok, poseban po slanom Velikom i Malom jezeru, ovih je dana dobio izvrsnu reklamu -
britanski Telegraph svrstao je Mljet i Palagružu među deset najljepših skrivenih lokacija za ljeto 2016 iznajmljivanje stanova Beograd

Oznake: iznajmljivanje stanova Beograd


- 09:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

17.07.2015., petak

Na Plitvičkim jezerima pola milijuna turista

Do polovine srpnja Plitvice je posjetilo 500.000 turista i svi su izgledi da će 2015. biti rekordna turistička godina, službena je procjena iz Nacionalnog parka Plitvička jezera.
Za takve rezultate NP Plitvička jezera ulažu desetke milijuna kuna u obnovu soba, staza i šetnica. Proljetos je tako obnovljena najpoznatija šetnica s vidikovcem Velikog slapa. Obnovljena je i putnička flota panoramskih elektrobrodova i nabavljen novi brod na jezeru Kozjak, a obnovljen je i vozni park panoramskih vlakova.
Elektroflota Plitvičkih jezera s osam brodova, od kojih neki prevoze i po stotinu osoba, najveća je elektroflota u Europi. Ti brodovi plove po jezeru Kozjak, najvećem od 16 plitvičkih jezera, koje je u ovo doba godine, posebno za sunčanog dana, fascinantno zelene boje.
Glasnogovornik parka Ognjen Borčić ističe kako je u usporedbi s prošlom godinom do 10. srpnja bilo šezdeset tisuća posjetitelja više, što je rast od 15 posto, a podaci iz predsezone govore o dvadesetpostotnom rastu raznih pokazatelja. Broj noćenja u 380 smještajnih jedinica četiri hotela i 2.500 smještajnih jedinica u dva autokampa, "Korani" na sjeveru i "Borju" na jugu, također raste. U prvih šest mjeseci bilo je 4,6 posto više noćenja nego u istom razdoblju prošle godine.
"Mi smo prava 'Hrvatska 365', jer smo otvoreni i u predsezoni i u posezoni, naravno i sada na vrhuncu sezone kada je znatno više turista. Jednostavno rečeno, otvoreni smo 365 dana u godini bez obzira na vremenske uvjete. Iako je i sada u ljetnoj sezoni puno turista s Dalekog istoka, sada ipak prednjače gosti iz europskih zemalja koji su u Hrvatskoj na ljetovanju. I nije to samo obilazak jezera, dolazak, već bilježimo i rast u hotelijersko-ugostiteljskim kapacitetima", kaže Borčić.
Analiza broja noćenja pokazuje da su u prvih šest mjeseci prednjačili Japanci, Nijemci i Korejci, pri čemu gosti iz Koreje bilježe znatan rast. Oni su, naime, prethodnih godina bili od 10 do 13 mjesta, a sada su treći.
Na pitanje o razlozima dobrih rezultata Borčić odgovara da su razlozi raznoliki, ali da nema sumnje da nisu zasluga samo prošlogodišnjeg i ovogodišnjeg menadžmenta i djelatnika, niti samo zbog nekih reality showova, već su rezultat dugogodišnjih napora. Plitvice se već godinama promoviraju na baš svim većim turističkim sajmovima.
"Možemo se zato pohvaliti da su Plitvička jezera i Dubrovnik postale jedine 'must see' hrvatske destinacije Europe. Dakle, posjetitelji koji dolaze iz bilo koje strane svijeta u ovaj prostor istoka Europe znaju da bi 'morali' vidjeti Plitvice i Dubrovnik. Za Korejce njihov reality show jednim djelom igra ulogu poticaja za dolazak, ali samo u posljednje vrijeme. Korejci su veliki ljubitelji prirode i prepoznali su nas unatrag tri godine kao nešto toliko fascinantno, očuvano, takav sklad prirode i čovjeka, da dolaze u povećanom broju. Općenito dolasku turista iz dalekoistočnih zemalja pridonijele su i lijepe reportaže koje smo radili za kinesku i korejsku televiziju, i slično", rekao je Borčić.
Velik broj gostiju vraća se na Plitvice i po treći i četvrti put. Francuskinja hrvatskog porijekla Georgette Legeron, koja je ovog ljeta u Hrvatskoj na tri tjedna, šest je sati s unukom i prijateljima provela na Plitvicama, iako joj je to četvrti obilazak od djetinjstva.
Upitala je Borčića što bi bilo da se njoj ili drugim gostima nešto dogodilo, a on je napomenuo kako se kupnjom ulaznica za jednodnevni obilazak Plitvičkih jezera kupuje i zdravstveno osiguranje te kako imaju dežuran stručni tim liječnika za hitnu medicinsku pomoć iznajmljivanje stanova Beograd

Oznake: iznajmljivanje stanova Beograd


- 14:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20.11.2013., srijeda

Splitski Studentski dom za nagradu Piranesi

Piranski dani arhitekture održat će se 23. studenog, s glavnom temom Etika arhitekture. Dodijelit će se i nagrade za najuspješnije realizacije izvedenih projekata arhitektonskih praksi iz osam država. Objavljene su i nominacije za nagradu Piranesi.
Hrvatski selektori izabrali su Studentski dom i Studentski centar Split, Nene Kezića i Emila Šverka, Polivalentnu dvoranu i trg u Krku, Arhitektonskog biroa Turato, Muzej vučedolske kulture, Radionice arhitekture, obiteljsku kuću u Zagrebu, Tomislava Ćurkovića i Zorana Zidarića, te Mrtvačnicu Resnik, Damira Gamulina i Igora Presečana iznajmljivanje stanova Beograd

Oznake: iznajmljivanje stanova Beograd


- 15:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

17.01.2013., četvrtak

Planiraju se nove investicije, zapošljavanja i povećanja plaća

Nakon što je u razdoblju 2000. do 2012. godine Istrarurist u kvalitetu smještaja i usluga uložio više od milijardu kuna, u 2013. godini nastavlja se s investicijama u vrijednosti većoj od 130 milijuna kuna, najavio je Kukurin iznajmljivanje stanova Beograd .

Ulaganja se odnose na kamp Park Umag, obnovu hotela i depandanse Sol Umag te izgradnju novog teniskog centra za organizaciju kampova, turnira i teniske akademije. U Istraturistu nastavljaju i s razvojem destinacijskih proizvoda ulaganjem u nogometni kampus Stella Maris, u prvi Umag Park&Ride sustav za automatsko iznajmljivanje bicikala te novi wellness sadržaj u Stella Marisu.

Oznake: iznajmljivanje stanova Beograd


- 11:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

04.10.2012., četvrtak

Uložiti ćemo 50 milijuna eura i zaposliti 150 ljudi u Županji

Tvrtka Strateški plan kupila je preko javnog natječaja 2009. godine od Grada Županje 706.624 četvornih metara oranice u građevinskoj zoni. Uzimajući u obzir porez na promet nekretninama, izmjene prostornog plana kako bi se zemljište uopće i moglo koristiti u ozbiljne građevinske svrhe, komunalno opremanje i mnoge druge povezane, a neočekivane troškove, kupnja zemljišta u Županji stajala nas je oko 18 milijuna kuna prije negoli su iznajmljivanje stanova Beograd na njemu uopće počeli prvi radovi - pojašnjava vlasnik i direktor Strateškog plana Tomislav Radoš.

Smatra da su zemljište preplatili i da cijena koju su ponudili i po kojoj je sklopljen kupoprodajni ugovor nikako ne odgovara cijeni po kojoj se zemljište takve kvalitete moglo, a osobito danas može, kupiti u industrijskim zonama diljem Hrvatske.

Oznake: iznajmljivanje stanova Beograd


- 19:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #