21

srijeda

listopad

2009

Kako se riješiti tjeskobe

Dragi moji blogeri,

Zadnjih dana me malo razveselilo to šta san upisala novi tečaj, a i ove medijske igre za gladne mi isto znaju skrenit misli sa mojih negativnih osjećaja.

Usprkos svim tim koracima za revitaliziranje psihe, tjeskoba me ne prestaje mučiti. Nije to toliko niti strah za budućnost, koliko od znatnog smanjenja obima posla čovjek (a i žene su ljudi) počinje gubiti svoj ponos i smisao.
Čitala san u jednom Geu da je najbolji lijek protiv tjeskobe, panike i ostalih srodnih stanja - rad! Treba se zabaviti slijedećom korisnom stvari da se mozgu dade pozitivna hrana. Upravo ono čega nam i nedostaje. Posla!

Dakle, normalno je osjećati tjeskobu, normalno je da nas uhvate napadi panike u situaciji u kojoj gubimo tlo pod nogama, ali da bi opstali, potrebno je uložiti nenormalne, dakle nadnaravne napore. I to prvenstveno psihičke, jer teško je doć do posla!

1. Triba radit. Bilo šta! Cile te psihičke zajebancije bi se odmah riješili kad bi se zaposlili negdi di se ima šta radit i di se lipo plaća. Pošto kontam da ste luzeri, jer čitate moj blog, radite ono šta uspijte. Prodavajte okolo stare stvari, čistite kuću, pomognite šefu, ogulite prošlogodišnje krumpire, naberite gljive i ukrasno bilje za ručak, ulovite goluba, ribu i ježa, naberite travu za potpalu, riješite se nepotrebnih knjiga...

2. Bavite se sportom! Endorfini i tako! Mišići, guzice i tako! Besplatno naravno, jer bi bili idioti da još plaćate nekakav aerobik u recesiji. Onda bi se opet osjećali da ste iznevjerili obitelj, zdravi razum i opet bi bili na početku. Često čujem žalbe:"Živim u zgradi, nemam di vježbat!". Ili: "Živim u maloj kući, nemam di vježbat!". Ako živite u zgradi imate stepenice, brzo hodanje uza skale je vrlo naporno i učinkovito. Ako živite u kući, trčite okolo kuće. Samo nemojte zapet na retorici ko moja Žaklina i Marisol.
Žaklina: Ali trčanje ti je stvarno for free!
Marisol: A ko će mi platit prijevoz do Marjana?
Žaklina: Pa trči do Marjana!
Marisol: Aj ti trči do Marjana!

3. Napravite plan! Tako je! Recite sebi, pokušat ću to i to, a usput ću radit to i to dok ne dobijem to i to! To! To! To! To sam prepisala iz časopisa, nije mi nikad jasno bilo što je To!

4. Možete pročitat Nemanjin post u kojem se objašnjava da je zapravo za sva naša psihološka stanja kriva "povijesna kriza". Osim toga, čitanje njegovih postova neminovno učini da budete jako sretni kad ih pročitate.

5. Zajebajite bližnjega svoga. Humor pomaže! Ako nemate smisla za humor, radite face! Mišići će se opustiti i oslobodit će se zarobljeni radikali. zujo headbang hrvatskahrvatska

ima još...

<< Arhiva >>