25.09.2017., ponedjeljak

Cijene nafte porasle četvrti tjedan zaredom

Na londonskom je tržištu cijena barela prošloga tjedna porasla 2,2 posto, na 56,85 dolara, najvišu razinu od ožujka.
Na svjetskim su tržištima cijene nafte porasle i prošloga tjedna, već četvrtoga zaredom, pri čemu su dosegnule najviše razine u više mjeseci, jer se neravnoteža između prevelike ponude i
nedovoljno snažne potražnje postupno smanjuje.
Na londonskom je tržištu cijena barela prošloga tjedna porasla 2,2 posto, na 56,85 dolara, najvišu razinu od ožujka.
Na američkom je tržištu barel, pak, poskupio 1,5 posto, na 50,65 dolara, najvišu razinu od svibnja.
Rast cijena nafte četvrti tjedan zaredom zahvaljuje se procjenama o povećanju potražnje u nadolazećem razdoblju zahvaljujući bržem rastu
najvećih svjetskih gospodarstava stanovi Zagreb Centar

Oznake: stanovi Zagreb Centar


- 15:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

28.12.2016., srijeda

Počela gradnja znanstvenog centra za obnovljive izvore energije vrijednog 50 milijuna kuna

S obzirom na to da smo aplicirali na nekoliko EU fondova, očekujemo da ćemo ove godine, u suradnji s mjerodavnim ministarstvima, osigurati ostatak financijskih sredstava, a vjerujemo da će centar najkasnije do 2019. godine biti potpuno u funkciji, rekao je Davor Kralik, direktor Obnovljivih izvora energije, tvrtke koja je u vlasništvu osječkoga Sveučilišta i grada Osijeka.
Dodao je kako će se novac dobiven od prodaje električne energije investirati u daljnja istraživanja u obnovljive izvore energije i zaštitu okoliša. Toplinska energija iz kogeneracijskog postrojenja uglavnom će se isporučivati korisnicima industrijske zone.
Rektor osječkoga Sveučilišta Željko Turkalj istaknuo je kako će se novac za izgradnju centra nastojati osigurati iz različitih izvora, a dugoročni cilj te investicije, koja bi, kada bude potpuno završena, mogla otvoriti stotinjak radnih mjesta, jest da se proizvodnja električne energije dovede do razine koja će zadovoljiti potrebe tog sveučilišta.
Osječki gradonačelnik Ivan Vrkić istaknuo je kako je to četvrto ulaganje u nemetinskoj industrijskoj zoni. Smatra da će ono pomoći većoj konkurentnosti te industrijske zone, a ulaganjem i otvaranjem novih radnih mjesta zaustavio bi se odlazak mladih
i obrazovanih ljudi s tog područja stanovi Zagreb Centar

Oznake: stanovi Zagreb Centar


- 11:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20.10.2016., četvrtak

Umag dobiva novi hotel sa "pametnim sobama" vrijedan 10 milijuna eura

Novom gradnjom valorizirat će se pozicija hotela pa će više od 80 posto soba imati pogled na more..
Početkom listopada počeli su građevinski radovi na hotelu Sipar u Umagu, najvećoj ovogodišnjoj investiciji hotelske
kuće Istraturist.
Riječ je o ulaganju od 10 milijuna eura, kojom će Istraturist u svom portfelju dobiti novouređeni hotel s 236 soba sa zajedničkim prostorima, restoranima, recepcijom, bazenom i sunčalištem.
Očekuju da će radovi završiti u roku kao bi hotel bio u funkciji početkom svibnja stanovi Zagreb Centar

Oznake: stanovi Zagreb Centar


- 15:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

11.08.2016., četvrtak

Enver Moralić u ljubljanskom nekretninskom projektu

LJUBLJANA - Neposredno prije nego što je Jože Anderlič prodao zemljište u Ljubljani na kojem je nekada bio Kolizej, u vlasništvo tvrtke Tivoli Projekt u čijem je portfelju spomenuto zemljište, ušao je i hrvatski poduzetnik bosanskog porijekla Enver Moralić.
Za 10-postotni udjel u Tivoli Projektu Moralić je prošle godine izdvojio 200.000 eura, piše ljubljanski Dnevnik. Moralić je prije više godina u Sloveniji preuzeo vinsku klet Brič, dok je u Hrvatskoj vlasnik PPK Kutjevo.
Ovaj uspješni poduzetnik početni je kapital stekao na trgovini naftom. Sredinom devedesetih on odlučuje iz inozemstva, Njemačke, se vratiti u Hrvatsku. Prvo je želio kupiti PIK Vrbovec,
no, politika mu to nije dozvolila. Umjesto toga on za vrijeme Tuđmanove vladavine kupuje poljoprovredno dobro “Božjakovinu”, a nakon skoro deset godina postaje vlasnikom i Kutjeva.
Moralićevo poslovno carstvo se proteže u nekoliko zemalja; kemijske tvornice, rudnik nikla, vinogradi, dvorci (spominje ih se čak devet)…, tek su dio jedne ogromne poslovne imperije. U Hrvatskoj su na njegovom imenu velike površine zemlje (u značajnim hektarima je ima i u Sloveniji), više je jedino ima još Todorić.
Moralić je prošle godine nakon gotovo tri godine pregovora prodao poljoprivredne zadruge Jankovci i Negoslavci srbijanskom poduzetniku Petru Matijeviću, kojega nazivaju “kraljem mesa”. Ni Matijević ni Moralić ne žele otkriti vrijednost transakcije o kojoj su pregovarali godinama.
Podsjetimo, početkom tjedna, južnoafrički fond Greenbay Properties, koji je nedavno kupio koparski Planet Tuš, u Ljubljani je kupio zemljište na kojem je nekad bio Kolizej. Južnoafrikanci će za zemljište izdvojiti 15,4 milijuna eura, a kupoprodajnu cijuenu financiraju isključivo iz vlastitih izvora. Greenbay je kupio 9932 kvadratna metra zemlišta na kojem je poduzetnik Jože Anderlič planirao gradnju novog Kolizeja. U gradnju višenamjenskog nekretninskog kompleksa (stanovi, trgovine i uredi)
uložit će oko 70 milijuna eura, a a gradnja će početi već u rujnu stanovi Zagreb Centar

Oznake: stanovi Zagreb Centar


- 13:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

27.07.2016., srijeda

DUUDI u najam nudi stanove u Zagrebu, najamnine od 262 do 1.216 kuna

Iznosi mjesečne najamnine u Zagrebu kreću se od 262,50 kuna do 1.216,50 kuna. Pritom se najveća početna najamnina od 1.216,50 kuna traži za stan od 81,10 četvornih metra u Čalogovićevoj ulici u Novom Zagrebu,
a najmanja od 262,50 kuna za najmanji stan stanovi Zagreb Centar

Oznake: stanovi Zagreb Centar


- 13:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.06.2016., četvrtak

Otvoren je prvi i jedinstveni austrijski Wurst Bar u Zagrebu

Sam prostor uređen je moderno i minimalistički, prostorom dominira crna boja. Zanimljiva grafička rješenja oslikana su na zidu što ga čini posebno zanimljivim.
Tegle napunjene raznim povrćem poslužile su kao ukrasna dekoracija i detalj koji privlači poglede svih posjetitelja stanovi Zagreb Centar

Oznake: stanovi Zagreb Centar


- 12:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

15.06.2015., ponedjeljak

Vijesti  Prepucavanje se nastavlja

'Tvrtka 'Excelsa nekretnine' ne plaća koncesiju već šestu godinu, a bez nje ne mogu obavljati gospodarsku djelatnost i zarađivati 40 milijuna kuna godišnje', rekao je dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić nakon što se (ponovo) službenim dopisima obratio Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture i Ministarstvu financija na temu koncesije za žičaru za prijevoz osoba Dubrovnik – Srđ. Na dopise, kaže, još nije dobio odgovore.
- Nisu mi odgovorili ni iz Državnog odvjetništva, a dvaput sam im pisao. – nastavlja Vlahušić stanovi Zagreb Centar

Oznake: stanovi Zagreb Centar


- 08:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

21.05.2015., četvrtak

Dvorci hrvatskih tajkuna: Najljepše kupovali za bagatelu od milijun eura

Bogati poduzetnici otkupili su povijesne vile, u njih uložili milijune eura, a u ekskluzivno uređenim dvorcima uživaju skriveni od pogledaStotine milijuna eura uložilo je sedam najbogatijih hrvatskih poduzetnika kako bi živjeli kao kraljevi.
Dragutin Drk, Enver Moralić, Emil Tedeschi, Ivan Čermak, Dragutin Kamenski, Ivica Todorić i Ivan Hudoljetnjak vlasnici su ili koncesionari devet dvoraca, kurija i vila, u kojima, daleko od pogleda,
uživaju kao lordovi, piše Express stanovi Zagreb Centar

Oznake: stanovi Zagreb Centar


- 21:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

15.04.2015., srijeda

Građevinskih dozvola odobreno 26,7 posto manje nego lani

ZAGREB - Tijekom veljače u Hrvatskoj je izdano ukupno 425 građevinskih dozvola, što je za čak 26,7 posto manje u odnosu na veljaču prošle godine, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS). Tako se u veljači šesti mjesec zaredom bilježi pad broja izdanih odobrenja za građenje na godišnjoj razini po dvoznamenkastim stopama, i to po najvišoj stopi unazad pola godine. Naime, broj izdanih građevinskih dozvola kontinuirano se smanjuje po dvoznamenkastim stopama od rujna prošle godine, pri čemu su stope u posljednja četiri mjeseca 2014. godine bile ispod 20 posto, odnosno kretale su se od 12,4 posto u listopadu do 19,9 posto u prosincu. U siječnju ove godine, pak, broj izdanih građevinskih dozvola bio je niži nego godinu ranije za 22,6 posto.
U prva dva mjeseca ove godine ukupno su izdane 802 građevinske dozvole, odnosno 24,8 posto manje nego u istom razdoblju prošle godine, pokazuju podaci DZS-a.
Odobrenjima za građenje izdanima samo u veljači ove godine predviđeno je izvođenje građevinskih radova u ukupnoj vrijednosti od 1,2 milijarde kuna, od čega 943,17 milijuna kuna iznosi predviđena vrijednost radova na zgradama, a 262,8 milijun kuna na ostalim građevinama.
U usporedbi s drugim mjesecom 2014. godine predviđena vrijednost radova na zgradama viša je za 25,4 posto, dok je predviđena vrijednost radova na ostalim građevinama niža čak 21,5 posto od vrijednosti predviđene odobrenjima iz veljače lani.
Pritom podaci DZS-a pokazuju da se većina radova predviđenih odobrenjima izdanima u veljači odnosi na radove na novogradnjama, na koje se odnosi 307 građevinskih dozvola i na koje 'otpada' više od 950 milijuna kuna
planirane vrijednosti radova stanovi Zagreb Centar

Oznake: stanovi Zagreb Centar


- 12:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

03.02.2015., utorak

Francuski paviljon se sutra napokon otvara

Spomenuta obnova Francuskog paviljona, zaštićenoga kulturnog dobra koje se prostire na oko 600 četvornih metara, vrijedila je devet milijuna kuna.
Posljednjih godinu dana stajao je prazan i zatvoren, a obnovljen nakon dugih 70 godina čekanja. No, Francuski paviljon, remek-djelo moderne arhitekture,
napokon otvara svoja vrata sutra u 17.30 sati. Na otvorenje doći gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, ali i predsjednik države Ivo Josipović.
Na otvorenje se, prema riječima sanacijskog upravitelja Studentskog centra Peje Pavlovića, čekalo čak godinu dana zbog sitnica koje su morali dovršiti i dogovoriti u suradnji s Gradom Zagrebom,
Sveučilištem u Zagrebu i Ministarstvom obrazovanja target=_blank>stanovi Zagreb Centar

Oznake: stanovi Zagreb Centar


- 20:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

04.12.2014., četvrtak

Lalovac očekuje niži proračunski deficit, ostali ministri oprezni

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić kazao je uoči sjednice Vlade da se u njegovu ministarstvu redovito provode uštede tijekom cijele godine te da ih nastoje svesti u okvire onoga što se mora napraviti.
Ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović rekao je, pak, da sve što se u njegovu ministarstvu moglo na troškovima uštedjeti to je i učinjeno.
"Radimo i dalje sve moguće reforme koje idu u tom kontekstu. Dakle, svaki trošak koji nije potreban će se ukinuti, a ono što je nužno za funkcioniranje ministarstva će morati ostat", ustvrdio je Zmajlović.
Maras: treba odgovorno planirati
"Mislim da se treba ponašati odgovorno, a odgovorno ponašanje podrazumijeva i odgovorno planiranje. Svi ministri su očito nešto planirali. Rebalans proračuna je zakon koji je usvojen u Hrvatskom saboru", kazao je uoči sjednice Vlade Gordan Maras, ministar obrta i poduzetništva.
Rekao je da i ne može komentirati hoće li proračunski deficit biti manji od planiranog na temelju osjećaja nekog od ministara, pa makar to bio i ministar financija te da li netko može ili ne može potrošiti određeni novac.
"Bio bih skloniji da se onda planira manji deficit. U ovom trenutku mogu jedino reći da vjerujem da kolege ministri rade odgovorno svoj posao, da su planirali svoje troškove koji su im nužni da bi ostvarili svoje ciljeve tijekom ove godine i to je jedini komentar koji mogu ja dati", izjavio je Maras uoči sjednice Vlade.
Na upit novinara je li time rekao da je Lalovac neodgovorni ministar, Maras je to zanijekao. "Rekao sad da su svi ministri odgovorni i da planiraju dobro, a da ne mogu rezonirati na temelju 'feelinga', na temelju toga kakav mi je osjećaj. Znači, planiram nešto na temelju aktivnosti koje ima određeno ministarstvo. E sad, da li će se sve izvršiti ili ne, normalno da jedan dio troškova neće biti utrošen, jer realno je da, sukladno zakonu o izvršenju proračuna nikad izvršenje ne može biti iznad 100 posto, uvijek će biti nešto manje, ali da se radi baš o 5 milijardi kuna, mislim da nije istina", rekao je Maras.
Ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš, na pitanje novinara može li njezino ministarstvo u prosincu manje potrošiti, kazala je da projekte ne vežu uz prosinac, nego troše kroz svih 12 mjeseci u godini.
"Mi ćemo ove godine imati samo jedan problem, jer ćemo u 12. mjesecu nešto više potrošiti, a to je vezano uz poplavljena područja, jer možemo isplatiti situacije tek kad su radovi napravljeni, a glavnina radova će biti napravljena sad u 11. i 12. mjesecu", rekla je ministrica stanovi Zagreb Centar

Oznake: stanovi Zagreb Centar


- 15:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

19.11.2013., utorak

Poduzetnike uče kako povući 33 milijuna eura od EU

Ministarstvo poduzetništva i obrta potpisalo je jučer ugovore o tehničkoj pomoći s 19 odabranih malih i srednjih poduzetnika kojima će biti pružene usluge savjetovanja sa ciljem da što bolje pripreme svoje projektne prijedloge za prijavu na buduće natječaje za korištenje 33 milijuna eura Europskog fonda za regionalni razvoj. Na javni poziv za iskaz interesa poduzetnika za pripremu projektnih prijedloga zaprimljeno je 227 projektnih prijedloga, a odabrano je njih 19. Među odabranima je deset projekata iz sektora malog i srednjeg poduzetništva te devet projekata iz turizma. Ugovore je u ime Ministarstva potpisao ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras koji je istaknuo kako je ukupna vrijednost stručne pomoći koja će biti pružena poduzetnicima u pripremi projekata 335 tisuća eura, EU u tom iznosu sudjeluje s 85 posto, a državni proračun s 15 posto.
Poduzetnicima se neće isplaćivati financijska potpora, nego će im se pružiti stručna pomoć u pripremi projekata, koja može uključivati pripremu studije izvodivosti, tehničkog dijela projekta, natječajnu dokumentaciju i slično. Maras je kazao kako će u idućih sedam godina Hrvatska iz europskih fondova imati gotovo milijardu eura pomoći i poticaja za malo i srednje poduzetništvo koje treba iskoristiti. Istaknuo je i kako je s 19 izabranih projekata pokrivena čitava Hrvatska i to je ono što treba posebno isticati - ravnomjeran razvoj Hrvatske.
To znači da i u Vukovaru možemo imati kvalitetnu proizvodnju i vratiti ga na pozicije koje je imao nekada. Moramo ponuditi građanima Vukovara nove investicije i nova radna mjesta, kazao je Maras. Napomenuo je i kako mu je posebice drago kada se Slavoniji pomogne bilo kojim projektom, jer je riječ o regiji koja gospodarski najlošije stoji te joj je nužna pomoć i države i lokalnih zajednica i političara. Ovo je također poruka lokalnim političarima da se okrenu temama koje će Hrvatskoj dati bolju budućnost, da se ne vraćaju u prošlost, jer smo neke stvari zatvorili i sada se treba okrenuti budućnosti, otvarati nova radna mjesta, naglasio je Maras stanovi Zagreb Centar

Oznake: stanovi Zagreb Centar


- 15:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #