26.07.2017., srijeda

Poznati proizvođač priznao da je zavaravao kupce u istočnoj Europi

Optužba je na političkoj razini upućena Europskoj komisiji, ali i zapadni mediji su otkrili da ipak ima istine u takozvanom "Nutella sukobu".
Čitav niz proizvođača radi lošije proizvode za istočnoeuropske zemlje. Ta spoznaja je konačno stigla i do zapadnih medija. Njemački proizvođač Bahlsen je sada objavio:
ubuduće će postojati samo jedan, "europski" keks.
Kako piše Deutsche Welle, optužbe su krenule iz instituta za analizu proizvoda u Mađarskoj i Slovačkoj (Lošija roba za samoposluge istoka Europe?), ali ubrzo je to postala i
politička tema Višegradske skupine: čitav niz međunarodnih koncerna na tržištu Europske unije pod istim nazivom nudi posve različite proizvode: u pravilu su to kvalitetniji proizvodi za Zapad,
a za Istok proizvodi s daleko više aditiva, aroma umjesto prirodnih sastojaka i nekvalitetnih,
odnosno jeftinijih sastojaka umjesto "pravih"
stanovi Čukarica

Oznake: stanovi Čukarica


- 10:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

03.07.2017., ponedjeljak

Pevec kupio objekt Merkura u Čakovcu

ZAGREB - Trgovački lanac Pevec u ponedjeljak je objavio da je kupio objekt Merkura u Čakovcu, a procjenjuju da će ga otvoriti krajem godine i u Čakovcu zaposliti 50-ak novih djelatnika.
"Nakon dužih pregovora postignut je dogovor kojim Pevec postaje vlasnikom Merkura u Čakovcu", navodi se u priopćenju, u kojem se
ne iznosi vrijednost transakcije.
Riječ je o objektu od gotovo 5.000 četvornih metara i uz dodatna ulaganja procjene su da će do kraja godine kompanija otvoriti vrata svojim kupcima u Čakovcu.
Iz Peveca ističu kako je dodana vrijednost i činjenica da će u Čakovcu zaposliti 50-ak novih djelatnika.
"Dugo smo vodili pregovore koji su okončani posljednjeg dana lipnja. Ne krijem zadovoljstvo uspješnom realizacijom ovog projekta jer sve što smo planirali uspješno ostvarujemo", izjavio je predsjednik Uprave Peveca Jurica Lovrinčević.
Merkur u Čakovcu kupljen je kreditnim zaduženjem kod poslovne banke, navode iz Peveca stanovi Čukarica

Oznake: stanovi Čukarica


- 14:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.11.2016., srijeda

Valamarovi hoteli osvojili World Luxury Hotel Awards 2016.

World Luxury Hotel Awards priznata je svjetska organizacija koja nagradama potvrđuje kvalitetu luksuznih hotela diljem svijeta u kategorijama objekata i razine usluga pruženih gostima.
Nakon što su po prvi put nominirani za prestižnu turističku nagradu Luxury Hotel Award koja se dodjeljuje najboljim hotelima na svijetu, hotel Valamar Dubrovnik President 5* i Valamar Isabella Island Resort 4* & 5* nagradu su i osvojili. Dok je Valamar Dubrovnik President ovjenčan nagradom Luxury Beach Hotel, Valamar Isabella Island Resort 4* & 5* ponio je nagradu Luxury Island Resort. Također, na razini cijele grupacije, Valamar Hotels & Resorts dobitnik je nagrade u kategoriji Best Hotel Group u 2016. u Južnoj Europi. Priznanje je tim važnije što za hotele mogu, osim struke, glasati i gosti.
Primajući nagradu, direktor hotela Valamar Dubrovnik President Amir Tikveša, izjavio je: „Iznimno mi je zadovoljstvo što u ime hotela Valamar Dubrovnik
President mogu primiti ovu prestižnu nagradu. Hotel je potpunom obnovom 2014. godine dobio petu zvjezdicu, a visoka razine usluge postala je dijelom svih
segmenata naše ponude. Ova nagrada je rezultat ne samo vrhunske kvalitete sadržaja i usluga, nego i rada cijelog našeg predanog tima, jer upravo su naši
djelatnici ključ našeg uspjeha. Ovim putem im i zahvaljujem, jer ovo je pravo „svjetsko“ priznanje ljubavi s kojom rade ovaj posao.“
World Luxury Hotel Awards priznata je svjetska organizacija koja nagradama potvrđuje kvalitetu luksuznih hotela diljem svijeta u kategorijama objekata i razine usluga pruženih gostima. Prestižnu međunarodnu nagradu najbolji luksuzni hoteli diljem svijeta smatraju vrhuncem dostignuća; ona je priznanje struke da su uspjeli kao luksuzni hotel staviti svoj osobni pečat u hotelijerstvu te se tako istaknuti i razlikovati od ostalih hotela visoke kategorije. Ova nagrada se u turizmu percipira kao svojevrstan Oscar koji se pobjednicima uručuje na gala ceremoniji krajem godine.
Ovogodišnje izdanje ove nagrade jubilarno je, 10. po redu i održalo se krajem listopada u Dohi. Za nagradu je nominirano više od tisuću hotela u svijetu, a zbrajanjem online glasova gostiju i osoba iz struke, nagrade za luksuzne hotele i resorte diljem svijeta su dodijeljene u više od 60 kategorija. Nagradu 2016 Global Hotel of the Year dobio je Armani Hotel Dubai.
Globalni pobjednici dosad su, između ostalih bili i neki od najpoznatijih luksuznih hotela na svijetu kao što su: Grand Hyatt Bali, Ritz Carlton (Hong Kong) i Burj Al Arab (Ujedinjeni Arapski Emirati). Od hrvatskih je hotela ovom nagradom do sada ovjenčan zagrebački Regent Esplanade (Luxury City Hotel, 2011.),
dok je ove godine nagrade osvojilo šest hrvatskih hotela, uključujući i Valamarove stanovi Čukarica

Oznake: stanovi Čukarica


- 16:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

19.09.2016., ponedjeljak

Započela izgradnja mosta na rijeci Savi kod Svilaja vrijednog više od 22 milijuna eura

CEF je financijski instrument Europske unije kroz koji države članice mogu ulagati u izgradnju nove te unaprjeđenje postojeće prometne, energetske i telekomunikacijske infrastrukture na devet koridora Osnovne mreže Transeuropske prometne mreže. Uz pomoć sredstava iz CEF-a stvarat će se međusobno povezane mreže širom Europe što će doprinijeti ekonomskom rastu te socijalnoj i teritorijalnoj koheziji unutar Europske unije.
Osim mosta na rijeci Savi kod Svilaja, Hrvatska je u lipnju ove godine dobila potvrdu Europske komisije za sufinanciranje još 11 projekata koji će dobiti ukupno 306,9 milijuna eura iz Instrumenta za povezivanje Europe. U Hrvatskoj je koordinator za CEF Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture.
U financijskom razdoblju 2014. - 2020. državama članicama je iz CEF-a na raspolaganju 26 milijardi eura za ulaganja u prometnu infrastrukturu. Poseban naglasak ovaj Instrument stavlja na otklanjanje uskih grla, osiguravanje održivih i efikasnih prometnih sustava na duži rok,
na unapređenje integracije i povezivanja različitih prometnih grana te povećanje interoperabilnosti stanovi Čukarica

Oznake: stanovi Čukarica


- 14:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

25.08.2016., četvrtak

Prosječna plaća kod otočkog poduzetnika u ovom gradu iznosi 7.153 kune

Najveći prihod među poduzetnicima sa sjedištem u Krku ostvarila je građevinska tvrtka GP Krk, u Malom Lošinju Jadranka hoteli, a u Cresu Autotrans stanovi Čukarica

Oznake: stanovi Čukarica


- 08:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

15.06.2016., srijeda

Više novca iz EU malim tvrtkama

Ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat očekuje da će se ove godine iz Bruxellesa povući 500 milijuna kuna za male poduzetnike stanovi Čukarica

Oznake: stanovi Čukarica


- 08:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

06.05.2016., petak

U Moslavini se prodaje crkva s 50-ak mjesta i okućnicom!

Po oglasnicima se prodaje svašta, od igle do lokomotive, pa u oglasu katkad završi i koji bubreg, ali malo tko je očekivao da će netko u Hrvatskoj prodavati - crkvu
Koji kilometar od glavne župne crkve u Velikoj Ludini župnik Mato odveo je reportere RTL-a do svoje filijale - crkve Presvetog Trojstva u Gornjoj Vlahničkoj. Velečasni Mato ima ključ, ali pojma nije imao da je njegova crkva na prodaju.
'Malo smo iznenađeni što je to uopće dano na prodaju. Da su oni napravili crkvu, to bi bila druga priča, ali to je selo napravilo i sad se seosko prodaje', rekao je Mato Mihaljević, župnik župe sv. Mihaela Arkanđela u Velikoj Ludini.
Podigao je župnik glas jer, podsjeća, još 1938. sve su to izgradili vjernici, a mjesna je obitelj za crkvicu darovala zemljište.
'Zemljište je darovano Crkvi, ali nije preneseno, to je problem', dodao je Mihaljević.
Zapravo, ključ svih problema. Jer oni koji su zemlju darovali više nisu živi, a nasljednica ju je, skupa s kućom i zemljištem, za 50 tisuća eura oglasila na internetu! Baš u vrijeme dok su reporteri bili sa župnikom u crkvi vlasnica se zatekla na imanju. Zatražili smo komentar, ali nije htjela ništa reći.
Vlasnica koja se nalazila na imanju pred RTL-ovu kameru nije htjela i tek je u kratkom razgovoru poručila da je za posjed na kojem se
nalazi i crkva pronašla potencijalnog kupca, no tko je on, nije nam željela reći.
Prije nego što je crkvu stavila u oglasnik vlasnica ju je nudila biskupiji, no ona nije pristala kupiti nešto što smatra svojim. Ponudila je vlasnica crkvu i općini.
'Ona je poslije ostavinske rasprave utvrdila da je vlasnica crkve i došla je pitati bismo li mi htjeli kupiti crkvu. Dakle do cijene nismo došli, ali nismo bili zainteresirani', rekao je Dražen Pavlović, načelnik općine Velika Ludina.
Tvrdi, u crkvu su ulagali, no za prijenos zemljišta se trebao pobrinuti netko drugi... Ali nitko se nije nadao da bi do prodaje uopće moglo doći.
'Kome se danas prodaje crkvu, ne znam tko kupuje crkvu i služi li netko u slobodno vrijeme misu za hobi', nasmijao se Pavlović.
Salve šaljivih komentara ovaj je oglas izazvao i na internetu, no mještanima, njih dvjestotinjak koji su ovdje dolazili na mise - nije do smijeha.
I dok su se crkve u Europi već prodavale, pa i ona u Mariboru koja se nudila prije dvije godine, u Hrvatskoj se to dosad nije događalo. I očito baš zato nitko nije ni smatrao potrebnim riješiti pitanje vlasništva.
'Jesu li to župnici zanemarili, smatrali to nepotrebnim jer se to samo po sebi smatralo - zna se da je to crkveno i ni na kraju pameti nikome nije bilo da bi takav problem mogao nastati', rekao je župnik Mato.
Ako ne dođe do dogovora, župnik kaže - morat će se na sud. Sisačkoj biskupiji već priprema dokumentaciju za eventualnu parnicu stanovi Čukarica

Oznake: stanovi Čukarica


- 10:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.12.2015., srijeda

Mijenja se zakon o "Beogradu na vodi

U skupštinu Srbije u petak je pristigao prijedlog izmjena zakona o realizaciji projekta "Beograd na vodi" kojima se investitoru omogućava izdavanje posebne građevinske dozvole.
Kako je vlada navela u obrazloženju zakonskog prijedloga, u pitanju je posebna dozvola za pripremne radove, odnosno za rušenje postojećih objekata,
izmještanje infrastrukure, raščišćavanje terena, zemljane radove te sondiranje terena.
Dodaje se da je investitor u praksi naišao na probleme, odnosno da najsloženije objekte ne može izvesti ako se ne izmijeni zakon target=_blank>stanovi Čukarica

Oznake: stanovi Čukarica


- 08:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

29.11.2012., četvrtak

Kazne za neplaćanje poreza na nekretnine do 10.000 kuna

Dio je to dosad neobjavljenih podataka o porezu na nekretnine koji stoji u novom zakonu koji je poslan svim ministarstvima na javnu raspravu. Zakon koji posjedujemo otkriva i da je procjena Ministarstva financija Slavka Linića da će se novim porezom prikupiti čak 2,6 milijardi kuna prihoda u proračunima gradova i općina. To je za oko 500 milijuna kuna više nego što je lani iznosio zbroj komunalne naknade i porezana kuće za odmor. To znači ili da će porez ipak više opteretiti građane i tvrtke, ali razlika također može biti i u tome što novi zakon znatno više oporezuje građevinsko zemljište koje se ne koristi stanovi Čukarica.

Za razliku od informacija s prezentacije novog poreza održane u četvrtak, iz novog zakona je jasno da će se za nekretninu koja iznajmljuje fizička osoba, a ne tvrtka - plaćati porez na nekretnine kao da u njoj živi. Dakle, porez će u tom slučaju biti s maksimalnim olakšicama od 88 do 95 posto. Ako stan iznajmljuje tvrtka olakšice će biti 70 do 85 posto. No, vlasnici turističkih apartmana imat će olakšice od 70 do 85 posto.

Oznake: stanovi Čukarica


- 16:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #