29

ponedjeljak

ožujak

2010

Jama zvana Baba

Ulaz u slabo posjećene spilje sa par prijatelja ima vrlo malo zajedničkog sa iskustvom koje doživite kad posjećujete turističke jame u grupama i sigurnoj šetnji.

Ne mogu se odlučiti da li je ljepše razgledavati (i slikavati) uz osvijetljenja speleološke opreme (kad čitave dvorane zasvijetle) ili uz svijetlo obične tike i bliceve (kad je puno mraka i puno jezivije). Pogotovo kad vas je samo dvoje troje u jami.

Kako ne znam postavljati postavke, najbolje su mi slike ispale na automatic. Puno je bilo lijepih svjetlucavih kamenja ali nisu htjeli svjetlucat na fotografiji. Bilo koji savjeti izvrsnih blog fotogarafa koji posjete moj blog su dobrodošli.

Planiram sa svojim društvom pozvati blogere planinare, poluplaninare i fotografe te ostale ljubitelje prirode na jedno razgledavanje Biokovskih ljepota te druženje i noćenje u našem domu čim nam završi škola. Da bi se to bolje isplaniralo treba vidjeti koliko bi se zainteresiranih okupilo i kakve su fizičke spreme.

U SAK Ekstremu je počela planinarska škola. Željeli su ljude zainteresirati za planinu pa odveli su ih u ovu malu ali bogatu jamu ovaj vikend. Istoj spilji sam se divila i vikend prije ovog, ali ovaj put sam ponijela fotoaparat te sam više od pola sata neprestano slikavala.


oltar domovine
"Oltar domovine" (moj naziv)

kaskade
Kaskade

gaeroka
Galerija

zavjesa
Zavjesa

steci
Stečci

steci2
Stečci2

steci3
Stečci3

steci4
Stečci4

steci5
Stečci5

steci7
Stečci7

pazi nizak plafon
Pazi, nizak strop!

zamislite napuaene speleologe
Pijani speleolozi

dlake
Dlake1

dlake2
Dlake2

svjetlucavo
Svjetlucavo

visuljci
Visuljci

stalaktiti(tits-od rije<br />
i sise)
stalaktiti(tits-od riječi sise)

zidovi
Zidovi

zubi
Zubi

ukras
Ukras

veseljko
Veseljko

vesljeci
Veseljci

po izboru
Po izboru

puno malih
Puno malih

stalagmiti~(veseljci)
Stalagmiti-veseljci

stalaktiti2
Stalaktiti2

Danica izlazi iz jame
Izlaz iz jame

speleolozi idu a
Spleolozi idu ča

izlaz

<< Arhiva >>