07.10.2013., ponedjeljak

U Rakitju se gradi obiteljski kamp na obali jezera

Investicija u koju se prije pet godina upustio zagrebački poduzetnik Krešimir Dubrović vrijedna je oko milijun eura, a budući obiteljski kamp trebao bi imati četiri zvjezdice, wellness, restoran i niz popratnih sadržaja, većinom sportskih. "S realizacijom projekta započeo sam prije pet godina otkupljujući zemljište, okrupnivši površinu, a izvršena je i prenamjena.
Dugo je trajalo rješavanje papirologije, najviše vremena oduzelo mi je rješavanje pristupne ceste, a ove godine, u ožujku je izdana građevinska dozvola. Izgrađena je infrastruktura, a u gradnji je većina predviđenih sadržaja. Zagreb i Zagrebačka županija sve su privlačnija destinacija stranim turistima, odnosno putnicima koji su iz europskih zemalja na proputovanju prema jadranskim destinacijama. Zagreb ima tek jedan kamp, a područje u Rakitju u blizini je grada i glavnih prometnica" - rekao nam je Dubrović koji investiciju, za koju očekuje i kreditnu potporu HBOR-a, ostvaruje putem svoje tvrtke Zagreb-kamp.
Rakitska su jezera već poznata i priznata kod sportskih ribolovaca u Hrvatskoj i Europi. Tijekom zime pružaju mogućnost klizanja na jezeru i skijaškog trčanja oko njega zimskim mjesecima, dok je ostatak godine pogodan za vožnju biciklom, nordijsko hodanje ili trčanje. Biciklisti trasu mogu nadovezati s postojećim biciklističkim rutama uz Savu ili oko jezera u obližnjem Orešju i Strmcu stanovi Karlovac

Oznake: stanovi Karlovac


- 15:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #