04.10.2017., srijeda

Oglašena prodaja Horvatinčićevih nekretnina, a on poručuje: Bilo tko je mogao objaviti oglas

Penthouse se nalazi na Cvjetnom trgu, a prostire se na 498 metara kvadratnih
Na internetskim stranicama svjetske aukcijske kuće Sotheby’s International Realty objavljene su fotografije luksuznog penthousea u vlasništvu poduzetnika
Tomislava Horvatinčića.
Penthouse se nalazi na Cvjetnom trgu, a prostire se na 498 metara kvadratnih. Sastoji se od tri spavaće sobe, tri kupaonice, garderobe, dnevne sobe, blagovaonice i kuhinje te sobe za fitness. Osim stana, Horvatinčić prodaje i građevinski kompleks u Samoborskom gorju 'Palazzo Residence'.
U kraćoj izjavi Jutarnjem listu, Horvatinčič je opovrgnuo da prodaje nekretnine: "To nije istina, taj oglas mogao je objaviti bilo tko",
rekao je zagrebački poduzetnik stanovi Vrbani

Oznake: stanovi Vrbani


- 11:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

10.03.2016., četvrtak

Blagi rast cijena prodanih novih stanova u 2015. godini

ANALIZA - U drugom polugodištu prošle godine prosječna cijena jednoga četvornog metra novih stanova koje su prodavala trgovačka društva i druge pravne osobe iznosila je 10 244 kune, što je 10,5 % manje nego u prvom polugodištu te godine i 4,2 % manje nego u drugom polugodištu 2014. godine. Na takva su kretanja dijelom utjecali stanovi iz programa društveno poticane stanogradnje (POS), čija je cijena trenutno gotovo za trećinu niža od one prema kojoj stanove prodaju ostala trgovačka društva i druge pravne osobe. Udio površine stanova POS-a u ukupnoj korisnoj površini prodanih novih stanova porastao je s 3,7 % u prvom polugodištu na 28,1 % u drugom polugodištu prošle godine, što je doprinijelo relativno snažnom smanjenju prosječne cijene novih stanova.
Kada se promatra 2015. godina u cjelini, tada je prosječna cijena četvornog metra novog stana iznosila 10 688 kuna, što je 1,6 % više nego u 2014. godini. Pritom je cijena metra stana u Zagrebu smanjena za 1,4 %, ali je istodobno zabilježen porast cijene u ostalim naseljima za 3,6 %. Ako se isključe stanovi POS-a, tada je cijena četvornog metra stana u 2015. godini porasla za 1,9 % (na 11 378 kuna), pri čemu je rast u Zagrebu i ostalim naseljima bio identičan i iznosio je 2,1 %. U okolnostima smanjene prodaje novih stanova zbog niske kupovne snage stanovništva, potisnutog bankovnoga kreditiranja i suzdržanosti u kupovini stambenog prostora pri visokoj nezaposlenosti i nesigurnosti zaposlenja, rast prosječne cijene novih stanova rezultat je prvenstveno orijentacije graditelja na izgradnju manjeg broja, ali zato kvalitetnijih stanova na prestižnijim lokacijama za koje postoji potražnja. Stoga je u strukturi cijene četvornoga metra stana (stanovi bez POS-a) udio troškova građevinskog zemljišta relativno visok (18,4 %), dok se na troškove građenja i dobit izvođača odnosi 60,2 %, a na ostale troškove 21,4 % ukupne prodajne cijene stanovi Vrbani

Oznake: stanovi Vrbani


- 16:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

22.09.2015., utorak

Maistra kupuje Palaču Pile u Dubrovniku

ZAGREB - Rovinjska hotelska kompanija Maistra kupuje Palaču Pile u Dubrovniku, za što je prethodnu suglasnost Upravi dao Nadzorni odbor te kompanije, objavila je u ponedjeljak Maistra na Zagrebačkoj burzi. Nadzorni odbor Maistre je 21. rujna donio odluku kojom daje prethodnu suglasnost Upravi za sklapanje ugovora o kupnji nekretnine u Dubrovniku, na adresi Branitelja Dubrovnika 2, poznatu i kao Palača Pile, navodi se u objavi.
Iz Maistre, tvrtke u sastavu Adris grupe, su na upit Hine tek kratko odgovorili da je "riječ o nekretnini koja će biti u funkciji i dio poslovne cjeline Grand Hotel Imperial".
Grand Hotel Imperial u Dubrovniku Maistra je kupila od Atlantske plovidbe prije otprilike godinu dana odnosno sredinom rujna prošle godine
stekavši vlasnički udjel od 81,6 posto u toj hotelskoj tvrtki,
u sklopu koje posluje i dubrovački Hilton Imperial.
Kao što ni tada nije navedena vrijednost ugovora o toj kupnji, tako ni danas iz Maistre ne iznose cijenu kupnje dubrovačke nekretnine Palača Pile, ali je izvjesno da time nastavlja širenje poslovanja, pogotovo u segmentu s pet zvjezdica.
Palaču Pile, čiji je dio izgrađen još davne 1878. zvali su i 'poštanskom' jer je u njoj sve do 2013. bila pošta, a kako više nije bila adekvatna za poštansko poslovanje zbog nedostatka logističkog i 'prilaznog' prostora u njoj se ne obavlja nikakvo poštansko poslovanje, potvrdili su u ponedjeljak Hini iz Hrvatske pošte u čijem je vlasništvu ta nekretnina.
Zbog te 'neadekvatnosti', Hrvatska pošta se odlučila na prodaju te nekretnine natječajem s početnom procijenjenom vrijednosti od 3 milijuna eura i s rokom za predaju ponuda do 1. rujna ove godine.
Ističu i da su za to bila zainteresirana dva subjekta te da je postignuta cijena viša od početne procijenjene vrijednosti, dok za identitet kupca kažu da ga ne mogu još otkriti,
s obzirom da je kupoprodaja u tijeku i dok se na nekretninu ne upiše novi vlasnik stanovi Vrbani

Oznake: stanovi Vrbani


- 09:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

31.08.2015., ponedjeljak

Gvozdenović: Očekujem podršku za Mamulu

BUDVA - Ministar održivog razvoja i turizma, Branimir Gvozdenović kazao je da je za dovođenje stranih investitora u Crnu Goru potrebna podrška svih, navodeći da očekuje podršku za realizaciju projekata na Mamuli i Svetom Stefanu, koji u junu nijesu dobili podršku parlamenta. Ministar je, komentarišući akcente sa Bečke konferencije, kazao da je bitno što će Crna Gora dobiti novac iz evropskih fondova za razvoj infrastrukture, što je, kako je naveo, značajno za dalji razvoj turizma.
Crna Gora je, kako je dodao, stvorila dobar ambijent za investicije.
„Ključna je stvar da ako se nešto danas investira a ne za tri godine. Direktne strane investicije uvećavaju prihod budžeta u velikoj mjeri",rekao je Gvozdenović gostujući u Jutarnjem programu TVCG.
Prema njegovim riječima, investitore nije lako privoljeti da ulože u neku zemlju, prije svega zbog velike konkurencije.
„Crna Gora je zahvaljujući dobroj politici uspjela da privuče visoko kvalitetne investitore, kao što su oni koji su uložili u Porto Montenegro. Takvi investitori su poželjni i u Francuskoj i Španiji, ali oni su ipak u Crnoj Gori. Očekujemo podršku svih na poboljšanju ambijenta za dovođenje stranih investitora", dodao je Gvozdenović.
On je podsjetio da je prilikom realizacije projekata na Mamuli i Svetom Stefanu bilo malo nerazumijevanju u parlamentu, prilikom donošenja, „ali kako očekuje da će u narednom periodu dobiti podršku za realizaciju tih ali i svih projekata koji doprinose razvoju visoko kvalitetnog turizma".
„Mamula bi od jednog objekta gdje nemamo dovoljno posjetilaca, novim projektom bi dobila novo ruho, i na najbolji način bi sačuvali kulturnu baštinu,
a dobili izuzetnu turističku atrakciju" stanovi Vrbani

Oznake: stanovi Vrbani


- 09:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #