16.11.2017., četvrtak

Plenković: Pregovaramo o refinanciranju cestarskog duga

Premijer Andrej Plenković danas je kazao da se u Lodnonu vode pregovori s investitorima o refinanciranju otprilike 1,3 milijarde eura dugova cestarskog sektora kako bi se produljila njihova ročnost i snizile kamate te tako nastavila konsolidacija
cestovnog sektora stanovi Belveder

Oznake: stanovi Belveder


- 11:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

21.07.2017., petak

Čak pet Valamarovih hotela dobili nagradu „TUI Environmental Champion 2017“

Nagrada koju ovaj turoperator dodjeljuje od 1996. odaje priznanje za odgovorno i održivo upravljanje hotelima te je svake godine osvaja tek nešto više od 200 hotela u svijetu koji zadovoljavaju stroge kriterije održivog managementa i korporativne odgovornosti. U nominaciju za nagrade ulaze oni hoteli koji imaju valjan Certifikat održivosti (Sustainability Certificate) koji dodjeljuje Svjetsko vijeće za održivi turizam (Global Sustainable Tourism Council - GSTC). Nagrade se dodjeljuju nakon službene revizije, a važan udio u odluci imaju i mišljenja gostiju prikupljena u anketama koje TUI redovito provodi.
Održivost je iznimno važna za TUI te njihove nedavne studije potvrđuju kako njihovi gosti sve više i više traže hotele koje poštuju načela održivog i ekološkog poslovanja. U TUI-ju ističu kako njihovi Environmental prvaci u ponudi imaju regionalne, sezonske i organske obroke i održavan vrt s izvornim biljkama, podržavaju projekte u lokalnoj zajednici, koriste obnovljive izvore energije
i ekološki prihvatljive proizvode stanovi Belveder

Oznake: stanovi Belveder


- 11:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

31.10.2016., ponedjeljak

Godina oporavka građevinskog sektora

Promatrajući kumulativno, prema izvornim indeksima, u razdoblju od prvih osam mjeseci ove godine, obujam građevinskih radova viši je za 3,1% u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Pritom su u istom promatranom razdoblju radovi na zgradama porasli za 9,9% godišnje dok je istovremeno obujam građevinskih radova na ostalim građevinama smanjen za 2,8% na godišnjoj razini. Stoga ne iznenađuje da se u razdoblju od siječnja do kolovoza u strukturi ukupno odrađenih sati na gradilištima (promatrajući prema vrstama građevina) 46,8% odnosi na građevinske radove na zgradama, uz razmjerno visok udio radova na novogradnjama (55,5% u ukupnim odrađenim satima).
Obzirom na očekivani rast i bolju iskorištenost sredstava iz EU fondova, u narednim razdobljima očekujemo postupno blago dinamiziranje građevinske aktivnosti stanovi Belveder

Oznake: stanovi Belveder


- 12:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14.09.2016., srijeda

Kina će postati prvo tržište aviona vrijednosti 1000 milijardi dolara

Očekuje se da će ta najmnogoljudnija zemlja na svijetu povećati svoju komercijalnu flotu za više od 6.800 novih zrakoplova
Kina će postati prvo svjetsko tržište zrakoplova čija će vrijednost dosegnuti 1.000 milijardi dolara jer će sve veći broj pripadnika kineske srednje klase putovati zrakoplovima, procjenjuje američki proizvođač zrakoplova Boeing.
Očekuje se da će ta najmnogoljudnija zemlja na svijetu povećati svoju komercijalnu flotu za više od 6.800 novih zrakoplova, te da će vrijednost flote do 2035. dosegnuti 1.030 milijardi dolara,
objavio je u utorak Boeing u svojoj godišnjoj prognozi kineskog tržišta stanovi Belveder

Oznake: stanovi Belveder


- 08:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

23.08.2016., utorak

Cijena najma gradskog stana u Slavoniji jednaka je cijeni pereca

Takvih je stanova 15-ak, a korisnici su građani slabijeg imovinskog stanja, socijala i većinom starija populacija
Stanovi različitih kvadratura, ali i različitog stanja nude se u Zagrebu po simboličnim cijenama. Ukupno je u ponudi 21 stan s cijenom od 15 kuna po četvornom metru mjesečno.
Najjeftiniji bi tako ispao 262 kune, a najskuplji 1216 kuna mjesečno. U Đakovu su takvi gradski stanovi popunjeni.
Takvih je stanova 15-ak, a korisnici su građani slabijeg imovinskog stanja, socijala i većinom starija populacija, piše Glas Slavonije.
Đakovački socijalni stanovi od najjeftinijih stambenih jedinica u Zagrebu iz te skupine jeftiniji su čak - deset puta stanovi Belveder

Oznake: stanovi Belveder


- 19:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

28.07.2016., četvrtak

Prihodi Ine pali više od 30, a dobit više od 90 posto

Poslovanje segmenta Rafinerije i marketing odvija se u nešto manje poticajnom okruženju, kako se prosječna rafinerijska marža smanjila za 38 posto, naglašavajući potrebu za daljnjom optimizacijom i prilagodbom tržišnim uvjetima, navodi se u izvješću.
Segment Trgovine na malo ostao je stabilan, te će nakon prilagodne za jednokratne stavke otpremnina imati kompetitivniji model funkcioniranja.
Na cjelokupan rezultat poslovanja utjecale su jednokratne stavke koje se odnose na isplatu otpremnina, u iznosu od 270 milijuna kuna na razini EBITDA, što se primarno odnosi na novi poslovni model Trgovine na malo, navodi se u izvješću.
Kapitalna ulaganja porasla više od 30 posto
"Ipak, usprkos padu prihoda od 32 posto, financijska pozicija kompanije ostaje stabilna, s 9 posto nižim neto dugom. Kapitalna ulaganja iznose 717 milijuna kuna, a u usporedbi s istim razdobljem prošle godine porasla su za 31 posto, unatoč izazovnom tržišnom okruženju", ističe se.
U segmentu Istraživanje i proizvodnja u prvom polugodištu 2016., EBITDA bez jednokratnih stavki iznosila je 1,04 milijardi kuna, što je smanjenje od 615 milijuna kuna u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Negativan utjecaj u prvom redu bio je potaknut manjom cijenom Brenta i prirodnog plina.
Cijene plina smanjene su zbog smanjenih cijena za kućanstava, ali i jačanja tržišne konkurencije koja dodatno spušta cijene.
Nadalje, EBITDA segmenta Rafinerije i marketing, uključujući Trgovinu na malo, u prvih je šest mjeseci, bez jednokratnih stavki, bila 338 milijuna kuna.
Na taj je rezultat, objašnjava se, utjecalo vanjsko okruženje, zajedno s manjom razinom prerade, kao i manjom prodajom i smanjenim prodajnim maržama, uglavnom na izvoznim tržištima. Smanjenje bruto rafinerijskih marži djelomično je ublaženo pozitivnim poslovanjem Trgovine na malo.
Komentirajući rezultate, Zoltán Áldott, predsjednik Uprave Ine, rekao je da je prva polovica 2016. godine obilježena okruženjem s niskim cijenama nafte, od oko 40 dolara za barel, značajno nižim cijenama plina, kao i slabijim rafinerijskim maržama. Posljedično, naveo je, CSS EBITDA bez jednokratnih stavki u prvih šest mjeseci iznosila je 723 milijuna kuna,
što je slabiji rezultat u odnosu na isto razdoblje prošle godine stanovi Belveder

Oznake: stanovi Belveder


- 13:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

26.01.2016., utorak

Digitalne izložbe

Među najvažnijim izlošcima online izložbe MUO-a je pladanj s prikazom trijumfa Bakha i Arijadne, izuzetno reprezentativan primjerak engleskog srebrnarstva inspiriran motivima klasične antike. Nacrt je izveo Thomas Stothard, crtač koji je izvodio narudžbe za tvrtku Rundell & Bridge, dok je pladanj proizveden u radionici u Dean Streetu u Londonu koju je vodio Paul Storr.
Sat kojim je obilježen prvi let balona koji su 1783. konstruirala braća Montgolfier također spada među najpoznatije izloške MUO-a. Kućište sata oblikovno je srodno modelu za neizvedeni spomenik prvom letu balona, što ga je 1784. po narudžbi pariške Direction des Bâtiments izradio francuski kipar Claude Michel Clodion. Ovaj sat, rađen prema Clodionovom modelu, izuzetan je i rijedak artefakt koji nosi stilske osobine rokokoa i nadolazećeg klasicizma.
U MUO su i djela vodećih hrvatskih autora - Tomislava Krizmana, Antonije Krasnik, Roberta Frangeša Mihanovića,
Raoula Goldonija, Ive Kerdića, Borisa Bućana, Ljube Babića, Ivana Picelja, Ede Murtića i drugih stanovi Belveder

Oznake: stanovi Belveder


- 10:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

07.12.2015., ponedjeljak

Bandić: Pustite moje stanove koji nisu moji

Na pitanje znači li to da tvrdi da je njegov stan samo onaj u Bužanovoj ulici, Bandić je odgovorio: "Molim vas, vi mene zafrkavate, pustite me da radim svoj posao. Molim vas, budite ozbiljni, uozbiljijte se. Gradonačelnik ima svoju imovinsku karticu objavljenu na internetu i pustite me na miru da radim svoj posao, ja vas lijepo molim. A sve ostalo je plod vaših špekulacija i pozdravite urednike. Hvala vam. Sve u redu. Malo počuvajte dostojanstvo gradonačelnika. Ja sam svoju imovinu krvavo stekao, imam sedam tisuća kuna kredit i poštujte to. Ja vas molim. Budite malo u mojoj koži. Malo dostojanstva neće svima škoditi. Nije na odmet."
Upitan postoji li razlog zašto je onda stavio prigovor na blokadu za te stanove, Bandić je rekao: "Molim vas lijepo, vi pilate opet pilu, pa kako imate dušu, gdje vam je duša. Hvala vam lijepo, hvala vam, pozdravite urednike".
Tportal i još neki mediji u subotu su objavili da su Bandićev prijatelj i njegova supruga Mate i Silvana Brzica kupci triju stanova i garaže u Zagrebu, vrijednih oko 3,3 milijuna kuna, na koje je Županijski sud u listopadu prošle godine stavio zabilježbu temeljem zahtjeva USKOK-a u sklopu akcije Agram zbog sumnje da stanove nisu njihovi nego Bandićevi. Gradonačelniku Bandiću nakon uhićenja Županijski je sud u listopadu 2014. blokirao imovinu, on se na tu odluku žalio Vrhovnom sudu koji je žalbu u siječnju 2015. odbio, a novinari su po njezinu odbijanju doznali, navodi taj portal, da je osim žalbe i prigovora na blokadu nekretnina navedenih u njegovoj imovinskoj kartici,
uložio žalbu i prigovor i na stan i garažu na Horvaćanskoj cesti 75, stan na Krugama 5 i Gračanskoj cesti 145 F stanovi Belveder

Oznake: stanovi Belveder


- 07:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

30.04.2015., četvrtak

Arapi bi u Hercegovini uzgajali organsku hranu, ali postoji jedan problem

Preko agencija za nekretnine nudi se početna cijena od četiri kune za četvorni kilometar...Arapski ulagači žele kupiti najmanje 500 duluma (50 hektara) zemlje na području Hercegovine i za to su angažirali agencije za nekretnine u Sarajevu,
doznaje Dnevni list.S druge strane, agencije za nekretnine za taj su posao angažirale posrednike u Hercegovini. Prema pisanju Dnevnog lista, Arapi su zaposlenicima agencija za nekretnine rekli da zemlju traže kako bi u Hercegovini investirali u proizvodnju organske hrane. Problem je, čini se,
jedino početna cijena jer se nudi samo jedna marka (četiri kune) za četvorni kilometar stanovi Belveder

Oznake: stanovi Belveder


- 07:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

21.03.2014., petak

Godišnji rast međunarodnih pričuva u siječnju

Prema posljednjim podacima HNB-a ukupna aktiva središnje banke nakon snažnog rasta u 2013. u siječnju se zadržala na gotovoj istoj mjesečnoj razini. Na kraju siječnja ukupna je aktiva iznosila 98,6 mlrd. kuna, pri čemu je inozemna aktiva iznosila 98,57 mlrd. kuna, odnosno 12,89 mlrd. eura, što je tek za 16,8 mil. kuna ili 0,02% manje nego na kraju prosinca.
Na godišnjoj je razini, u siječnju 2014. u odnosu na siječanj 2013. zabilježen snažan rast međunarodnih pričuva od 14,56 mlrd. kuna (+17,3%) što je najvećim dijelom rezultat dvaju međunarodnih izdanja državnih obveznica u 2013. (izdanje euroobveznica u travnju i studenom) odnosno kupoprodajne aktivnosti između središnje banke i središnje države stanovi Belveder

Oznake: stanovi Belveder


- 15:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

13.03.2014., četvrtak

Pad prometa industrije na mjesečnoj razini, rast na godišnjoj

Ukupni desezonirani promet hrvatske industrije u siječnju ove godine pao je u odnosu na promet iz prethodnog mjeseca za 5,4 posto, dok je na godišnjoj razini, prema siječnju 2013. godine, promet povećan za 3,7 posto, pokazuju prvi podaci koje je objavio Državni zavod za statistiku (DZS).
Na mjesečnoj razini, u siječnju u odnosu na prosinac, na domaćem tržištu zabilježen je pad prometa industrije za 3 posto i na stranom tržištu za 10,2 posto stanovi Belveder

Oznake: stanovi Belveder


- 15:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

18.10.2013., petak

Štimac prodaje hotel Therapiju

Štimac je derutnu građevinu pretvorio u ponos Crikvenice uloživši deset milijuna eura. U siječnju je transakciju demantirala i austrijska grupacija „Holleis hotels“ u čijem je sastavu i opatijski hotel „Miramar“. „Holleis hotels“ imaju sjedište na turistički atraktivnom austrijskom jezeru Zell am See.
U svom sastavu imaju poznati „Grand hotel“ te „Salzburgerhof hotel“ u svom gradu te dva hotela na obližnjim glečerima. Igor Štimac je Therapiju kupio prije devet godina od posustalog „Jadrana“ za 5,4 milijuna eura te uložio deset milijuna eura nakon obnove, već 2006. godine. U igri je prije nekoliko godina bila i priča da će bivši hrvatski reprezentativac kupiti cijeli „Jadran“.
Dosad su se sva nagađanja i najave pokazale promašenima. Dolaskom Austrijanaca, iz hotela bi trebao izaći i lanac Falkensteiner koji već duže vremena vodi poslovanje hotela. Razlog za navodnu prodaju sigurno ne leži u lošem poslovanju stanovi Belveder


Oznake: stanovi Belveder


- 15:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #