29.05.2017., ponedjeljak

Merkel nakon sastanka G7 otkrila: Na Ameriku se više ne može osloniti

Ona je ukazujući na novonastalu situaciju s predsjednikom Donaldom Trumpom u SAD-u ali i na predstojeći Brexit poručila kako se Europa sada mora pouzdati u vlastite snage.
Njemačka kancelarka izjavila je u nedjelju nakon povratka sa summita G7 u Italiji kako SAD više nisu pouzdani partner te Europljanima poručila da se uzdaju sami u sebe.
"Vremena u kojima smo se mogli u potpunosti osloniti na druge su dobrim dijelom iza nas. To sam sama doživjela posljednjih dana", rekla je kancelarka Angela Merkel na jednom političkom skupu u Muenchenu odmah nakon povratka s G7 summita na Siciliji koji je, zbog neslaganja američkog predsjednika Donalda Trumpa s ostatkom sudionika summita po gotovo svim temama, završio razočaravajuće.
Ona je ukazujući na novonastalu situaciju s predsjednikom Donaldom Trumpom u SAD-u ali i na predstojeći Brexit poručila kako se Europa sada mora pouzdati u vlastite snage.
"Mi Europljani moramo svoju sudbinu zaista uzeti u vlastite ruke“, rekla je kancelarka prodaja stanova

Oznake: prodaja stanova


- 09:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

25.05.2017., četvrtak

Velik interes za HEP na investicijskim danima ZSE

Više od 20 stranaka zainteresirano za prezentaciju, iz HEP-a kažu da se ne radi o novoj obvezničkoj tranši
ili IPO-u nepremičnine Hrvaška

Oznake: nepremičnine Hrvaška


- 08:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

23.05.2017., utorak

Reakcije građana: Bez gradske pomoći teško bismo obnovili pročelja

ZAGREB - Reakcije građana na projekt obnove pročelja zgrada, kojim Grad Zagreb sufinancira obnovu fasada stambenih zgrada u Zagrebu, trenutno su izrazito pozitivne.
Tim povodom razgovarali smo i s gospodinom Josipom Botom, predstavnikom stanara zgrade u Vidrićevoj ulici, jedne od takozvanih borongajskih limenki. Botina zgrada ima četiri ulaza i jedna od 3800 zgrada koje su se prijavile u projekt Grada Zagreba za sufinanciranje obnove fasada.
Upravo zgrade s limenim elementima fasade spadaju u skupinu onih kojima je nužno potreba obnova. Naime, riječ je o zgradama koje su građene za privremeni smještaj stanovnika nakon velike poplave 1964. na više lokacija u Zagrebu. Pokazalo se da su zgrade u statičkom smislu izvrsne, ali fasade je potrebno obnoviti, a i ugraditi toplinsku izolaciju, jer su sada troškovi stanara za grijanje preveliki, neki plaćaju i po 1200 kuna računa za plin u zimskim mjesecima.Josip Bota kaže kako još uvijek ne zna koja će biti cijena obnove, iako je čuo da se spominje svota od oko pola milijuna kuna:
“Tek kad se otvore fasade znat će se kakvo je stanje. Znamo da je u fasadi korišten drveni materijal u sendviču i bojimo se da je zbog kondenzacije drvo moglo istrunuti.
Inače je limom riješeno prodiranje vode, ali je on star i dotrajao, a nema ni termoizolacije. Vjerujem da ćemo morati tražiti dopuštenje od tvorca idejnog rješenja za
redizajn izgleda zgrade, jer ovakav lim više i ne izgleda moderno. Bio bih zadovoljan kad bi konačno rješenje ličilo na Dom zdravlja koji imamo u našoj ulici, koji ima
limenu fasadu suvremenijeg izgleda.”
Bota kaže kako će se onaj dio sredstava koji ne sufinancira grad, a tu je riječ o 20 posto troška za ulično pročelje i 40 posto troška za ostala pročelja, vjerojatno pokriti kreditom zbog kojeg će se povisiti pričuva.
“Vjerojatno bismo bili za obnovu fasade i da nema gradskog projekta sufinanciranja, ali samo kad bi svi stanari bili financijski dobrostojeći i kad zgrada ne bi imala prethodnih problema kao što smo imali s krovom.”, kaže Bota.
Stanari zgrada poput Botine sada očekuju bodovanje, koje bi trebalo završiti tijekom lipnja, nakon čega će dobiti pozive da dostave
potpise suvlasnika i drugu potrebnu dokumentaciju Istra nekretnine

Oznake: Istra nekretnine


- 08:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

18.05.2017., četvrtak

Kreditori pecaju dodatne osigurače

Kriza Agrokora potencirala je strukturne ranjivosti domaćeg gospodarstva, a još uvijek neizvjestan ishod restrukturiranja utječe na rast rizika solventnosti i likvidnosti u sektoru poduzeća te ranjivosti u
bankarskom sektoru prodaja stanova

Oznake: prodaja stanova


- 08:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

16.05.2017., utorak

UNESCO upozorava Kotor zbog nekontrolirane izgradnje

KOTOR - UNESCO prijeti da će skinuti Kotor sa svojeg popisa svjetske kulturne baštine zbog nekontrolirane izgradnje koja ugrožava njegovu staru gradsku jezgru.
Kotor, srednjovjekovni gradić s venecijanskim i austrougarskim palačama i utvrdama, smješten je u slikovitom jadranskom zaljevu Boki kotorskoj. Na UNESCO-ovu popisu svjetske kulturne baštine nalazi se od 1979. godine.
UNESCO od početka 2000-ih upozorava Kotor da nekontrolirana izgradnja, turizam i pristajanje velikih kruzera ugrožavaju njegov Stari grad.
U srpnju 2016., UNESCO je pojačao pritisak i dao Crnoj Gori rok do sredine ožujka ove godine da riješi taj problem ako želi da grad ostane na popisu svjetske kulturne baštine.
Crnogorska vlada naložila je u veljači privremenu zabranu izgradnje u Kotoru koja je trebala stupiti na snagu u travnju kako bi se to izbjeglo.
No prije nego je zabrana stupila na snagu 5. travnja, dopustila je izgradnju velikih turističkih kompleksa u gradu. Sada se vodi spor između lokalnih vlasti, koje predvodi oporba, nacionalne vlade i prethodne gradske uprave.
"U potpunosti smo uvjereni da imamo lažan proces (koji provodi nacionalna vlada) kako bi se zaustavio razvoj grada,.. pod izlikom da se nešto radi kako bi se ispravile pogreške prethodnih lokalnih vlasti", rekao je gradonačelnik Vladan Jokić.
Od proglašenja neovisnosti 2006., Crna Gora ostvaruje oko četvrtine BDP-a na turizmu i izgradnji na Jadranu. Godine 2016. prihodi od turizma iznosili su 22,1 posto BDP-a.
No nekontrolirana izgradnja često praćena korupcijom i nepotizmom uzela je svoj danak stanovi Karlovac

Oznake: stanovi Karlovac


- 11:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

12.05.2017., petak

Dobit Teve smanjena u prvom tromjesečju, prihodi porasli na 5,63 milijarde dolara

Prodaja lijeka za multiplu sklerozu Copaxone, na koji otpada veći dio Tevinih prihoda, smanjena je u prvom tromjesečju četiri posto, na 970 milijuna dolara.
Izraelska farmaceutska kompanija Teva, vlasnica hrvatske Plive, izvijestila je o manjoj dobiti u prvom tromjesečju, dok su joj prihodi poskočili zahvaljujući akviziciji
Actavisova poslovanja s generičkim lijekovima.
Ako se izuzmu jednokratne stavke, dobit po dionici smanjena je u prvom tromjesečju na 1,06 dolara, s 1,20 dolara koliko je iznosila u istom razdoblju prošle godine.
Prihodi su poskočili 17 posto, na 5,63 milijarde dolara.
Prodaja lijeka za multiplu sklerozu Copaxone, na koji otpada veći dio Tevinih prihoda, smanjena je u prvom tromjesečju četiri posto, na 970 milijuna dolara.
Iz kompanije su potvrdili da očekuju da će im akvizicija Actavisa do kraja godine donijeti sinergijski efekt i manje troškove u ukupnom iznosu 1,5 milijardi dolara.
To je 200 milijuna dolara više nego što su ranije prognozirali stanovi Zagreb

Oznake: stanovi Zagreb


- 10:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.05.2017., utorak

Investitori daju ponude za Jadransku banku


Četiri potencijalna kupca dubinski su snimala banku, danas izlaze s cijenama.
Jadranska banka, prva (i zasad jedina) banka koja je prošla postupak sanacije prema novim zakonskim propisima,
uskoro bi trebala dobiti nove vlasnike nekretnine Split Dobri

Oznake: nekretnine Split Dobri


- 10:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

06.05.2017., subota

Nekretnine šibenske Rivijere moraju se prodati

ŠIBENIK - Šibenska tvrtka Rivijera, nad kojom je u veljači otvoren stečaj, neće nastaviti poslovanje, a sve nekretnine u vlasništvu te tvrtke moraju se prodati, doznaje se u srijedu od stečajnog upravitelja tvrtke Ivice Matasa nakon održanog ispitnog i izvještajnog ročišta u srijedu na zadarskome Trgovačkom sudu.
"Na ispitnom ročištu koje je trajalo gotovo cijelo jutro prihvaćeno je moje izvješće o gospodarskom položaju dužnika te moj prijedlog da se ne nastavi poslovanje tvrtke Rivijera, ali i da se nastavi zakup nekretnina u vlasništvu te tvrtke", rekao je stečajni upravitelj Rivijere Ivica Matas.
Na Trgovačkom sudu u Zadru odlučeno je da se zakup hotela Krke nastavi do prodaje nekretnine, a zakup prostora na Vanjskom, gdje je kockarnica Admiral, nastavlja se na rok od godinu
dana budući da država polaže pravo vlasništva na tu nekretninu i sud tek treba utvrditi tko je pravi vlasnik. Dva automobila renault trafic u vlasništvu Rivijere prodat će se
prikupljanjem pisanih ponuda najpovoljnijem ponuđaču.
Hotel Krka, kako se doznaje od stečajnog upravitelja, najvjerojatnije će biti prodan u ovršnom postupku, a za restoran Dubravka u Park-šumi Šubićevcu još ne zna hoće li se prodavati u ovršnome ili stečajnom postupku. Za bungalove na Jadriji tek treba utvrditi može li ih Rivijera davati u zakup budući da su na pomorskom dobru. Matas je ovlašten i da od 40-ak ovršnih i parničnih postupaka tvrtke Rivijera nastavi one u kojima je uspjeh gotovo siguran.
Trgovački sud u Zadru otvorio je u veljači stečajni postupak nad šibenskom Rivijerom, čije su nepodmirene obveze oko 41,5 milijuna kuna. Stečaj nad Rivijerom otvoren je jer stečajni dužnik ne može ispunjavati dospjele novčane obveze te s obzirom na to da ta tvrtka u vlasništvu ima imovinu - nekretnine, dionice, pokretnine čijim se unovčenjem ne mogu pokriti troškovi postupka i vjerovnici.
Trgovački sud u Zadru prekinuo je 1. lipnja 2016. skraćeni stečajni postupak nad Rivijerom jer je u postupku pokrenutom na temelju zahtjeva Financijske agencije za provođenje skraćenog stečajnog postupka utvrdio da nisu bili ispunjeni uvjeti za istodobno otvaranje i
zaključenje skraćenoga stečajnog postupka iznajmljivanje stanova

Oznake: iznajmljivanje stanova


- 11:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

03.05.2017., srijeda

Čelnici dviju udruga poljoprivrednika upozorili da su neki dobavljači Agrokora favorizirani

Ni Mlinarić ni Jaić nisu željeli reći kojim se to Agrokorovim dobavljačima kojima se plaća avansno.
Jaić je kazao i kako im se u zadnjih tjedan dana javlja sve više dobavljača koji imaju mjenice jer nisu zadovoljni promemorijom koju su potpisali s Agrokorom.
Agrokor se nije odredio da će platiti dugove po mjenicama, a velik problem su i kamate, koje su vrlo visoke i koje se unatoč svemu i dalje naplaćuju,
ustvrdio je Jaić stanovi prodaja Trešnjevka

Oznake: stanovi prodaja Trešnjevka


- 15:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #