27.06.2017., utorak

Predstavljena tri nova projekta u Zagrebu, značajna su i za državu

Spomenik domovini, čiji je autor arhitekt Nenad Fabijanić, bit će postavljen na Trgu Stjepana Radića, između zgrade Gradskog poglavarstva i Koncertne dvorane “Vatroslav Lisinski”. Vojni muzej trebao bi biti uređen do 2020. u dijelu kompleksa bivše tvornice "Janko Gredelj”, s južne strane Glavnoga željezničkog kolodvora, između zgrade Paromlina i Autobusnog kolodvora, a u neposrednoj blizini vojnog muzeja, prema prijašnjem planu,
trebao bi biti i muzej željeznice stanovi Zagreb

Oznake: stanovi Zagreb


- 13:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

23.06.2017., petak

Ovršni zakon donosi 4 ključne novosti: Nema ovrhe jedine nekretnine

Umjesto dosadašnje dvije trećine, od ovrhe će ubuduće biti zaštićene tri četvrtine
prosječne neto plaće apartmani Istrastra

Oznake: apartmani Istra


- 08:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

21.06.2017., srijeda

Eurostat: Stagnacija proizvodnje u građevinskom sektoru EU u travnju

LUXEMBOURG - Sezonski prilagođena proizvodnja u građevinskom sektoru Europske unije stagnirala je u travnju u odnosu na prethodni mjesec jer je pad aktivnosti u sektoru niskogradnje poništio blagi rast u sektoru visokogradnje, pokazuju podaci europskog statističkog ureda.
Sezonski prilagođena proizvodnja u građevinskom sektoru Europske unije stagnirala je u travnju u odnosu na ožujak kada je smanjena za revidiranih 0,5 posto, izvijestio je EUROSTAT.
Pritom je u segmentu visokogradnje proizvodnja porasla 0,2 posto dok je u niskogradnji pala jedan posto.
U eurozoni je proizvodnja u građevinskom sektoru prema sezonski prilagođenim podacima uvećana 0,3 posto u odnosu na prethodni mjesec kada je potonula 1,1 posto.
Rast aktivnosti u visokogradnji, za 0,7 posto, nadmašio je 1,5-postotni pad u segmentu niskogradnje, pokazuju podaci europskog statističkog ureda.
Među zemljama članicama najviše je u travnju na mjesečnoj razini prema raspoloživim podacima Eurostata poskočila proizvodnja u građevinskom sektoru Švedske, za 3,8 posto. Slijedi Francuska s 3,5 posto, te Češka sa 1,6 posto.
Najviše se pak smanjila proizvodnja u građevinskom sektoru Rumunjske, za 7,7 posto, te Italije, za 4,1 posto, i Mađarske, za 2,6 posto.
Hrvatska nije obavezna dostavljati mjesečne podatke, a u prvom ovogodišnjem tromjesečju proizvodnja u građevinskom sektoru uvećana je za 2,3 posto u odnosu na prethodno tromjesečje kada je porasla za 1,4 posto. Na godišnjoj je razini porasla 3,6 posto, nakon 2,5-postotnog rasta u
četvrtom tromjesečju 2016. godine prodaja stanova

Oznake: prodaja stanova


- 08:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

16.06.2017., petak

I Agrokorove tvrtke prijavile uvjetne tražbine po jamstvima

Jamnica, Belje i PIK Vinkovci napominju da su u tijeku usklađivanja potraživanja s vjerovnicima.
Poput Leda koji je okvirne podatke o ukupnom iznosu potencijalnih obveza po osnovi sudužništva i jamstava izdanih u korist Agrokora na burzi objavio prije 20-ak dana,
sa sličnim su objavama ovaj tjedan izašle još tri kompanije koncerna: Jamnica te PIK Vinkovci i Belje.
Njihovi podaci referiraju se, doduše, na stanje uoči uvođenja izvanredne uprave (Ledovi su bili za 2016.), a trojka je, za razliku od Leda izlistala i jamstva i sudužništva u korist drugih povezanih društava koncerna. U velikoj mjeri radi se o zaduženjima Agrokora za koja je (subsidijarno i solidarno) istodobno jamčilo više kompanija, pritom svaka od njih iskazuje puni iznos pojedinog ugovora o kreditu ili obveznice, pa se tako u iskazanim potencijalnim obvezama
dug zapravo multiplicira nepremičnine Hrvaška

Oznake: nepremičnine Hrvaška


- 08:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14.06.2017., srijeda

Adris nudi otkup svojih dionica do čak 400 milijuna kuna

Jučer je objavljeno da se sprema otkup najviše 400.000 redovnih i isto toliko povlaštenih dionica.
Dioničari Adris grupe danas se okupljaju na glavnoj skupštini. Niz manevara koji su joj prethodili nagovještava da bi ovaj put skupština mogla biti mnogo živahnija nego obično,
a kompanija se zanimljivim priopćenjem oglasila i jučer, tj. dan uoči skupštine Istra nekretnine

Oznake: Istra nekretnine


- 09:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

12.06.2017., ponedjeljak

Blackstone osnovao fond za ulaganje u nekretnine u Europi

NEW YORK - Investicijska kompanija Blackstone zatvorila je financijsku konstrukciju za 7,8 milijardi eura 'težak' fond koji će se usredotočiti na komercijalne nekretnine u Europi, doznaje Reuters od upućenog izvora.
Cilj fonda je da investitorima donese dvoznamenkasti povrat na uloženo, naglasio je taj izvor u srijedu.
Fond će slijediti 'oportunističku' strategiju, što uobičajeno podrazumijeva kupovinu riskantnijih nekretnina kojima je potrebna renovacija ili prilagodba namjene, dodaje izvor.
Kupovna moć fonda iznosit će oko 24 milijarde eura ako je suditi po tome da američka investicijska grupacija obično do 70 posto novca za kupnju nekretnina pribavlja zaduživanjem,
procjenjuje izvor.
Početkom tjedna Blackstone je ponudio oko 1,8 milijardi eura za kupnju svih dionica finske kompanije za ulaganje u nekretnine Sponda, nastojeći tako proširiti poslovanje s komercijalnim nekretninama na području nordijskih zemalja.
Prošli tjedan prodali su europsku logističku i skladištarsku tvrtku Logicor kineskom China Investmentu za 12,25 milijardi eura, što je najveće ulaganje financijskih tvrtki u nekretnine u Europi otkada su se počeli pratiti ti podaci.
Blackstoneovo upravlja sa 102 milijarde dolara namijenjene ulaganjima u komercijalne nekretnine, navodi Reuters prodaja stanova

Oznake: prodaja stanova


- 07:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

08.06.2017., četvrtak

U promet pušten vlak koji vozi po asfaltu


Sistem Autonomnog brzog željezničkog transporta (ART) primjeljen na ovom vlaku, omogućava mu da se kreće po trasi koju određuju
stotine senzora umjesto željezničke pruge stanovi Karlovac

Oznake: stanovi Karlovac


- 09:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

05.06.2017., ponedjeljak

M SAN-u najviše novca donose uređaji vlastitog brenda Vivax

Najveća hrvatska IT kompanija lani na Vivaxu imala prihod 38,6 mil. €, 17% od ukupnog stanovi Zagreb

Oznake: stanovi Zagreb


- 07:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.06.2017., četvrtak

Brexit potiče rast cijena nekretnina u Parizu

PARIZ - Cijene nekretnina u Parizu ovoga će ljeta doseći nove rekordne razine, jer kupci, mnogi među njima Britanci, nastoje dobiti stanove u najprivlačnim četvrtima francuske prijestolnice, smatraju analitičari tržišta nekretnina.
"Broj kupaca raste nezaustavljivo. Potražnja je premašila ponudu, osobito za vrijednije nekretnine, možda i zbog Brexita", izjavio je pariški javni bilježnik Thierry Delesalle.
I dok su Talijani najveća grupa inozemnih kupaca stanova u Parizu, sa 17-postotnim udjelom u prodajama nekretnina stranim kupcima, Britanci se nalaze na drugom mjestu,
s 10-postotnim udjelom.
Već u prva tri mjeseca ove godine cijene postojećih stanova u Parizu porasle su za 5,5 posto na 8.450 eura po četvornom metru, prema procjenama Komore bilježnika u Parizu i regije Ile-de-France.
U srpnju bi se cijene mogle još više povećati, na 8.800 eura po četvornom metru, navodi se u istraživanju, temeljenom na preliminarnim ugovorima koji su pripremljeni za potpisivanje. Prethodni rekord od 8.460 eura po četvornom metru postignut je u ljeto 2012. godine.
Cijene nekretnina u Parizu padale su u posljednje tri ili četiri godine, dotaknuvši 7.880 eura po četvornom metru. No, nakon ljeta 2015. cijene apartmana u glavnom francuskom gradu ponovno rastu.
U najprivlačnijim gradskim četvrtima grada ili arondismanima cijene su porasle su iznad 11.000 eura po četvornom metru, procjenjuju javni bilježnici apartmani Istra

Oznake: apartmani Istra


- 08:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #