30.09.2016., petak

Rijeka, Zadar i Split sa skupljim stanovima od Zagreba

ZAGREB - Prema cijenama u oglašavanju hrvatska metropola po cijeni stanova je pala na sedmo mjesto.
Dugo je Zagreb slovio za 'prvaka', ali više nije tako.
"Na riječkom Korzu kvadrat stana može dosezati do 3000 eura po metru kvadratnom. U razmaku od 50 metara na Korzu u bočnim ulicama, cijene mogu padati i do 2,3 puta niže", kaže za RTL Branko Papeš, vlasnik agencije za nekretnine Dogma.
Ako uz lokaciju ide i luksuzno uređenje, kao u stanu tik uz morske orgulje u Zadru, cijena četvornog metra je 4000 eura.
"Potražnja njima uvijek postoji! uvijek se vraćamo na vrijeme u krizi prije krize i iza te famozne krize, potražnja za njima je uvijek postojana, kupuju se", kaže Vedran Vinketa iz agencije za nekretnine Vidasa.
Ta je kategorija postojana i u Zagrebu; ali je zato u drugim cjenovnim razredima, gdje je godinama držao primat najskupljeg kvadrata - Zagreb prema cijenama u oglašavanju pao na 7. mjesto
Prema cijenama nekretnina u centru grada, ono što je nekada bio Dubrovnik, sada je postao Split. U Dubrovniku gotovo da nema nekretnina koje nisu pretvorene u turističke i ugostiteljske objekte, pa se prodajna cijena kvadrata zadržala iznad 2 100 eura.
Split je još posebniji i zato što je bolje povezan s ostalim atraktivnim gradovima i otocima, a uz turizam – koji je samo lani porastao za 25 posto – to sa sobom povlači i potrebu za novim kapacitetima. S druge strane, tlocrt same gradske jezgre ne dopušta nove stambene zgrade.
Potreba za nekretninama, kao i mala ponuda, rezultiraju prosječnom cijenom četvornog metra u centru Splita višom od 2000 eura.
U Zagrebu također raste potreba za turističkim sadržajima. Međutim, ono što snižava cijenu je ipak puno veća ponuda. Zato je teško Zagreb i uspoređivati s manjim gradovima. No, tržište je dovelo do toga da se u centru, primjerice, u blizini Zelenog vala – derutni stan u staroj zgradi može kupiti i za 1100 eura po kvadratu. Uz adaptaciju – cijena može ostati na 1600.
To je minimalna cijena, ona može rasti i preko 2500 eura bliže Trgu bana Jelačića, ali i padati do 1200 što je udaljenost veća nekretnine

Oznake: nekretnine


- 15:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

28.09.2016., srijeda

Ministri Tolušić i Nakić suglasni oko izgradnje nove dječje bolnice

S obzirom na dugogodišnje loše stanje te neadekvatne uvjete koji ne udovoljavaju standardima liječenja osjetljivih pacijenata u Klaićevoj, nužno je uložiti u novu opremu i neophodne minimalne građevinske zahvate. Također, potrebno je rekonstruirati pojedine odjele kako bi se osigurali normalni uvjeti liječenja do konačne izgradnje nove bolnice. Sredstva za hitne zahvate već su osigurana kroz EU fondove i iznose oko 10 milijuna eura.
Kako bi se što prije mogao raspisati natječaj za projektnu dokumentaciju, a potom i za građevinske radove na novoj Nacionalnoj dječjoj bolnici, pristupit će se prikupljanju dokumentacije te rješavanju svih administrativnih zadataka. Nova bolnica bit će izgrađena na već ranije predviđenoj lokaciji južno od KBC Dubrava.
Na kraju sastanka odlučeno je kako će ravnateljstvo Klinike izraditi prijedloge nužne za hitno obnavljanje postojeće
lokacije dječje bolnice te medicinskog sadržaja za novu dječju bolnicu stanovi Rijeka

Oznake: stanovi Rijeka


- 08:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

23.09.2016., petak

"Uz Krčki i Maslenički, ovaj most je doista jedinstvena građevina''

''Ovo nije bilo obično gradilište i ovo nije običan most. Uz Krčki i Maslenički, te budući Pelješki, ovaj most je doista jedinstvena građevina'', rekao je Robert Španović, glavni inženjer gradilišta.
Napominje kako ima još posla na mostu i da će se on privesti kraju u sljedećih dvadesetak dana.
Iz njegovih se riječi iščitava kako su i za ovog inženjera iz Hrvatskih autocesta, koje su financirale gradnju mosta, ovo posljednji dani na ovom gradilištu. Za njega slijede novi izazovi.
Na dravskom mostu osim nanošenja antikorozivne zaštite još ostaje iscrtati horizontalnu signalizaciju, no to će pričekati još neko vrijeme.
Naime, poznato je kako je u ovom trenutku ovo most do kojega se ne može doći i koji ne vodi nikamo. Za sada stanovi Split

Oznake: stanovi Split


- 13:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

22.09.2016., četvrtak

Brad Pitt dobio posao u Hrvatskoj: Šibenik mu odobrio gradnju vila

Ovim izmjenama GUP-a dozvoljava se gradnja hotelsko-apartmanskog naselja i vila sa svom pratećom infrastrukturom.
Gradsko vijeće Šibenika na sjednici održanoj u utorak usvojilo je cjelovite izmjene i dopune Generalnog urbanističkog plana gradskog područja Šibenika.
Tim izmjenama GUP-a na zablaćkom poluotoku, lokaciji koju je nedavno obišao i slavni Brad Pitt, stavljena je markica mješovite gradnje smještajnih kapaciteta,
javljaju RTL vijesti.
"Na zablaćkom poluotoku, točnije na lokaciji od jezera Mala Solina prema moru, ovim izmjenama GUP-a dozvoljava se gradnja hotelsko-apartmanskog naselja i vila sa svom pratećom infrastrukturom.",
naglasila je pročelnica Odjela za prostorno planiranje grada Šibenika novogradnja Jarun

Oznake: novogradnja Jarun


- 08:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

19.09.2016., ponedjeljak

Započela izgradnja mosta na rijeci Savi kod Svilaja vrijednog više od 22 milijuna eura

CEF je financijski instrument Europske unije kroz koji države članice mogu ulagati u izgradnju nove te unaprjeđenje postojeće prometne, energetske i telekomunikacijske infrastrukture na devet koridora Osnovne mreže Transeuropske prometne mreže. Uz pomoć sredstava iz CEF-a stvarat će se međusobno povezane mreže širom Europe što će doprinijeti ekonomskom rastu te socijalnoj i teritorijalnoj koheziji unutar Europske unije.
Osim mosta na rijeci Savi kod Svilaja, Hrvatska je u lipnju ove godine dobila potvrdu Europske komisije za sufinanciranje još 11 projekata koji će dobiti ukupno 306,9 milijuna eura iz Instrumenta za povezivanje Europe. U Hrvatskoj je koordinator za CEF Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture.
U financijskom razdoblju 2014. - 2020. državama članicama je iz CEF-a na raspolaganju 26 milijardi eura za ulaganja u prometnu infrastrukturu. Poseban naglasak ovaj Instrument stavlja na otklanjanje uskih grla, osiguravanje održivih i efikasnih prometnih sustava na duži rok,
na unapređenje integracije i povezivanja različitih prometnih grana te povećanje interoperabilnosti stanovi Čukarica

Oznake: stanovi Čukarica


- 14:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14.09.2016., srijeda

Kina će postati prvo tržište aviona vrijednosti 1000 milijardi dolara

Očekuje se da će ta najmnogoljudnija zemlja na svijetu povećati svoju komercijalnu flotu za više od 6.800 novih zrakoplova
Kina će postati prvo svjetsko tržište zrakoplova čija će vrijednost dosegnuti 1.000 milijardi dolara jer će sve veći broj pripadnika kineske srednje klase putovati zrakoplovima, procjenjuje američki proizvođač zrakoplova Boeing.
Očekuje se da će ta najmnogoljudnija zemlja na svijetu povećati svoju komercijalnu flotu za više od 6.800 novih zrakoplova, te da će vrijednost flote do 2035. dosegnuti 1.030 milijardi dolara,
objavio je u utorak Boeing u svojoj godišnjoj prognozi kineskog tržišta stanovi Belveder

Oznake: stanovi Belveder


- 08:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

12.09.2016., ponedjeljak

Milanović: Ovo nije bio sretan dan za Hrvatsku

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović prvi se obratio javnosti. Po pitanju rezultata nije bio konkretan.
'Dobro večer i hvala svima koji su nam dali podršku. Bit će tijesno. Ovo nije bio sretan dan za Hrvatsku.
Osam mjeseci bili smo u jednom eksperimentu i nismo ništa napravili.
Hrvatskoj treba stabilna vlada i svatko od nas treba zatomiti osobne ambicije taštinu i staviti se u službu države.
Trebamo se zapitati zašto je na ove izbore izašlo 10 posto manje ljudi nego na prošle.
Hrvatskoj treba stabilna vlada, do sada smo imali destruktivnu vladu. Učinili smo sve, ali očito smo mogli još bolje.
Ali , pričekajmo do jutra, kada ćemo znati prave rezultate. Najvažnija je Hrvatska. Hvala lijepo', rekao je Milanović stanovi Kacunar

Oznake: stanovi Kacunar


- 09:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

08.09.2016., četvrtak

Njemački fond preuzeo Joker

Službenih informacija o tome nema, što i ne čudi s obzirom na osjetljivost transakcije, no iz nekoliko pouzdanih izvora Slobodna Dalmacija doznaje da je centar prodan za pedesetak milijuna eura.
Ta cifra bila bi upola manja od iznosa od 108 milijuna eura kojim su mediji svojedobno baratali kao prvom pregovaračkom brojkom, uzimajući pri toj računici cijenu metra
četvornog poslovne površine od 2000 eura nekretnine

Oznake: nekretnine


- 11:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

05.09.2016., ponedjeljak

Prvi kupci s oduševljenjem posjetili svoj City Mall!

Pula City Mall je prvog radnog dana dobrodošlicu svim kupcima i posjetiteljima zaželio organizacijom zabavnog programa za cijelu obitelj, darovima i brojnim popustima stanovi Rijeka

Oznake: stanovi Rijeka


- 16:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.09.2016., četvrtak

CIM Group kupuje Tribune Tower za 240 milijuna dolara

CHICAGO - CIM Group sa sjedištem u Los Angelesu pristao je kupiti čuveni Tribune Tower u Chicagu za 240 milijuna dolara.
Očekuje se da dogovor bude realiziran do kraja rujna, ali duznosnici nisu naveli konkretne planove za zgradu izgradjenu 1925. u stilu neogotike, koja je 1989.
proglašena za znamenitost grada.
Kako je objavio Chicago Tribune, zaposlenima u kompanija Tribune Media je rečeno da će "operativno sjedište" ostati u Chicagu, a da će osoblje biti premješteno u novi prostor, najvjerojatnije tokom drugog tromjesečja 2017. godine.
Dogovor je postignut u nastojanju Tribune Medie da proda svoju imovinu koja se procjenjuje na milijardu dolara nekretnine Zadar

Oznake: nekretnine Zadar


- 08:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #