18.07.2017., utorak

Müller zapošljava u tri hrvatska grada

Prednost je, ako ste već dugi niz godina s uspjehom radili u istoj branši ili u srodnom području.
Za svoju poslovnicu u Bjelovaru, s drogerijskim, parfumerijskim te asortimanom igračaka i papirnice Müller traži Voditelja odjela drogerije.
Prednost je, ako ste već dugi niz godina s uspjehom radili u istoj branši ili u srodnom području. Profil ćete zaokružiti ako se dodatno koristite njemačkim jezikom i imate najmanje srednjoškolsko obrazovanje.
Za rad u poslovnici u Slavonskom Brodu Müller traži Voditelja poslovnice, ali i Voditelja odjela.
U varaždinskoj poslovnici također su otvorena radna mjesta Voditelja poslovnice i Voditelja odjela, a uz to se traži i Trgovac koji će biti odgovoran za prezentaciju i održavanja asortimana na odjelu te za savjetovanje kupaca.
Rok za prijavu na sve oglase je 24. srpanj, a uz životopis svakako priložite i molbu iznajmljivanje stanova Pantovčak

Oznake: iznajmljivanje stanova Pantovčak


- 17:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

05.01.2017., četvrtak

Dubrovnik riješio 99,65 posto zahtjeva za legalizaciju, ostalo još samo 19 predmeta

Prvi najuspješniji grad poslije Dubrovnika je Poreč s 90,46 posto riješenih zahtjeva, a među prvih deset jedinica lokalne/regionalne samouprave su Vukovar, Rovinj, Virovitica, Zagreb, Umag, Međimurska županija,
Bjelovar i Pazin sa 76,58 posto riješenih predmeta iznajmljivanje stanova Pantovčak

Oznake: iznajmljivanje stanova Pantovčak


- 18:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

12.12.2016., ponedjeljak

Stari Grad na Hvaru kandidat za najbolju europsku destinaciju 2017.

Izbor za najbolju destinaciju održati će se od 20. siječnja do 10. veljače 2017. godine te vas pozivamo da nas podržite u ovom pothvatu i pomognete da Europa vidi ljepote Starog Grada i Hrvatske. Podrška naših gostiju i prijatelja, turističkih zajednica te hrvatskih i stranih medija puno bi nam značila u nastojanju da još jedan hrvatski grad osvoji ovu titulu.
Kao jedan od najstarijih gradova u cijeloj Europi, Stari Grad je turistički grad čije je glavno obilježje slojevita povijest koja je mnogim svojim sastojcima ulančana u univerzalni, a posebno mediteranski prostor. U proteklih 2400 godina od svojeg osnutka, Stari Grad razvio je jedinstvenost – od povijesnog nasljeđa svjetske važnosti do prirodnih ljepota svojeg mora i svojih polja. Upravo ta jedinstvenost je sada prepoznata i na europskoj razini. Velika obljetnica koju smo obilježili ove godine potvrda je višestoljetnog kontinuiteta, ali i zalog budućnosti.
Ljepotu Starog Grada čine njegova mediteranska priroda,
čisto more, opušteni otočki život, karakteristične popločane uske uličice i crkve koje odolijevaju stoljećima iznajmljivanje stanova Pantovčak

Oznake: iznajmljivanje stanova Pantovčak


- 16:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

19.08.2016., petak

Vujović: Zemljište na Valdanosu mora biti vraćeno starim vlasnicima

„Vujović smatra da je lokalitet Valdanos jedan od najgorih primjera neuspjele, propale restitucije oduzete imovine u Crnoj Gori“, kaže se u saopštenju.
Ističe se da su apsurdni razlozi zbog kojih je ta imovina oduzeta ranijim vlasnicima, uz totalno odsustvo planiranja i oblikovanja tadašnjeg javnog interesa.
Po mišljenju Vujovića, jedini način za izlazak iz ove situacije, jeste iniciranje izmjene sadašnjeg izmjenjenog Zakona i vraćanje na izvorni, osnovni zakonski tekst usvojen 2004. godine.
Iz sadašnjeg zakona se, kako je ocijenjeno, moraju ukloniti neustavne i diskriminatorske odredbe, prvenstveno odredbe o izbacivanju iz postupka svih kojima je imovina oduzeta nakon 1968. godine.
Vujović je zaključio da je nesporan interes države za vraćanje oduzete imovine ranijim vlasnicima.
On je kazao da će vraćanjem država napokon biti u prilici da ovo zemljište oporezuje i prihoduje od njegovog ubrzanog privođenja namjeni.
„Kada se radi o Valdanosu, samo jedno rješenje je ispravno: Svo zemljište mora biti vraćeno onima od kojih je oduzeto, a jedina namjena ovog prostora mora ostati sadašnja: Rajska maslinada, uređena i obrađena,
na ponos Crnoj Gori i trajna ljepota Jadrana, ovdje na njegovim vratima“, istakao je Vujović iznajmljivanje stanova Pantovčak

Oznake: iznajmljivanje stanova Pantovčak


- 10:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

27.07.2016., srijeda

Donesena odluka o prodaji dionica Imperiala i Sunčanog Hvara

Riječ je o 260 milijuna kuna za dionice Imperiala Rab, koje su prodane Valamaru, i oko 140 milijuna kuna za preuzimanje Sunčanog Hvara.
Centar za restrukturiranje i prodaju (CERP) jednoglasno je donio oduku o prodaji dionica Imperiala Rab i o prihvaćanju ponude o preuzimanju Sunčanog Hvara, izjavio je u srijedu nakon sjednice Vlade predstojnik Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) Tomislav Boban.
"Završena je sjednica CERP-a i jednoglasno su donesene odluke o prodaji Imperiala Rab, dakle dionica koje su bile u vlasništvu države te prihvaćanju ponude o preuzimanju Sunčanog Hvara", kazao je Boban, dodavši da je riječ o 260 milijuna kuna za dionice Imperiala Rab, koje su prodane Valamaru, i oko 140 milijuna kuna za preuzimanje Sunčanog Hvara.
"Taj iznos je više od očekivanog", ocijenio je Boban.
Sunčani Hvar je u većinskom vlasništvu slovačkog Prime Tourist Resortsa (PTR), koji drži 61,92 posto dionica, a sredinom lipnja je,
nakon odobrenja Hanfe objavio ponudu za preuzimanje preostalih dionica po cijeni od 21,37 kuna po dionici iznajmljivanje stanova Pantovčak

Oznake: iznajmljivanje stanova Pantovčak


- 14:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

08.06.2016., srijeda

Bojan Križaj izgubio utrku za toplanu u Slavonskom Brodu

Križaj ima problema i s tvrtkom Sortitus u Sloveniji, koja ne plaća porez, a prošle godine joj je dva mjeseca bio blokiran račun.
Zagrebački Trgovački sud nedavno je pokrenuo i dovršio stečaj hrvatske tvrtke u vlasništvu Bojana Križaja, bivšeg vrlo uspješnog slovenskog skijaša i reprezentativca Jugoslavije,
a u financijskim problemima je i njegova tvrtka u Sloveniji iznajmljivanje stanova Pantovčak

Oznake: iznajmljivanje stanova Pantovčak


- 18:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

15.02.2016., ponedjeljak

Broj građevinskih dozvola na povijesno najnižoj razini

Nepovoljni uvjeti na tržištu rada, visoka zaduženost stanovništva i posustalo bankovno kreditiranje ni u 2015. godini nisu pružali dostatnu potporu za početak oporavka stanogradnje. Stoga je prošle godine izdano tek 6 950 građevinskih dozvola za stanove s korisnom površinom stanova od 650 126 četvornih metara, što je 10,2 % manje dozvola sa 7,8 % manjom korisnom površinom nego prethodne godine. Time je broj dozvola za stanove pao na povijesno najnižu razinu, odnosno spustio se s više od 25,5 tisuća dozvola, koliko je bilo izdano u 2006. godini, na manje od 7 tisuća izdanih dozvola u prošloj godini.
Podaci o izdanim građevinskim dozvolama, koje prethode građevinskoj aktivnosti, i dalje nedostatno podupiru mogući oporavak građevinarstva. Pozitivne naznake dinamiziranja aktivnosti sadržane su u rastu predviđene vrijednosti radova prisutnom u posljednje dvije godine, pri čemu je i taj rast u 2015. godini bio znatno sporiji od onog u 2014. godini. Ipak, dinamiziranje broja izdanih dozvola i vrijednosti predviđenih građevinskih radova u posljednjem kvartalu prošle godine daje nadu da će nakon zaustavljanja
pada nastupiti i blagi oporavak građevinske aktivnosti u ovoj godini iznajmljivanje stanova Pantovčak

Oznake: iznajmljivanje stanova Pantovčak


- 17:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

28.12.2015., ponedjeljak

Dovršena obnova studentskih domova u Zagrebu, sobe s hladnjakom, internetom...

Kako piše Večernji list, dva najveća zagrebačka studentska doma u zadnja su četiri mjeseca dobila
nove krovove, fasade, podove, namještaj, sanitarije... iznajmljivanje stanova Pantovčak

Oznake: iznajmljivanje stanova Pantovčak


- 13:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20.03.2015., petak

Državi za lokale daju pola milijuna kuna godišnje

Prostori se, inače, iznajmljuju na pet godina, a početna mjesečna cijena najma za prostor u Ilici veličine 20 četvornih metara bila je 1.359 kuna,
dok je za najam 30 kvadrata u Vlaškoj traženo najmanje 2510 kuna. Na natječaju za najam poslovnih prostora u središtu Zagreba tvrtki Državne nekretnine,
koja se bavi prodajom i najmom nekretnina iz državnog portfelja,
pristigle su 42 ponude za 14 od ukupno ponuđenih 26 prostora.
Najveće zanimanje pobudila su dva prostora – u Ilici 64 između Frankopanske i Britanskog trga, te za prostor na križanju Vlaške i Cesarčeve, nadomak Katedrale.
Oba se prostora nalaze u prizemljima ulične zgrade, a za svaki od njih zaprimljeno je po 12 ponuda.
Prostori se, inače, iznajmljuju na pet godina iznajmljivanje stanova Pantovčak

Oznake: iznajmljivanje stanova Pantovčak


- 21:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

30.04.2014., srijeda

Novi broj RBAnaliza: Dug put do oporavka

Analitičari Raiffeisenbank Austria d.d. (RBA) pripremili su drugo ovogodišnje izdanje publikacije RBAnalize, pod naslovom "Dug put do oporavka“. U nastavku donosimo uvodni dio publikacije "Recesija se nastavlja“.
U 2013. godini nastavila se tendencija smanjivanja gospodarskih aktivnosti koja je započela prije pet godina. Na godišnjoj razini BDP se snizio za 1 posto, a oporavak ne očekujemo ni 2014. godine. Uz izgledno produženje recesije i nastavak rasta javnoga duga povećava se ranjivost gospodarstva na poremećaje u kretanju kapitala na vanjskim tržištima. Stoga su u prvom tromjesečju 2014. godine rejtinške agencije smanjile ocjene boniteta Republike Hrvatske – S&P je snizio rejting na dva stupnja ispod investicijske razine, a ostale dvije agencije (Fitch i Moody’s) zadržale su ocjenu rejtinga na jednom stupnju ispod investicijskog uz promjenu izgleda iz stabilnih u negativne. Reakcija rejtinških agencija uslijedila je nakon što je krajem prošle godine usvojen proračun za 2014. godinu, u kojemu se umjesto jačanja procesa fiskalne konsolidacije planira deficit opće konsolidirane države u visini od 5,5 posto BDP-a, uz preoptimistično planiranje gospodarskoga rasta i povećanje proračunskih prihoda. U uvjetima pada ili stagnacije BDP-a povećanje prihoda proračuna dovodi do povećanja fiskalnog opterećenja gospodarstva, pada konkurentnosti poduzeća i smanjenja privatnih investicija. Hrvatska je prošle godine ulaskom u EU potpuno otvorila tržište, a zbog visoke razine euroiziranosti sustava ne može učinkovito koristiti tečajnu prilagodbu za povećanje konkurentnosti domaće ponude. Preostaje provedba interne deflacije putem mjera za smanjivanje troškova proizvodnje. Pritom su nezaobilazne one za smanjenje fiskalnog opterećenja koje posredno, putem visine premije za rizik, određuju i trošak financiranja. Krajem 2013. godine javni se dug povećao na razinu iznad 66 posto BDP-a, a nove tekuće neravnoteže javnoga sektora i stagnantno gospodarstvo vode k ubrzanomu rastu omjera javnoga duga prema BDP-u. Stoga je 2014. godine država ušla u proceduru prekomjernoga deficita (EDP) u kojoj Europska komisija Hrvatskoj postavlja cilj izlaska iz EDP-a do 2016. godine iznajmljivanje stanova Pantovčak

Oznake: iznajmljivanje stanova Pantovčak


- 15:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

19.03.2013., utorak

Toplice duguju komunalnu naknadu

Dugovanje kod poreza na kuće za odmor je 93.000 kuna. U veljači su izdane opomene i on je većim dijelom naplaćen. Potraživanja za komunalnu naknadu iznose 305.000 kuna od čega je oko 85 posto dug Lječilišta Istarske toplice. Vijećnike je zanimalo da li se što poduzelo oko naplate komunalne naknade od Istarskih toplica. Vijećnik Amedeo Cotić (Nezavisna lista) predložio je da se dugovanje utuži te izda novo rješenje za komunalnu naknadu.

Toplice jesu najveća tvrtka na oprtaljskom području i može se imati razumijevanja za njihove teškoće, ali baš da se ne plaća ništa nije u redu, niti je korektno prema onima koji podmiruju svoje obveze, mišljenja su vijećnici iznajmljivanje stanova Pantovčak

Oznake: iznajmljivanje stanova Pantovčak


- 10:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

28.02.2013., četvrtak

Crkva uništava Sv. Jeronima radi nekretnina od pet milijuna eura?

Prije nekoliko dana održana je izvanredna skupština Hrvatskoga književnog društva (HKD) Svetoga Jeronima.

Na njoj je omjerom glasova 20-18 potvrđena odluka Upravnog odbora Društva o davanju otkaza svoj trojici članova jeronimskog uredništva, kao i zaposleniku u njihovoj knjižari na Kaptolu. Tako bi Društvo zadržalo samo jednog zaposlenika, poslovnog tajnika, a otkaz dobiva i Jerko Grgeč, sindikalni povjerenik u HKD-u Sv. Jeronima.

Na skupštini je došlo do strke zbog toga jer predsjednik Društva Stjepan Razum nije dopustio glasovanje skupini od desetak ljudi koji su došli na skupštinu. Razum ih nije htio prihvatiti kao članove i to zato što se bojao da oni neće podržati odluke Upravnoga odbora o otkazima. Razum je na zadnjoj sjednici UO-a, održanoj dopisno, izjavio da tim ljudima iako su uredno platili članarinu, zasad treba uskratiti priznanje članstva kako ih ja ne bih zloupotrijebio da izazovu puč, kaže Jerko Grgeč iznajmljivanje stanova Pantovčak.

Sindikalni povjerenik upozorava i na možebitnu pozadinu cijelog slučaja. Društvo, koje je registrirano kao udruga, vlasnik je niza stanova i poslovnih prostora vrijednih četiri do pet milijuna eura. To je denacionalizirani dio tzv. Jeronimske palače na Trgu kralja Tomislava i u Ulici baruna Trenka, gdje se i danas nalaze prostorije Društva. Osobe koje su do prošle godine vodile Društvo otvoreno su priznavale da im je važno osigurati prelazak imovine Društva u ruke crkvene hijerarhije, a taj se plan sada, po svemu sudeći i ostvaruje, kaže Grgeč.

Oznake: iznajmljivanje stanova Pantovčak


- 11:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.01.2013., srijeda

Grade li se prebrzo umaški POS-ovi?

Hoće li izbijati vlaga u stanovima koji se po Vladinom Programu poticajne stanogradnje grade u Umagu u naselju Komunela? Je li istina da građani ne mogu očekivati vrhunsku kvalitetu, kada su četvorni metar stana platili samo 900 eura, što je izrazito povoljno i zbog čega je za tih 39 stanova, koliko se od srpnja gradi, bio jako velik interes? Je li moguće da se sve tako brzo gradi (najavljeno je da će zgrada biti gotova i prije svibnja) samo zato što su lokalni izbori vrlo blizu, a što će sigurno aktualnoj gradskoj vlasti biti adut u predizbornoj kampanji? To i druga pitanja muče pojedine Umazane posljednja dva mjeseca koji prate nicanje te građevine tik uz zaobilaznicu u Kolodvorskoj ulici, jer, kako je više puta istaknuo vijećnik Jurica Šiljeg, gradi se prebrzo - beton se nije ni stigao osušiti do kraja, a već su postavili izolaciju na vanjske zidove, umjesto da se čeka najmanje 90 dana. S druge strane, pak, gradonačelnik Vili Bassanese uvjerava građane koji su kupili POS-ov stan da se nemaju čega bojati, te dodaje daje zaista šteta od nečega tako dobrog praviti loše iznajmljivanje stanova Pantovčak.

Izgradnja je počela nakon natječaja za izvođača radova, ali cijeli taj postupak vodi APN (državna Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama), koji je investitor, a ne Grad. Izvođač radova je renomirana tvrtka Zagreb gradnja koja je u svojoj ponudi dala određene garancije - od primopredaje objekta rok od dvije go-dine na zavisne radove i još deset godina na bitne elemente, kao što su izolacija i beton. Kada netko da ovakva jamstva, znači da će se eventualne greške i propusti ukloniti. Da se radi o nekvalitetnoj gradnji stav je ljudi koji su nekompetentni - ni ja ni onaj koji komentira nemamo pravo govoriti o nečemu u čemu nismo stručni. Grad ne sumnja u kvalitetu te zgrade, a o mogućoj vlazi nema smisla govoriti hipotetski, jer je to neozbiljno i preuranjeno. Sačekajmo najprije da zgrada bude gotova, kazao je gradonačelnik. Nakon što je osobno obišao gradilište i razgovarao s nadležnim inženjerima, prenio je da je doznao se zgrada pravi po pravilima energetske učinkovitosti (stavljaju se nepropusni aluminijski prozori i dupli zaštitni stiropor izvana, fasada je desetka), što nemaju ni privatne kuće po Umagu. Umirujuće riječi imao je i nadzorni inženjer iz zagrebačke tvrtke Arhing-trade Mate Žagar, koji nam je već kazao da će do useljenja sve biti suho i da kupci tih stanova mogu biti mirni.

Oznake: iznajmljivanje stanova Pantovčak


- 11:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #