Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nekretnineistra11

Marketing

Vipnet otvorio podatkovni centar vrijedan milijun eura

Za jednostavnije poslovanje uz kontinuiranu potporu stručnjaka, Vipnet je za poslovne korisnike razvio novu ICT uslugu kolokacije opreme koja nudi maksimalnu sigurnost i zaštitu. Novi Vipnetov podatkovni centar na Žitnjaku u kojem će korisnici moći pohraniti svoju ICT/IT opremu, prostire se na 170 m2, a u njegovo je uređenje uloženo gotovo milijun eura.
Usluga je to prvenstveno namijenjena poslovnim korisnicima koji kolokacijom svoje opreme u Vipnetovu podatkovnom centru, mogu biti potpuno koncentrirani na svoje poslovanje dok Vipnet brine o njihovoj ICT infrastrukturi. Time korisnici izbjegavaju znatna ulaganja u izgradnju, opremanje i održavanje vlastitih server soba i podatkovnih centara. Vipnet pruža različite mogućnosti mrežnog povezivanja kolocirane opreme korisnika s ostalim lokacijama u Hrvatskoj te u 8 zemalja u kojima posluje Telekom Austria Grupa.
Podatkovni centar opremljen je po najvišim standardima te u svakom trenutku nudi sigurnost opreme od vanjskih i unutarnjih nepoželjnih utjecaja. Podatkovni centar 24 sata dnevno, 365 dana u godini fizički osiguravaju stručno osposobljene osobe putem kontrole pristupa centru, videonadzora, vatrodojavnim i vatrozaštitnim sustavom, a kako bi se u svakom trenutku osigurali vrhunski uvjeti, centralni nadzorno-upravljački sustav prati elektromagnetske priključke, stanje opreme te rad agregata i klimatizacijskih jedinica target=_blank>apartmani Istra

Post je objavljen 28.01.2015. u 12:20 sati.