18.09.2015., petak

Oporavak europskog građevinskog sektora u srpnju

Hrvatska nije obvezna dostavljati mjesečne podatke o građevinskoj aktivnosti. U drugom su tromjesečju gotovo stagnirale na tromjesečnoj i godišnjoj razini, smanjivši se za blagih 0,1 posto.
Građevinski sektor EU zabilježio je pak u srpnju rast aktivnosti u građevinskom sektoru za 2,3 posto dok su u eurozoni one porasle za 1,8 posto. Eurostat je ujedno revidirao procjene za lipanj i sada procjenjuje da su aktivnosti u EU28 porasle za blagih 0,2 posto, nasuprot prvotno procijenjenom padu za 0,4 posto. Pad u eurozoni bio je pak blaži no što se prvotno procjenjivalo i iznosio je 1,3 posto.
Pritom su aktivnosti u niskogradnji poskočile u srpnju na godišnjoj razini za 6,6 posto u EU, odnosno za 3,9 posto u eurozoni. U visokogradnji su uvećane za 1,6 posto u EU, te za 1,3 posto u eurozoni, pokazuju podaci Eurostata.
Među zemljama članicama najveći je rast ukupnih aktivnosti u građevinskom sektoru u srpnju na godišnjoj razini zabilježila Slovačka, za 23,4 posto. Slijedi Rumunjska s 15,1 posto i Češka sa 14 posto.
Najviše su pak pale aktivnosti u slovenskom građevinskom sektoru, za 14 posto. Slijede - s velikim zaostatkom -
Francuska i Velika Britanija, s padom na godišnjoj razini od 3,0 odnosno 2,3 posto stanovi

Oznake: stanovi


- 08:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #