28.01.2015., srijeda

Vipnet otvorio podatkovni centar vrijedan milijun eura

Za jednostavnije poslovanje uz kontinuiranu potporu stručnjaka, Vipnet je za poslovne korisnike razvio novu ICT uslugu kolokacije opreme koja nudi maksimalnu sigurnost i zaštitu. Novi Vipnetov podatkovni centar na Žitnjaku u kojem će korisnici moći pohraniti svoju ICT/IT opremu, prostire se na 170 m2, a u njegovo je uređenje uloženo gotovo milijun eura.
Usluga je to prvenstveno namijenjena poslovnim korisnicima koji kolokacijom svoje opreme u Vipnetovu podatkovnom centru, mogu biti potpuno koncentrirani na svoje poslovanje dok Vipnet brine o njihovoj ICT infrastrukturi. Time korisnici izbjegavaju znatna ulaganja u izgradnju, opremanje i održavanje vlastitih server soba i podatkovnih centara. Vipnet pruža različite mogućnosti mrežnog povezivanja kolocirane opreme korisnika s ostalim lokacijama u Hrvatskoj te u 8 zemalja u kojima posluje Telekom Austria Grupa.
Podatkovni centar opremljen je po najvišim standardima te u svakom trenutku nudi sigurnost opreme od vanjskih i unutarnjih nepoželjnih utjecaja. Podatkovni centar 24 sata dnevno, 365 dana u godini fizički osiguravaju stručno osposobljene osobe putem kontrole pristupa centru, videonadzora, vatrodojavnim i vatrozaštitnim sustavom, a kako bi se u svakom trenutku osigurali vrhunski uvjeti, centralni nadzorno-upravljački sustav prati elektromagnetske priključke, stanje opreme te rad agregata i klimatizacijskih jedinica target=_blank>apartmani Istra

Oznake: nekretnine, VIPnet, apartmani Istra


- 12:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #