Jadranka Varga Nebitne njemačke vijesti - Nachtfresser - Blog.hr

ponedjeljak, 02.11.2020.

Nebitne njemačke vijestiVeć par desetljeća sam redovito svako ljeto u Berlinu, nažalost osim ovog. Pratim redovito što se tamo događa, na twitteru uglavnom imam njemačke adrese. Ipak ni Nijemci nisu što su nekad bili. Osim nereda s anticorona demonstracijama, u kojima su kršena sva pravila i na drugim područjima vlada popriličan nered.
Jutros su nastupila ponovo stroga pravila ponašanja na javnim prostorima, zatvaraju se restorani, kazališta i svašta nešto, Nijemci još imaju novaca, za pomoći onima koji ne rade. Međutim piše mi frendica mlada političarka, krenula jutros podzemnom željeznicom u ured, kad tamo od danas zatvorili jednu dionicu, valja presjedati na bus, a u busu se svi tiskaju, doduše s maskama. U školama za migrante mnogi ignoriraju maske. U jednoj turističkoj ulici ne nose svi maske, jedan tumači da nigdje ne postoji znak da su obavezne.
Dopustili su vojsci nakon velike rasprave da podiže tkz. poljske bolnice. Redovi pak Poljakinja za pobačaje, liječnici privatnici trljaju ruke.
Otvoren je novi glavni aerodrom nakon velikog zakašnjenja, dosta odgovornih je završilo u zatvoru. Jako je to gospodarstvo, izdržat će...
Zašto ne pišem o voljenoj Hrvatskoj, pa pišu drugi, prvo što sam saznao da su bolesnici na respiratorima u Zagrebu jedno vrijeme bili isključeni iz struje, znatno kasnije sam to pročitao na jednom našem portalu, ali kao eto, brzo je sanirano i nitko nije bio ugrožen.
Kod nas se jedino oni koji mogu još kupaju i zavidim im pomalo...


13:36 | Komentari (14) | Print | ^ |

<< Arhiva >>