27.03.2018., utorak

CRBC-u gradnja Pelješkog mosta i ugovor za 15-ak dana


Odluka DKOM-a prekretnica je u procesu suradnje Hrvatske i Kine, kažu u kineskom Veleposlanstvu.
Projekt Pelješki most gradit će Kinezi, a otvara se pitanje hoće li to donijeti velik posao domaćim tvrtkama, između ostalog i brodogradilištima kojima posla manjka,
ali da ne budu na gubitku apartmani Istra

Oznake: apartmani Istra


- 08:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

25.09.2017., ponedjeljak

Izmjenama zakona odgađa se početak uvođenja poreza na nekretnine

ZAGREB - Hrvatska Vlada u četvrtak je u saborsku proceduru uputila izmjene Zakona o lokalnim porezima kojima odgađa početak uvođenja poreza na nekretnine, koji je u sklopu porezne reforme
bio predviđen za početak iduće godine apartmani Istra

Oznake: apartmani Istra


- 15:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

23.06.2017., petak

Ovršni zakon donosi 4 ključne novosti: Nema ovrhe jedine nekretnine

Umjesto dosadašnje dvije trećine, od ovrhe će ubuduće biti zaštićene tri četvrtine
prosječne neto plaće apartmani Istrastra

Oznake: apartmani Istra


- 08:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.06.2017., četvrtak

Brexit potiče rast cijena nekretnina u Parizu

PARIZ - Cijene nekretnina u Parizu ovoga će ljeta doseći nove rekordne razine, jer kupci, mnogi među njima Britanci, nastoje dobiti stanove u najprivlačnim četvrtima francuske prijestolnice, smatraju analitičari tržišta nekretnina.
"Broj kupaca raste nezaustavljivo. Potražnja je premašila ponudu, osobito za vrijednije nekretnine, možda i zbog Brexita", izjavio je pariški javni bilježnik Thierry Delesalle.
I dok su Talijani najveća grupa inozemnih kupaca stanova u Parizu, sa 17-postotnim udjelom u prodajama nekretnina stranim kupcima, Britanci se nalaze na drugom mjestu,
s 10-postotnim udjelom.
Već u prva tri mjeseca ove godine cijene postojećih stanova u Parizu porasle su za 5,5 posto na 8.450 eura po četvornom metru, prema procjenama Komore bilježnika u Parizu i regije Ile-de-France.
U srpnju bi se cijene mogle još više povećati, na 8.800 eura po četvornom metru, navodi se u istraživanju, temeljenom na preliminarnim ugovorima koji su pripremljeni za potpisivanje. Prethodni rekord od 8.460 eura po četvornom metru postignut je u ljeto 2012. godine.
Cijene nekretnina u Parizu padale su u posljednje tri ili četiri godine, dotaknuvši 7.880 eura po četvornom metru. No, nakon ljeta 2015. cijene apartmana u glavnom francuskom gradu ponovno rastu.
U najprivlačnijim gradskim četvrtima grada ili arondismanima cijene su porasle su iznad 11.000 eura po četvornom metru, procjenjuju javni bilježnici apartmani Istra

Oznake: apartmani Istra


- 08:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

15.02.2017., srijeda

Zbog Adventa u Zagrebu sve više ljudi razmišlja o stanu kao o apartmanu

Prema podacima oglasnika za nekretnine Crozilla.com, prosječna je tražena cijena stana u centru Zagreba tijekom siječnja iznosila 1955 eura po metru kvadratnom – što taj dio grada, po pitanju stanova, čini skupljim od ostalih.
Podaci oglasnika Crozilla.com pokazali su kako su stanovi za prodaju najtraženiji upravo u centru, a i u agenciji za nekretnine Opereta d.o.o. dijele isto mišljenje, naime, Vujović navodi kako su stanovi u tom dijelu grada postali jako traženi, te dodaje: „Prodaju se brzo, ali to ovisi o njihovoj cijeni i funkcionalnosti. Malo je stanova od 40 kvadrata u Donjem gradu i to ih čini atraktivnima."
Borislav Vujović rekao je kako se u Zagrebu prodaju sve vrste stanova, s tim da su najtraženiji mali stanovi u centru i zoni tramvaja, kao i četverosobni stanovi na dobrim lokacijama kao što su centar, Jarun, Maksimir, Trešnjevka, a podaci oglasnika za nekretnine Crozilla.com pokazali su kako se tijekom siječnja ponuda stanova za prodaju najviše pretraživala upravo
u navedenim dijelovima grada apartmani Istra

Oznake: apartmani Istra


- 13:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

19.11.2015., četvrtak

U Srbiji 101.383 stambenih kredita

BEOGRAD - Građani Srbije su krajem oktobra 2015. imali uzetih 101.383 stambenih kredita, od čega je oko jedne petine indeksirano u švajcarskim francima, objavilo je Udruženje banaka Srbije (UBS). Generalni sektrear tog udruženja Veroljub Dugalić je precizirao da je 19.003 podignuta stambena kredita indeksirano u francima, dok su preostali indeksirani u evrima.
On je rekao i da su banke koje imaju najviše kredita u francima uključene u radnu grupu koja je formirana u Ministarstvu finansija kako bi bio rešen problem stambenih kredita u francima, ali je napomenu da UBS nije uključen u njen rad, tako da nije u mogućnosti da kaže nešto odredjenije.
Dugalić je podsetio da je ekspanzija podizanja stambenih kredita počela 2006. godine.
"Sećamo se 2007. kada je rast kredita bio 53 procenta, što iz ove perseptive deluje gotovo nestvarno",
dodao je genralni sekretar UBS-a Veroljub Dugalić apartmani Istra

Oznake: apartmani Istra


- 08:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

28.10.2015., srijeda

Počela gradnja nove POS-ove zgrade Kila 1 u Splitu

Projekt Kila jedan je od najvećih projekata POS-a u Hrvatskoj. Trenutačno se grade dvije zgrade na lokacijama Kila 3 i Kila 4 s ukupno 409 stanova, a ukupna vrijednost investicije doseže 213 milijuna kuna.
Program POS-a građanima Hrvatske omogućuje rješavanje stambenog pitanja po znatno povoljnijim uvjetima od tržišnih, uz garanciju kvalitete i završetak radova u roku. Primjerice, kreditna linija programa POS-a omogućuje korištenje kredita bez jamaca, uz prosječnu kamatnu stopu od oko 2,9 posto i s rokom otplate 30 godina (plus jedna godina počeka). Druga je pogodnost cijena stana po četvornom metru koja ne može biti viša od 1.126 eura.
Realizaciju programa poticane stanogradnje provodi Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama, a pravo kupnje imaju svi kreditno sposobni
građani prema konačnoj listi prvenstva apartmani Istra

Oznake: apartmani Istra


- 08:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

06.10.2015., utorak

Uskoro počinje gradnja kompleksa na trebinjskoj Crkvini

Zamisao Emira Kusturice da na Crkvini iznad Trebinja nikne novi grad koji će biti opasan zidinama poput Svete Gore, a unutrašnjost podrazumijevati niz kulturno-duhovnih I turističkih sadržaja, uskoro će početi da se realizuje.
Potvrdili su to u subotu i predsjednik RS Milorad Dodik i episkop zahumsko hercegovački i primorski Grigorije nakon sastanka na kome su, osim Crkvine, razgovarali i o dovršetku Sabornog hrama u Mostaru i drugim investicijama važnim za ovaj grad.
Grad na Crkvini koji će, kako kaže vladika, biti posvećen kulturnom i duhovnom oporavku svih Srba, a koji je počeo da gradi Jovan Dučić i
ktitor Hercegovačke Gračanice Branko Tupanjac, nastaviće se graditi uz pomoć, ne samo Branka Tupanjca koji je prilikom nedavnog susreta sa
vladikom izrazio volju da nastavi gradnju, već i drugim zainteresovanim za ulaganja u ovaj projekat koji bi, kako je rečeno, trebao početi
da se gradi na proljeće apartmani Istra

Oznake: apartmani Istra


- 11:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14.07.2015., utorak

Potpisan ugovor o gradnji vodocrpilišta „Žeravinec“

Preostalih 10 posto osigurala je Općina Pisarovina.
Ugovor o gradnji potpisali su Mario Strižak, direktor Voda Pisarovina, te predstavnici izvođača radova Željko Ilijanić (Aquaterm d.o.o.) i Milan Vuković (3M d.o.o.).
Radovi trebaju biti izvedeni u roku osam mjeseci apartmani Istra

Oznake: apartmani Istra


- 18:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

28.01.2015., srijeda

Vipnet otvorio podatkovni centar vrijedan milijun eura

Za jednostavnije poslovanje uz kontinuiranu potporu stručnjaka, Vipnet je za poslovne korisnike razvio novu ICT uslugu kolokacije opreme koja nudi maksimalnu sigurnost i zaštitu. Novi Vipnetov podatkovni centar na Žitnjaku u kojem će korisnici moći pohraniti svoju ICT/IT opremu, prostire se na 170 m2, a u njegovo je uređenje uloženo gotovo milijun eura.
Usluga je to prvenstveno namijenjena poslovnim korisnicima koji kolokacijom svoje opreme u Vipnetovu podatkovnom centru, mogu biti potpuno koncentrirani na svoje poslovanje dok Vipnet brine o njihovoj ICT infrastrukturi. Time korisnici izbjegavaju znatna ulaganja u izgradnju, opremanje i održavanje vlastitih server soba i podatkovnih centara. Vipnet pruža različite mogućnosti mrežnog povezivanja kolocirane opreme korisnika s ostalim lokacijama u Hrvatskoj te u 8 zemalja u kojima posluje Telekom Austria Grupa.
Podatkovni centar opremljen je po najvišim standardima te u svakom trenutku nudi sigurnost opreme od vanjskih i unutarnjih nepoželjnih utjecaja. Podatkovni centar 24 sata dnevno, 365 dana u godini fizički osiguravaju stručno osposobljene osobe putem kontrole pristupa centru, videonadzora, vatrodojavnim i vatrozaštitnim sustavom, a kako bi se u svakom trenutku osigurali vrhunski uvjeti, centralni nadzorno-upravljački sustav prati elektromagnetske priključke, stanje opreme te rad agregata i klimatizacijskih jedinica target=_blank>apartmani Istra

Oznake: nekretnine, VIPnet, apartmani Istra


- 12:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #