03.04.2018., utorak

Split: Kvadrat stana i preko 3.500 eura

Konkretno, prosječna cijena kvadrata stana u veljači je iznosila 2563 eura po kvadratu, dok je metar četvorni kuće još i skuplji i iznosi 2799 eura po kvadratu. Podaci su ovo oglasnika Njuškalo.hr, na kojem se prodaje gotovo tri tisuće stanova u Splitu
te nešto više od 300 kuća stanovi Karlovac

Oznake: stanovi Karlovac


- 11:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

12.03.2018., ponedjeljak

Za obnovu pruge Zagreb - Beograd 750 milijuna eura

Željeznička linija Zagreb - Beograd, duljine 412 kilometara, desetljećima je bila prometna žila kucavica
čitave regije stanovi Karlovac

Oznake: stanovi Karlovac


- 08:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

08.06.2017., četvrtak

U promet pušten vlak koji vozi po asfaltu


Sistem Autonomnog brzog željezničkog transporta (ART) primjeljen na ovom vlaku, omogućava mu da se kreće po trasi koju određuju
stotine senzora umjesto željezničke pruge stanovi Karlovac

Oznake: stanovi Karlovac


- 09:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

16.05.2017., utorak

UNESCO upozorava Kotor zbog nekontrolirane izgradnje

KOTOR - UNESCO prijeti da će skinuti Kotor sa svojeg popisa svjetske kulturne baštine zbog nekontrolirane izgradnje koja ugrožava njegovu staru gradsku jezgru.
Kotor, srednjovjekovni gradić s venecijanskim i austrougarskim palačama i utvrdama, smješten je u slikovitom jadranskom zaljevu Boki kotorskoj. Na UNESCO-ovu popisu svjetske kulturne baštine nalazi se od 1979. godine.
UNESCO od početka 2000-ih upozorava Kotor da nekontrolirana izgradnja, turizam i pristajanje velikih kruzera ugrožavaju njegov Stari grad.
U srpnju 2016., UNESCO je pojačao pritisak i dao Crnoj Gori rok do sredine ožujka ove godine da riješi taj problem ako želi da grad ostane na popisu svjetske kulturne baštine.
Crnogorska vlada naložila je u veljači privremenu zabranu izgradnje u Kotoru koja je trebala stupiti na snagu u travnju kako bi se to izbjeglo.
No prije nego je zabrana stupila na snagu 5. travnja, dopustila je izgradnju velikih turističkih kompleksa u gradu. Sada se vodi spor između lokalnih vlasti, koje predvodi oporba, nacionalne vlade i prethodne gradske uprave.
"U potpunosti smo uvjereni da imamo lažan proces (koji provodi nacionalna vlada) kako bi se zaustavio razvoj grada,.. pod izlikom da se nešto radi kako bi se ispravile pogreške prethodnih lokalnih vlasti", rekao je gradonačelnik Vladan Jokić.
Od proglašenja neovisnosti 2006., Crna Gora ostvaruje oko četvrtine BDP-a na turizmu i izgradnji na Jadranu. Godine 2016. prihodi od turizma iznosili su 22,1 posto BDP-a.
No nekontrolirana izgradnja često praćena korupcijom i nepotizmom uzela je svoj danak stanovi Karlovac

Oznake: stanovi Karlovac


- 11:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

21.04.2017., petak

Obujam građevinskih radova u veljači porastao 2,6%

Službena statistika pod ostalim građevinama vodi radove na svim građevinama koje nisu zgrade, poput primejrice cesta, pruga, cjevovoda, mostova, brana, sportskih terena i sl.
"Riječ je o nastavku kontinuiteta rasta radova na zgradama prisutnom od studenog 2015. godine, koji je zaslužan što se indeks obujma građevinskih radova kreće u pozitivnim vrijednostima. Kretanje obujma radova na ostalim, pretežito infrastrukturnim, građevinama tek povremeno pridonosi ukupnom rastu (u četiri mjeseca 2015. godine, u dva mjeseca prošle godine te u veljači ove godine) upućujući na i dalje sporo dinamiziranje radova na infrastrukturnim projektima", napominju analitičari Hrvatske gospodarske komore (HGK)
u osvrtu na podatke DZS-a stanovi Karlovac

Oznake: stanovi Karlovac


- 17:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

15.03.2017., srijeda

Veliko priznaje za Ledo: Prva nagrada sladoledu 'kakav ne postoji nigdje drugdje u svijetu'

Mintel, svjetski lider za business intelligence, po drugi je put hrvatski Ledo pozicionirao kao vodećeg proizvođača i distributera sladoleda i smrznute hrane u Hrvatskoj i jugoistočnoj Europi. U analizi koja je objavljena na njegovoj online platformi Mintel Food & Drink zaključio je da vodeći proizvođači sladoleda moraju sve zahtjevnijim potrošačima ponuditi inovativne proizvode i okuse. Istaknuo je Ledov sladoled Hešteg kao primjer proizvoda koji je iskoristio snagu društvenih medija da privuče potrošače na internetu i izvan njega. Za Ledo je to veliko priznanje jer Mintel spominje najinovativnije sladolede koji dolaze upravo iz Leda te se osvrće na prošlogodišnju dodjelu nagrada Međunarodnog udruženja proizvođača sladoleda IICC (International Ice Cream Consortium). Ledo je tada osvojio čak tri vrijedna priznanja –
zlato za Ledo Hešteg te srebro za King Love i Lollipop stanovi Karlovacovi Karlovac

Oznake: stanovi Karlovac


- 11:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

21.02.2017., utorak

Znatno jeftiniji stanovi u novogradnji u Crnoj Gori

PODGORICA - Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u četvrtom kvartalu prošle godine iznosila je 975 eura i manja je 12,5 odsto u odnosu na isti period 2015, godine.
U odnosu na treći kvartal 2016. cijene su manje za 7,8 odsto, saopštio je Zavod za statistiku Crne Gore, Monstat.
Prema podacima Monstata, prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u četvrtom kvartalu u Podgorici je iznosila 1.007 eura, Baru 1.500 eura, Budvi 949 eura i
Nikšiću 550 eura stanovi Karlovac

Oznake: stanovi Karlovac


- 10:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

05.11.2015., četvrtak

Razvoj golf dobio lokacijsku dozvolu za Srđ

DUBROVNIK - Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja izdalo je 12. listopada lokacijsku dozvolu Razvoj golfu za Srđ.
Rješenje je postalo izvršno 23. listopada, protiv njega se ne može izjaviti žalba, ali se može pokrenuti upravni spor pred Upravnim sudom u Splitu.
Iz lokacijske dozvole koja se može pronaći na stranici Ministarstva stoji kako je strankama u postupku bio omogućen uvid u spis predmeta 28.9.2015.
te kako se "stranke u postupku nisu odazvale niti se očitovale u zakonskom roku" stanovi Karlovac

Oznake: stanovi Karlovac


- 08:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

12.10.2015., ponedjeljak

Stambena štednja: Na pripisanu kamatu država ove godine dodaje 245 kuna

Državni poticaji razlog su više za stambenu štednju
Izglasavanjem Zakona o stambenoj štednji na posljednji dan svojeg saziva, 25. rujna, neposredno prije raspuštanja za nove parlamentarne izbore, Sabor je prihvatio i pokazao koliko je stambena štednja značajna za zdravlje financijskog sustava i građane.
Unatoč nekim tehničkim primjedbama stranke su gotovo unisono podržale Zakon, tj. podržale sustav stambene štednje, na koji ni građani nemaju primjedbe,
dapače - podupiru ga.
Sabor je zapravo prepoznao povjerenje koje građani poklanjaju stambenoj štednji, kao i potrebu koju građani imaju za jednim takvim financijskim proizvodom i donio je odluku da se za stambenu štednju isplaćuju poticaji iz državnog proračuna, čime je i buduću vladu - kojagod ona bila - obvezao na održavanje sustava proračunskim sredstvima.
Sami poticaji su varijabilni, ovise o tržišnim kamatnim stopama i visini štednje. Za ovu godinu državni poticaj iznosi 4,9 posto u maksimalnom iznosu 245 kuna po štediši,
a na uloženi novac i državne poticaje dobivate i fiksnu kamatu stanovi Karlovac

Oznake: stanovi Karlovac


- 07:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

06.05.2015., srijeda

Hotel Marjan bez kupca

SPLIT - U utorak je na splitskom Trgovačkom sudu održano ročište na kojem Željko Kerum nije uspio prodati hotel Marjan, niti dobiti bilo kakva jamstva da će to uskoro uspjeti stanovi Karlovac

Oznake: stanovi Karlovac


- 16:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

07.10.2013., ponedjeljak

U Rakitju se gradi obiteljski kamp na obali jezera

Investicija u koju se prije pet godina upustio zagrebački poduzetnik Krešimir Dubrović vrijedna je oko milijun eura, a budući obiteljski kamp trebao bi imati četiri zvjezdice, wellness, restoran i niz popratnih sadržaja, većinom sportskih. "S realizacijom projekta započeo sam prije pet godina otkupljujući zemljište, okrupnivši površinu, a izvršena je i prenamjena.
Dugo je trajalo rješavanje papirologije, najviše vremena oduzelo mi je rješavanje pristupne ceste, a ove godine, u ožujku je izdana građevinska dozvola. Izgrađena je infrastruktura, a u gradnji je većina predviđenih sadržaja. Zagreb i Zagrebačka županija sve su privlačnija destinacija stranim turistima, odnosno putnicima koji su iz europskih zemalja na proputovanju prema jadranskim destinacijama. Zagreb ima tek jedan kamp, a područje u Rakitju u blizini je grada i glavnih prometnica" - rekao nam je Dubrović koji investiciju, za koju očekuje i kreditnu potporu HBOR-a, ostvaruje putem svoje tvrtke Zagreb-kamp.
Rakitska su jezera već poznata i priznata kod sportskih ribolovaca u Hrvatskoj i Europi. Tijekom zime pružaju mogućnost klizanja na jezeru i skijaškog trčanja oko njega zimskim mjesecima, dok je ostatak godine pogodan za vožnju biciklom, nordijsko hodanje ili trčanje. Biciklisti trasu mogu nadovezati s postojećim biciklističkim rutama uz Savu ili oko jezera u obližnjem Orešju i Strmcu stanovi Karlovac

Oznake: stanovi Karlovac


- 15:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

22.01.2013., utorak

Prezentacija Panonskog drvnog centra izvrsnosti

U prostoriji za sastanke Virovitičko-podravske županije održana je prezentacija projekta Panonskog drvnog centra izvrsnosti čije će sjedište biti u Virovitici. Prezentaciji su uz župana Tomislava Tolušića prisustvovali i djelatnici Razvojne agencije VIDRA te arhitekt i koordinator projekta Krunoslav Kovač, koji je ujedno i prezentirao projekt novog Panonskog drvnog centra izvrsnosti stanovi Karlovac.

Budući Centar izvrsnosti za drvoprerađivačku industriju zajednički je projekt Virovitičko-podravske županije, Drvnog klastera VIRIDIS i Razvojne agencije VIDRA. Župan Tomislav Tolušić je s ministrom Brankom Grčićem potpisao Sporazum o dodijeljenoj tehničkoj pomoći 10. srpnja 2012. godine za navedeni Panonski drvni centar izvrsnosti u Virovitici. Panonski drvni centar izvrsnosti imat će površinu oko 1.950 četvornih metara, te sadržaje na usluzi obrtnicima, malim i srednjim poduzetnicima u drvoprerađivačkoj industriji za cijelo područje Slavonije i susjednih mađarskih županija.

Oznake: stanovi Karlovac


- 17:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #