24.07.2017., ponedjeljak

Galenika se ponovno prodaje

Država će tender raspisati do 1. rujna, bankari voljni potraživanje od 71,7 milijuna eura prodati za
25 milijuna Država će tender raspisati do 1. rujna, bankari voljni potraživanje od 71,7 milijuna eura prodati za
25 milijuna novogradnja Jarun

Oznake: novogradnja Jarun


- 10:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

05.07.2017., srijeda

Nakon 50 godina proradila prva vojna tvornica u Srbiji

U prvoj fazi izgradnje posao je dobilo 255 osoba, a vrijednost godišnje proizvodnje
iznosi 26 mil. €.
Srpska vojna industrija, koja je u usponu posljednjih godina, dobila je novi zamah. U mjestu Uzići kod Požege, u subotu je počela probna proizvodnja u Tvornici
streljačke municije i opreme novogradnja Jarun

Oznake: novogradnja Jarun


- 07:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

07.11.2016., ponedjeljak

Lokalni porezi – preraspodjela prihoda i uvođenje poreza na nekretnine

U skladu sa sniženjem stope poreza na promet nekretninama, Ministarstvo financija novim zakonom o lokalnim porezima predlaže smanjenje stope poreza na nasljedstva i darove s 5 na 4 posto.
Novina je vezana i uz plaćanje poreza na cestovna motorna vozila. Taj se porez sada plaća jednom godišnje temeljem rješenja nadležnog poreznog tijela, dok bi se ubuduće plaćao prilikom registracije u stanicama za tehnički pregled i to temeljem rješenja lokalnih jedinica. Time će se lokalnim jedinicama osigurati stopostotni prihod od tog poreza, budući je njegovo plaćanje preduvjet za registraciju motornog vozila, obrazlažu iz Ministarstva financija, koje u tom dijelu uvodi i novu kategoriju za oporezivanje – četverocikl.
Novim zakonom o lokalnim porezima od iduće bi se godine ukinuo porez na tvrtku ili naziv za sve poduzetnike novogradnja Jarun

Oznake: novogradnja Jarun


- 18:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

22.09.2016., četvrtak

Brad Pitt dobio posao u Hrvatskoj: Šibenik mu odobrio gradnju vila

Ovim izmjenama GUP-a dozvoljava se gradnja hotelsko-apartmanskog naselja i vila sa svom pratećom infrastrukturom.
Gradsko vijeće Šibenika na sjednici održanoj u utorak usvojilo je cjelovite izmjene i dopune Generalnog urbanističkog plana gradskog područja Šibenika.
Tim izmjenama GUP-a na zablaćkom poluotoku, lokaciji koju je nedavno obišao i slavni Brad Pitt, stavljena je markica mješovite gradnje smještajnih kapaciteta,
javljaju RTL vijesti.
"Na zablaćkom poluotoku, točnije na lokaciji od jezera Mala Solina prema moru, ovim izmjenama GUP-a dozvoljava se gradnja hotelsko-apartmanskog naselja i vila sa svom pratećom infrastrukturom.",
naglasila je pročelnica Odjela za prostorno planiranje grada Šibenika novogradnja Jarun

Oznake: novogradnja Jarun


- 08:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

31.08.2016., srijeda

Najam stanova u Zagrebu: Najjeftinije u Novom Zagrebu, najskuplje u centru

Zagrebački stanovi površine između 20 i 40 metara kvadratnih u prosjeku su oglašavani po cijeni od 300 eura mjesečno. Pritom su najviše prosječne tražene cijene zabilježene u centru gdje se za mjesečni najam u prosjeku traži oko 380 eura, dok su najniže cijene zabilježene u Novom Zagrebu gdje je mjesečna najamnina takvih stanova u prosjeku iznosila oko 250 eura.
Stanovima površine od 40 do 60 'kvadrata' prosječna tražena najamnina trenutno iznosi oko 400 eura. Paleta cijena traženih najamnina stanova ove površine u Zagrebu je vrlo široka pa se na rubnim dijelovima grada mogu pronaći lošije opremljeni stanovi s najamninama oko 200 eura i manje, dok se za luksuzne stanove na boljim lokacijama kao što je centar grada ponekad traže najamnine više i od 1000 eura.
Najskuplji zagrebački stanovi za najam površine od 40 do 60 kvadrata oglašavani su u centru gdje su najamnine u prosjeku iznosile 515 eura, dok se najniži iznosi traže u Novom Zagrebu, 330 eura.
Prema podacima oglasnika Crozilla.com prosječne tražene cijene najma većih stanova, onih površine između 60 i 80 metara kvadratnih, u Zagrebu iznose oko 480 eura. Stanovi ovih kvadratura oglašavaju se za već od oko 200 eura mjesečno na istočnom dijelu grada pa sve do oko 1.300 eura za stanove koji se nalaze u centru.
Prije nego što krenete u potragu za idealnim stambenim prostorom, provjerite koje vas zamke vrebaju u pronalasku idealnog stambenog prostora novogradnja Jarun

Oznake: novogradnja Jarun


- 10:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

17.06.2016., petak

Sramota na kraju grada koja nas je koštala 157 milijuna eura

Na mjestu nesuđenih modernih kliničkih odjela sada su samo goli zidovi išarani grafitima, a na podu je umjesto pločica razbijeno staklo, piše Večernji list. Bolnička oprema nikada nije stigla, tek tu i tamo se može primijetiti pokoja zalutala igla.
Na mjestu gdje je trebao biti vrhunski medicinski centar za cijelu Hrvatsku – ruševina novogradnja Jarun

Oznake: novogradnja Jarun


- 09:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14.12.2015., ponedjeljak

U Hrvatskoj se gradi sve manje zgrada

ZAGREB - Prema posljednjim podacima DZS-a, unatoč mjesečnom rastu od 2,2% broj izdanih odobrenja za građenje, na godišnjoj razini i treći mjesec zaredom zabilježio je stopu pada od 2%.
Ukupan broj izdanih odobrenja za građenje iznosio je u listopadu 602, od čega se 78,6% odnosi na zgrade, a ostatak na ostale građevine (21,4%) novogradnja Jarun

Oznake: novogradnja Jarun


- 18:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

15.05.2015., petak

Budva izdaje tvrđavu Mogren

BUDVA - Opština Budva namjerava da izda u 30-godišnji zakup ostatke austrougarske tvrđave Mogren, iznad istoimene plaže, na samom vidikovcu na ulazu u grad.
Od toga opština namjerava da prihoduje najmanje 35.500 eura godišnje.
O tom dugoročnom zakupu, u ponedeljak će glasati odbornici parlamenta, a očekuje se da budući zakupac, u skladu sa uslovima koje bude izdala Uprava za zaštitu kulturnih dobara, rekonstruiše i revitalizuje ruševine tvrđave i pretvori je u turističku atrakciju, pišu podgoričke "Vijesti".
Tvrđava, koju je Austrougarska sagradila 1860. godine, radi zaštite grada sa zapada, potpuno je uništena i nikada do sada nije rekonstruisana. Kako se navodi u odluci, u zakup se izdaje 3.362 kvadrata zemljišnog kompleksa, po početnoj cijeni od 35.500 eura koju je odredio ovlašćeni procjenjivač kog je angažovala Opština,
u skladu sa zakonom novogradnja Jarun

Oznake: novogradnja Jarun


- 07:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.03.2015., ponedjeljak

Gradnja turističkog kompleksa na Luštici kreće do kraja godine

PODGORICA - Izgradnja turističkog kompleksa u Donjim Klincima na poluostrvu Luštica vrijednog 210 miliona eura trebalo bi da počne ove godine. Kompleks gradi engleska firma Nord Star,
a imaće hotel i 29 luksuznih vila sa pratećim sadržajima.
Iz Opštine Herceg Novi obećavaju da će realizacija tog projekta donijeti brojne benefite mještanima Luštice.
Na lokalitetu Donji Klinci, površine 520.000 kvadrata predviđen je turistički kompleks visoke kategorije.
"Tu su, takođe, i dva kompleksa vila zajedno sa botaničkom baštom. Usklopu kompleksa predviđena je i izgradnja svih uređenih kupališta kao i jaht kluba sa privezištem za jahte",
kazao je za Pink TV Vladimir Mračević iz Opštine Herceg Novi
Mnogi će imati koristi od od ovog projekta, smatraju u hercegnovskoj Opštini. Dobar "dio kolača" pripašće i mještanima tog kraja.
"Tu je prije svega rješavanje pitanja vodosnabdijevanja koji je višedecenijski problem poluostrva Luštica, takođe popoljšanje elektrosnabdijevanja sa izgradnjom nove trafostanice u
Gornjim klincima. Što se tiče poboljšanja putne mreže, taj posao treba da dijelimo sa Opštinom Tivat i da nađemo najbolja rješenja za njega", istakao je Mračević.
Vlada Crne Gore i crnogorsko.britanski konzorcijum Nord Star i britanska firma Capital potpisali su 2009. godine ugovor o dugoročnom zakupu državnog zemljišta na poluostrvu Luštica
riječ je o zakupu na 90 godina target=_blank>novogradnja Jarun

Oznake: novogradnja Jarun


- 20:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

18.08.2014., ponedjeljak

Prosječni kvadrat stana u Zagrebu jedva preko 1.500 eura

Što se tiče cijena polovnih stanova, cijene im dosta variraju i, osim što ovise o tome u kakvom su stanju, i zgrade u kojima se nalaze, cijena ovisi o tome i tko stan prodaje.
- Ako stan prodaje netko kome treba novac i želi ga se riješiti, cijena je, praksa je to pokazala, niža. Ako pak stan prodaje netko kome novac nije odmah nužan i može čekati s prodajom, onda drži cijenu. Tako ima primjera da cijena stana otprilike iste godine gradnje, slične kvadrature i održavanosti može varirati i do 30 posto, navodi Sočev.
Budući da se s početkom iduće godine na građevinsko zemljište više neće plaćati porez na promet nekretnina, već će se obračunavati PDV, očekuje se da bi zbog toga moglo doći do korekcije cijena novogradnje na više.
- To će biti dodatno opterećenje za investitore pa se može očekivati korekcija cijena. Ona bi se mogla dogoditi i ako dođe do uvođenja poreza na nekretnine o kojem se priča, zaključila je Sočev novogradnja Jarun

Oznake: novogradnja Jarun


- 15:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14.02.2013., četvrtak

Socijalni stanovi ne bi smjeli biti jedino rješenje

Prof. Bežovan obrušio se na austrijskog ministra dr. R. Mittelehnera što je napisao pismo svojem kolegi ministru Ivanu Vrdoljaku i iskazao svoju zabrinutost.

Razmjena mišljenja o zajedničkim temama, pogotovu između ministara bliskih zemalja po tradiciji i kulturnom nasljeđu, korisna je i produktivna. Naš će ministar odlučiti, bez bilo kakvih pritisaka, što mu je činiti. Postupanje austrijskog ministra moglo bi nam poslužiti kao primjer što bi i kod nas trebala biti praksa novogradnja Jarun. Stavio je pismo na uvid, zauzeo se za predmet u kojem Austrija ima veliko iskustvo, štiti interes austrijskih banaka, kaže prof. Bežovan, vjerojatno na uljudan visokoprofesionalan način, kako doliči ministarstvu jedne tako stare države.

Oznake: novogradnja Jarun


- 10:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

19.10.2012., petak

Javne površine i 120 parkirnih mjesta pripalo Gradu

Sporazumom o uređenju međusobnih odnosa između Grada Vodnjana te tvrtki G. U. Projekt, Barbariga projekt i G. U. Barbariga, usvojenom na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća, Gradu je u vlasništvo pripalo više javnih površina u izgrađenom dijelu turističkog naselja Barbariga.

Grad Vodnjan se sporazumom obvezao dio tih mjesta urediti i označiti za osobe s invaliditetom, a za preostali dio uvest će obvezu plaćanja njihovog korištenja. Prema Sporazumu također, osim navedenih parkirnih mjesta, sadašnji vlasnici zemljišta imaju obavezu novogradnja Jarun bez naknade priznati pravo vlasništva Gradu Vodnjanu za sve javne površine u izgrađenom turističkom naselju Barbariga. To su pješačke staze, nogostupi i zelene površine.

Njime će se odrediti koje se zemljište u vlasništvu G. U. Barbariga, što su u naravi staze, nogostupi i zelene površine, nalazi u javnoj upotrebi te čestica na kojima su parkirališta. Temeljem tog elaborata cijepat će se zemljišne čestice što će biti podloga za kasniji prijenos vlasništva na Grad Vodnjan. Istovremeno s izradom tog elaborata, G.U. Barbariga će također o svom trošku, izraditi i dokumentaciju za lokacijske dozvole za zemljišne čestice koje nisu u javnoj upotrebi, primjerice građevinska zemljišta ili okućnice.

Oznake: novogradnja Jarun


- 08:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #