06.01.2018., subota

IN2 grupa s novim strateškim partnerom kreće u internacionalnu ekspanziju

Tvrtka Vela Operating Group, u vlasništvu kompanije Constellation Software Inc., preuzela je hrvatskog proizvođača softvera i pružatelja informatičkih usluga,
IN2 Grupu nekretnine Trešnjevka Zagreb

Oznake: nekretnine Trešnjevka Zagreb


- 14:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

27.11.2017., ponedjeljak

Zbog solidarnosti s radnicima, premijer odradio noćnu smjenu

Slovačka je članica EU-a s razmjerno niskim plaćama u koju zapadne tvrtke
zbog toga sele proizvodnju.
Slovački premijer Robert Fico odradio je osmosatnu noćnu smjenu na pokretnoj traci u tvornici sjeverno od Bratislave, u znak solidarnosti s radnicima koji traže povećanje plaća.
To je učinio nakon što su njemački investitori i domaći poslodavci prosvjedovali prošlog tjedna zbog njegova prijedloga novog zakona o plaćama kojim bi se povećao
dodatak za rad noću nekretnine Trešnjevka Zagreb

Oznake: nekretnine Trešnjevka Zagreb


- 09:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.03.2016., utorak

Wall Street pao unatoč rastu cijena nafte

S padom od 1,2 posto slijedio je energetski sektor, premda su cijene nafte na američkom tržištu porasle 3 posto.
Na Wall Streetu su u ponedjeljak burzovni indeksi pali, drugi dan zaredom, pri čemu su pale i cijene dionica u energetskom sektoru, unatoč rastu cijena nafte.
Dow Jones oslabio je 123 boda, ili 0,74 posto, na 16.516 bodova, dok je S&P 500 skliznuo 0,81 posto, na 1.932 boda, a Nasdaq indeks 0,71 posto, na 4.557 bodova.
Na vrijednosti su jučer izgubile dionice u devet od 10 sektora S&P 500 indeksa, pri čemu je najviše, 1,6 posto, pao zdravstveni sektor.
S padom od 1,2 posto slijedio je energetski sektor, premda su cijene nafte na američkom tržištu porasle 3 posto.
Posljednjih mjeseci kretanje cijena nafte i dionica u čvrstoj je korelaciji, pa kada rastu cijene 'crnog zlata', rastu i dionice, dok su indeksi pod pritiskom kada
cijene nafte padaju. Jučer se, međutim, ta veza nije održala nekretnine Trešnjevka Zagreb

Oznake: nekretnine Trešnjevka Zagreb


- 08:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

11.09.2015., petak

Zagrebačka pivovara otvara 38 mil. kuna vrijedan logistički centar

Objekt je projektirala tvrka Interkonzalting, a za izgradnju je bila zadužena AB gradnja
Zagrebačka pivovara sutra će u Zaprešiću i službeno otvoriti novi logistički, distributivni i komercijalni centar u koji je uloženo 38 milijuna kuna.
U objektu površine oko 43.000 četvornih metara kompanija će na jednom mjestu objediniti poslove logistike i distribucije, te nadomjestiti manjak skladišnih kapaciteta na glavnom mjestu proizvodnje, u Zagrebu.
Logistički centar projektirala je zagrebačka tvrka Interkonzalting, a za izgradnju je bila zadužena AB gradnja iz Karlovca.
Gradnja objekta započela je lani u studenome te je završena za manje od godinu dana nekretnine Trešnjevka Zagreb

Oznake: nekretnine Trešnjevka Zagreb


- 10:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20.08.2015., četvrtak

Oštar pad proizvodnje u europskom građevinskom sektoru

LUXEMBOURG - Proizvodnja u građevinskom sektoru Europske unije oštro se smanjila u lipnju, pri čemu je značajan pad zabilježen i u sektoru niskogradnje i u onome visokogradnje, izvijestio je u srijedu europski statistički ured. Na razini Europske unije sezonski prilagođena proizvodnja u građevinskom sektoru smanjena je u lipnju za 1,1 posto u odnosu na prethodni mjesec, izvijestio je Eurostat. Time je pad graditeljskih aktivnosti u EU osjetno ubrzao na mjesečnoj razini, s obzirom na revidirani podatak za svibanj koji pokazuje njihov 0,2-postotni pad.
Aktivnosti u sektoru niskogradnje potonule su u lipnju u EU za 1,7 posto, a u sektoru visokogradnje za 0,9 posto, izračunali su u Eurostatu.
Među zemljama članicama čijim je podacima Eurostat raspolagao najviše su na mjesečnoj razini smanjene aktivnosti u građevinskom sektoru Njemačke, za 4,5 posto, te u Poljskoj, za 4,2 posto. Najizrazitiji rast bilježila je Rumunjska, za 3,5 posto, te Bugarska, za 2,6 posto, i Velika Britanija, za 2,5 posto.
Eurozona je također u lipnju zabilježila oštar pad proizvodnje u građevinskom sektoru u odnosu na prethodno mjesec, i to za 1,9 posto. U prethodnom su mjesecu aktivnosti prema revidiranim podacima porasle 0,2 posto.
Hrvatska nije obvezna dostavljati mjesečne podatke a u prvom je tromjesečju proizvodnja u građevinskom sektoru porasla 0,3 posto u odnosu na prethodna tri mjeseca. Na godišnjoj razini smanjila se 1,1 posto.
Na razini EU-a proizvodnja u građevinskom sektoru pala je u lipnju u odnosu na isti mjesec prošle godine za 0,4 posto, pritisnuta 0,6-postotnim padom u sektoru visokogradnje dok je proizvodnja u sektoru niskogradnje porasla jedan posto.
Još je veći pad proizvodnje u građevinskom sektoru bilježila eurozona, za 2,3 posto, pokazuju podaci Eurostata. Pritom je proizvodnja u sektoru visokogradnje smanjena dva posto a ona u sektoru niskogradnje za 3,1 posto.
Među zemljama članicama EU koje su dostavile potrebne podatke, najveći su pad proizvodnje u građevinskom sektoru u lipnju u odnosu na isti mjesec lani zabilježile Slovenija, za 12,2 posto, te Francuska, za 6,8 posto, i Njemačka, za 3,9 posto. Najviše je porasla proizvodnja u građevinskom sektoru Slovačke, za 24,1 posto,
te Nizozemske, za 15,8 posto, i Rumunjske, za 13,1 posto nekretnine Trešnjevka Zagreb

Oznake: nekretnine Trešnjevka Zagreb


- 07:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

05.03.2013., utorak

Ostojić o spornom zemljištu: Ta se priča po potrebi vadi iz naftalina

"Ova se u Istri već prožvakana i tema izvlači iz naftalina 'po potrebi', a s obzirom na aktualne okolnosti i predizbornu kampanju te dužnost koju obnašam ne iznenađuje da se ona upravo sad pokušava ponovno aktualizirati", reagirao je Veljko Ostojić na navode da ga DORH istražuje zbog muljanja sa zemljištem u Istri.
Državno odvjetništvo Republike Hrvatske (DORH) ispituje kupoprodaju atraktivnog zemljišta kraj Rovinja, čija je vrijednost nakon urbanizacije s milijun kuna porasla na 25 milijuna kuna, a u čiju je kupnju, urbanizaciju i prodaju, kako je objavljeno u sinoćnjem Dnevniku HTV-a, "uključen ministar turizma Veljko Ostojić".

Kako je rečeno u HTV-ovom Dnevniku, riječ je o prodaji 11,5 hektara zemljišta na području općine Bale nekretnine Trešnjevka Zagreb.

Bivši vlasnici zemljišta, obitelj Mitton, naime tvrdi kako su spomenuto zemljište 2004. godine prodali obitelji sadašnjeg ministra turizma Veljka Ostojića, koji je tada bio član Poglavarstva Istarske županije

Bivši vlasnici zemljišta, obitelj Mitton, naime tvrdi kako su spomenuto zemljište 2004. godine prodali obitelji sadašnjeg ministra turizma Veljka Ostojića, koji je tada bio član Poglavarstva Istarske županije. Ostojićeva obitelj, objavio je HTV, 2004. je kupila spomenuto zemljište za 860 tisuća kuna, a nedugo zatim to područje je urbanizirano te je cijena zemljišta 'skočila' na 25,6 milijuna kuna.

Obitelj Mitton tvrdi da su se prije prodaje zemljišta i sami interesirali za urbanizaciju, ali da u općini nisu naišli na razumijevanje.

Oznake: nekretnine Trešnjevka Zagreb


- 13:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #