14.06.2017., srijeda

Adris nudi otkup svojih dionica do čak 400 milijuna kuna

Jučer je objavljeno da se sprema otkup najviše 400.000 redovnih i isto toliko povlaštenih dionica.
Dioničari Adris grupe danas se okupljaju na glavnoj skupštini. Niz manevara koji su joj prethodili nagovještava da bi ovaj put skupština mogla biti mnogo živahnija nego obično,
a kompanija se zanimljivim priopćenjem oglasila i jučer, tj. dan uoči skupštine Istra nekretnine

Oznake: Istra nekretnine


- 09:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

23.05.2017., utorak

Reakcije građana: Bez gradske pomoći teško bismo obnovili pročelja

ZAGREB - Reakcije građana na projekt obnove pročelja zgrada, kojim Grad Zagreb sufinancira obnovu fasada stambenih zgrada u Zagrebu, trenutno su izrazito pozitivne.
Tim povodom razgovarali smo i s gospodinom Josipom Botom, predstavnikom stanara zgrade u Vidrićevoj ulici, jedne od takozvanih borongajskih limenki. Botina zgrada ima četiri ulaza i jedna od 3800 zgrada koje su se prijavile u projekt Grada Zagreba za sufinanciranje obnove fasada.
Upravo zgrade s limenim elementima fasade spadaju u skupinu onih kojima je nužno potreba obnova. Naime, riječ je o zgradama koje su građene za privremeni smještaj stanovnika nakon velike poplave 1964. na više lokacija u Zagrebu. Pokazalo se da su zgrade u statičkom smislu izvrsne, ali fasade je potrebno obnoviti, a i ugraditi toplinsku izolaciju, jer su sada troškovi stanara za grijanje preveliki, neki plaćaju i po 1200 kuna računa za plin u zimskim mjesecima.Josip Bota kaže kako još uvijek ne zna koja će biti cijena obnove, iako je čuo da se spominje svota od oko pola milijuna kuna:
“Tek kad se otvore fasade znat će se kakvo je stanje. Znamo da je u fasadi korišten drveni materijal u sendviču i bojimo se da je zbog kondenzacije drvo moglo istrunuti.
Inače je limom riješeno prodiranje vode, ali je on star i dotrajao, a nema ni termoizolacije. Vjerujem da ćemo morati tražiti dopuštenje od tvorca idejnog rješenja za
redizajn izgleda zgrade, jer ovakav lim više i ne izgleda moderno. Bio bih zadovoljan kad bi konačno rješenje ličilo na Dom zdravlja koji imamo u našoj ulici, koji ima
limenu fasadu suvremenijeg izgleda.”
Bota kaže kako će se onaj dio sredstava koji ne sufinancira grad, a tu je riječ o 20 posto troška za ulično pročelje i 40 posto troška za ostala pročelja, vjerojatno pokriti kreditom zbog kojeg će se povisiti pričuva.
“Vjerojatno bismo bili za obnovu fasade i da nema gradskog projekta sufinanciranja, ali samo kad bi svi stanari bili financijski dobrostojeći i kad zgrada ne bi imala prethodnih problema kao što smo imali s krovom.”, kaže Bota.
Stanari zgrada poput Botine sada očekuju bodovanje, koje bi trebalo završiti tijekom lipnja, nakon čega će dobiti pozive da dostave
potpise suvlasnika i drugu potrebnu dokumentaciju Istra nekretnine

Oznake: Istra nekretnine


- 08:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

03.02.2017., petak

Bivša djelatnica ne želi reći zašto joj je Kraljević dao 572.000 kuna

Iako su tužbu protiv zaposlenice Dinersa udovica i kći podnijele vrlo brzo nakon Kraljevićeve smrti, još u listopadu 2008., sud do sada nije saslušao ni jednu stranu. No, u svojoj tužbi udovica i kći navele su kako imaju saznanja da se radilo o pozajmici te da bi zaposlenica Dinersa taj novac trebala i vratiti. Međutim, nemaju nikakvu dokumentaciju da se zaista radilo o pozajmici, a tužena zaposlenica Dinersa ne želi im otkriti zašto joj je Kraljević uplatio taj novac, piše Večernji list.
Iz tužbe je vidljivo kako je dugogodišnji predsjednik uprave Dinersa svojoj zaposlenici u tri navrata 2007. uplatio po 100.000 kuna, u studenom iste godine 119.837 kuna,
a 20. studenog 2007. na račun joj je “sjelo” još 125.000 kuna Istra nekretnine

Oznake: Istra nekretnine


- 10:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

10.11.2015., utorak

DUUDI traži investitore za projekt Muzil

Prema prostornim planovima stvorene su pretpostavke za realizaciju turističkog smještaja od oko 2.270 postelja
Državni ured za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) objavio je javni poziv investitorima zainteresiranim za realizaciju razvojnog projekta na poluotoku Muzil kod Pule da do 6. prosinca dostave iskaze interesa.
Projekt bi se trebao realizirati osnivanjem prava građenja ili prava služnosti na rok od 99 godina te koncesijom, ovisno radi li se o čestici na kojoj je predviđena izgradnja, obnova ili rekonstrukcija, ili nije predviđena, ili je riječ o pomorskom dobru.
Na Muzilu su prema prostornim planovima stvorene pretpostavke za realizaciju turističkog smještaja od oko 2.270 postelja, građevina javne i društvene
te poslovne namjene, plažnog kompleksa, golf igrališta s 18 rupa, luke otvorene za javni promet (s 380 vezova), javnih garaža,
kulturnog kongresnog centra te drugih sadržaja mješovite namjene, uključujući i mogućnost stanovanja Istra nekretnine

Oznake: Istra nekretnine


- 14:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

04.06.2015., četvrtak

Jugobanka u stečaju u Hrvatskoj potražuje 200 milijuna eura

Prema pisanju Večernjih novosti ta srbijanska banka vodi nekoliko sporova u Republici Hrvatskoj, od kojih se šest odnose na nekretnine u Rijeci, Splitu, Zagrebu, Podravskoj Slatini,
na Krku i na Hvaru u ukupnoj vrijednost tužbenih zahtjeva samo po toj osnovi od oko 38 milijuna eura Istra nekretnine

Oznake: Istra nekretnine


- 08:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.10.2013., utorak

Hrvatska je na poslovnom dnu. Sada može samo rasti

Do pojave krize hrvatska industrijska proizvodnja devet je godina rasla po visokim stopama (u 2007., na primjer, zabilježen je rekordni rast proizvodnje od 7,7 posto u odnosu na prethodnu godinu) pa je uspjela dosegnuti čak 90 posto one socijalističke, no tada ju je kriza vratila na razinu od 80 posto.
Pritom su se pojavila čak dva krupna pada ili dna krize: 2009., kada se proizvodnja naglo stropoštala golemih 9,2 posto, i lani, kada se smanjila 5,5 posto. Za to se vrijeme udio industrije u bruto domaćem proizvodu (BDP-u) kretao obrnutim smjerom: do krize padao je devet godina s oko jedne petine na tek nešto više od 15 posto BDP-a, a od izbijanja krize lagano raste: 2008. prerađivačka je industrija stvarala 13,5 posto, a 2012. 13,7 posto BDP-a.
Tako je to mjereno potrošnjom. Produkcija intermedijarnih proizvoda i trajnih proizvoda za široku potrošnju bilježe neprekinuti trend pada od 2008. Proizvodnja energije pada od 2011. Kapitalni proizvodi i netrajni proizvodi za široku potrošnju bili su osjetno živnuli 2011., ali ih je drugi reful krize 2012. ponovo povukao nadolje.
Utješno je ipak to da udjel ukupne proizvodnje u BDP-u, nakon devetogodišnjeg pada, ponovo raste, što pak znači da se udio usluga smanjuje. Ja sam znao da će se i naša zemlja opametiti prije ili kasnije, i to se sada događa - kaže predsjednik NO-a Zagreb-Montaže Vlado Čović. Jer, niti jedna država ne može opstati bez proizvodnje i bez proizvoda za izvoz.
Nemam ništa protiv uslužne privrede, na primjer, turizma - rekao je Vlado Čović - ali novi hotel u Šibeniku, građen u isto vrijeme kad i naša tvornica, koji će zaposliti daleko manje ljudi, stajao je četiri do pet puta više, a objektivno će poslovati samo četiri mjeseca u godini.
No, što je najzanimljivije, upravo je proizvodnja omogućila Zagreb-Montaži da izvozi i usluge i da kroz krizu u inozemstvu prođe gotovo bezbolno Istra nekretnine

Oznake: Istra nekretnine


- 15:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #