12.06.2017., ponedjeljak

Blackstone osnovao fond za ulaganje u nekretnine u Europi

NEW YORK - Investicijska kompanija Blackstone zatvorila je financijsku konstrukciju za 7,8 milijardi eura 'težak' fond koji će se usredotočiti na komercijalne nekretnine u Europi, doznaje Reuters od upućenog izvora.
Cilj fonda je da investitorima donese dvoznamenkasti povrat na uloženo, naglasio je taj izvor u srijedu.
Fond će slijediti 'oportunističku' strategiju, što uobičajeno podrazumijeva kupovinu riskantnijih nekretnina kojima je potrebna renovacija ili prilagodba namjene, dodaje izvor.
Kupovna moć fonda iznosit će oko 24 milijarde eura ako je suditi po tome da američka investicijska grupacija obično do 70 posto novca za kupnju nekretnina pribavlja zaduživanjem,
procjenjuje izvor.
Početkom tjedna Blackstone je ponudio oko 1,8 milijardi eura za kupnju svih dionica finske kompanije za ulaganje u nekretnine Sponda, nastojeći tako proširiti poslovanje s komercijalnim nekretninama na području nordijskih zemalja.
Prošli tjedan prodali su europsku logističku i skladištarsku tvrtku Logicor kineskom China Investmentu za 12,25 milijardi eura, što je najveće ulaganje financijskih tvrtki u nekretnine u Europi otkada su se počeli pratiti ti podaci.
Blackstoneovo upravlja sa 102 milijarde dolara namijenjene ulaganjima u komercijalne nekretnine, navodi Reuters prodaja stanova

Oznake: prodaja stanova


- 07:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #