Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Međugorski glas

31.08.2010., utorak

Glas jasnoće (2)

Image and video hosting by TinyPic

Dječice,
zar me ne prepoznajete?!
Ja sam Marija,
Gospa,
majka Isusova
i Majka vaša!

U ovo milosno vrijeme
dođoh reći nevjernima
da Bog postoji
i da ih puno ljubi.


- 06:29 - Komentari (4) - Isprintaj - #

25.08.2010., srijeda

Gospina mjesečna poruka vidjelici Mariji, 25. kolovoza 2010. godine

Image and video hosting by TinyPic

Vrijeme osobne molitve

Dok koračamo svijetom, dok zastajkujemo i osluškujemo glasove u sebi i zvukove oko sebe, dok nas preplavljuju različiti dozivi i pozivi, dok nam se nude kojekakva obećanja, dok se prividi umnožavaju, dok se zakukuljene istine krčkaju u loncu proturječnih znanja, dok se oholost urušava u kaos ispraznosti i ponor nevjere, nad nama bdije opominjuća svjetlost, jasni, blagi, razgovijetni i okrjepljujući glas Kraljice mira. Dok se svađamo, glođemo, nadmudrujemo i ponižavamo, dok tvrdoglavo prkosimo istini i životu, oblijepljeni predrasudama i zabludama, zarobljeni koristoljubivošću i kratkotrajnošću, ogrnuti sljepoćom i nemoći, zabljesnuti praskom laži i rasapom ispraznih obećanja, kao čisti planinski vjetar, ovijaju nas, liječe i miluju Gospine riječi, nebeske poruke u kojima je radost jedina konstanta, u kojima dišu jednostavnost i ljepota, koje su očišćene od umovanja i znanja svijeta, koje se svima što boluju od duhovne oholosti čine priprostima, prejednostavnima i gotovo infantilnima. A Gospa zbori neukima i učenima, vjernima i nevjernima, farizejima i saducejima, pismoznancima i svjetoklepcima, uzurpatorima istine i onima koji je traže. Njezine poruke podjednako zahvaćaju širinu i dubinu duše, unose mir i sigurnost u uznemirena srca, dodiruju i one koji ih ne žele čuti, donose zdrave plodove na ranjenom stablu života, evangeliziraju i ozdravljuju duše što tumaraju bespućima svijeta, šire se i preplavljuju pustinju nevjere, škrope rosom punine žedna i isušena korita vjere.


Image and video hosting by TinyPic

Da bismo izbjegli zbrku i sklonili se od buke svijeta, potreban nam je razgovor s nama samima, dijalog s najdubljim zakutcima žića, susret s utočištem svih naših nada i stremljenja, suočenje sa slikom slike Božje. Potrebna nam je molitva kao ozeblome sunce, kao cvijetu svjetlost, kao gladnome hrana. Potrebna nam je sabranost u izvoru svemoći, snaga koja će nas voditi kroz oluje svakodnevice, koja će nam biti oslonac na vjetrometinama svijeta. Jer čovjek, prepušten vlastitim snagama, sklon je lutanju, kratkotrajnim improvizacijama i pogubnim odlukama koje se hrane strahom i nepovjerenjem, koje u konačnici završavaju očajem i beznađem, upadanjem u zamku sebeljublja, što donosi plodove zavisti, ljubomore, zlobe i osvete. Ranjeni i griješni, ne možemo se othrvati varkama pokraj puta, preosjetljivi i puni manjkavosti, istinu ćemo doživjeti kao bol, tražeći opravdanja u zlom ishodu sudbine, priklanjajući se praznovjerju koje vrvi proturječnim znanjima i zabludama, koje odvlači pozornost od cjeline, koje miješa istinu i laž, privid i stvarnost. Često se čovjek, zatečen pred tajnom stvorenoga, tajnom života i tajnom vjere, okreće laganim rješenjima i pogubnim tumačenjima te u bijegu pred samim sobom nekritički prihvaća sve ono što ga udaljava od svjetionika Božje mudrosti, upadajući u mrežu lažnih proroka, priklanjajući se podvalama zvijeri. I kad svatko počne tumačiti vlastitu istinu, relativno zauzima mjesto apsolutnog, otvaraju se vrata meteža u kojem prebiva zlo i naopakost.

Image and video hosting by TinyPic

Poučava nas Gospa kako se isprazniti od mudrosti svijeta, kako se osloboditi raskošno upakiranih prljavština, kako se otrijezniti od zabluda i kako odbaciti sve ono što nismo i što nam nije od Stvoritelja darovano. Poziva nas na osobnu molitvu, na susret sa dubinama vlastitog bića, na otvoreni, iskreni i ponizni razgovor s izvorom života, na dijalog koji će otkloniti laži o nama samima, a isto tako prognati laži koje propovjedamo drugima. Osobna molitva, duboka i iskrena, izliječit će nas od prenavljanja, odbaciti lažne slike i uvjerenja koje smo godinama gradili na krhkom temelju kompromisa i privida, na ispraznoj samodopadnosti i jalovom veličanju vlastitih riječi mi djela. Kada u svjetlu istine ugledamo vlastito lice i posramimo se svega onoga što nije od Boga, lakše, slobodnije i odlučnije krenut ćemo putem što ga je zacrtao i nama milosno ostavio Sin Marijin, naš Bog i Otkupitelj. Zna Gospa da nam je itekako potrebno odmaknuti se od zavodljive buke svijeta, ne juriti za prividima, stati i „zaustaviti loptu“, kako je govorio fra Slavko, a zatim se, očišćeni od nepotrebnih tereta, vratiti u svijet. Jer osobnom molitvom, na skrovitom mjestu vlastitog srca, pripremamo se za odlazak na put gdje molimo s mnoštvom koje je već iskusilo blagodat intimne molitve. Postajemo jedno u Jednome, jedinstvo u različitosti i bogatstvo u ljubavi. I radost zajedničke molitve u svoj svojoj punini možemo doživjeti tek onda kad iskusimo otvorenost osobnog razgovora s Bogom. Tek kad osjetimo i spoznamo koliko je molitva jaka, pretpostavit ćemo joj sve druge načine i djelovanja kojima pokušavamo mijenjati svijet.

- 20:27 - Komentari (4) - Isprintaj - #

22.08.2010., nedjelja

Gospina krunidba

Image and video hosting by TinyPic

- 09:13 - Komentari (6) - Isprintaj - #

15.08.2010., nedjelja

Uz blagdan Velike Gospe

Image and video hosting by TinyPic

Blaženo usnuće

Modrina grli blaženo usnuće,
stablo života umnožilo gnijezda,
kroz okno cvjetno ulijeće svanuće,
odbljesak puta od ruža i zvijezda.

Ljepota Riječi što postade Tijelom
prožima Zipku svjetlom uznesenja,
prohodi svijetom čistoća u bijelom,
uranja svemir u sjaj otkupljenja.

Miluju zvuci dijamantne strune,
vatromet boja prožima puninu,
anđeli nebo ljiljanima pune,

odlazi Majka u zagrljaj Sinu;
da čovjek bude slika Božje slave,
latica bijela Ruže mirisave.

- 09:48 - Komentari (10) - Isprintaj - #

12.08.2010., četvrtak

Poruka

Pjevaju "Marjanski tići"



Dok nas Gospa Bogu vodi,
tumači nam nauk pravi,
o istini i slobodi,
križnom putu, rajskoj slavi.

Svakog dana dok se javlja,
daruje nas sretnim časom,
iz vječnosti pune slavlja
doziva nas nježnom glasom.

U vjeri je put do sreće,
pred Bogom se za vas molim,
vi ste moje drago cvijeće,
sve vas ljubim, sve vas volim.

Dok nas gleda, dok nas uči,
dok nam mirom srca pere,
otkriva nam koji ključi
otvaraju vrata vjere.

Nudi savjet, riječi blage,
u kojima ljubav gori,
rečenice pune snage
u poruci svakoj zbori.


- 11:31 - Komentari (3) - Isprintaj - #

02.08.2010., ponedjeljak

Gospina mjesečna poruka vidjelici Mirjani, 2. kolovoza 2010. godine

Image and video hosting by TinyPic

Gospina ponuda

Neumorna je Gospa, dosljedna i uporna. Zasipa nas savjetima, izlijeva na nas milosti iz Srca Bezgrješnoga, ovija nas blagošću i čistoćom, umiva nas svjetlom života i hrani puninom istine. Hrabri nesigurne, ozdravlja sumnjičave, opominje zalutale što lunjaju bespućima svijeta, doziva zavedene što se truju lažnom nadom i hrane slatkorječivim obećanjima oca propasti. Uvodi nas u jednostavnost, pokazuje nam radost i smisao života, otkriva nam dubinu i snagu kruničina zrnja iz kojeg rastu plodovi molitve što probražavaju srca i čiste nakupine gnjiloga voća, koje teku kroz krvotok duše, koje bude strahove i taloži mrakove, koje zamagljuju providno okno jasnoće i pogledu priječe ulaz u predvorje mira i ljubavi, u svjetlost povjerenja, u stalnost Božje mudrosti, koja nas zove da joj se prepustimo i u njoj dišemo. Moli nas Gospa da joj se predamo kao Kraljici milosnog vremena, da je prihvatimo kao Majku, da joj poklonimo srca, razum, misli i osjećaje, da shvatimo njezinu ulogu u spasenjskom planu, da u njoj prepoznamo Ženu koja će u dogledno vrijeme zgnječiti glavu lukavoj zmiji. Upozorava Marija dječicu da se čaša pravednog Božjeg gnjeva već davno prelila, da nas njegova dobrota i milosrđe još jednom pozivaju na obraćenički put, da nas svojom brižnošću pokušava izvući iz kaveza smrti i očaja, iz sljepoće koja odbacuje njegove zakone, iz mrtvila koji je prezreo i zanemario živu svjetlost ljubavi. Poziva nas da odbacimo oholost i sebeljublje, da u srcima napokon počnemo graditi kraljevstvo nebesko, da zaboravimo vlastite planove, da se previše ne okupiramo osobnim problemima, da se ne plašimo budućnosti i ne zarobljavamo dušu mijenama svijeta. Jer sve što je neusklađeno sa Stvoriteljevom voljom, razbija se o hridi prolaznosti, usmrćuje se na bodljama trenutka što nenajavljen, iznebuha dohodi u naše živote.


Image and video hosting by TinyPic

Majka nas uči da se povedemo za Isusovim primjerom, da slijedimo onoga koji je uvijek bio podložan volji Očevoj, koji je u kušnjama odolijevao sotoni, koji nam je ostavio riječi i djela po kojima se moramo ravnati, koji su istina put i život, kojima nikakve natruhe laži i prenavljanja ne mogu nauditi, kojima nikakva izokrenutost ne može zatamniti jasnoću i ljepotu. Opominje nas Gospa da su putovi zemaljske sreće nepouzdani i prolazni, popločeni ispraznim htijenjima i željama, slijepi u svojoj prividnosti i gluhi za glas što dopire s obala rajskih. U prolaznosti koja razara i trune, koja zavodi, puno obećava, a malo daje, jedini nam je oslonac, neprolaznost, radost i ljepota njezin Sin, naš otkupitelj i spasitelj, Riječ po kojoj je sve stvoreno i u koju će se sve vratiti. On je Onaj koji jeste, alfa i omega, ljubav i milosrđe, milost i praštanje, vjera i nada.

Image and video hosting by TinyPic

Jasna je Gospina ponuda, čista kao i njezine suze, blagoslovljena kao i njezino srce, okrepljujuća kao i njezin glas što resi brda međugorska i živom riječju napaja srca dječice. Majka nam nudi vječnu sreću i jedinstvo s blaženim plodom utrobe svoje, nudi nam zajedništvo s Bogom i otvara vrata kraljevstva nebeskog. Odavno nam je sve rekla i objasnila, naučila nas što nam je činiti, kako živjeti i komu se prikloniti, upozoravala nas na znakove vremena koji se danas ubrzano množe, bodu oči i tjeraju nas da se prenemo iz pospanosti. Jer obraćenički put isključuje polovičnost, nedorečenost, relativnost, mlakost i predumišljaje. Ne priznaje dvojicu gospodara i ne korača dvama putovima, ne slijedi dvostruku istinu jer takve ne postoje, ne odijeva ružnoću u ruho ljepote, ne izokreće prirodne zakone i ne posvaja ljubav kojoj su krila sloboda, istinoljublje, bogoljublje i čovjekoljublje. Zato nam je prihvatiti Gospinu ponudu ili je u cjelosti odbaciti jer dvostruka mjerila vode u mlakost, privid i neznanje te na kraju u očaj i beznađe, prazninu i pustoš. Hvala joj na svemu!

- 11:55 - Komentari (3) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< kolovoz, 2010 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Prosinac 2015 (1)
Listopad 2015 (2)
Lipanj 2015 (2)
Siječanj 2015 (1)
Kolovoz 2014 (2)
Srpanj 2014 (2)
Lipanj 2014 (3)
Svibanj 2014 (3)
Travanj 2014 (3)
Ožujak 2014 (4)
Veljača 2014 (2)
Siječanj 2014 (2)
Prosinac 2013 (3)
Studeni 2013 (3)
Listopad 2013 (3)
Rujan 2013 (3)
Kolovoz 2013 (3)
Srpanj 2013 (4)
Lipanj 2013 (3)
Svibanj 2013 (3)
Travanj 2013 (3)
Ožujak 2013 (4)
Veljača 2013 (3)
Siječanj 2013 (3)
Prosinac 2012 (5)
Studeni 2012 (3)
Listopad 2012 (3)
Rujan 2012 (3)
Kolovoz 2012 (3)
Srpanj 2012 (3)
Lipanj 2012 (4)
Svibanj 2012 (3)
Travanj 2012 (2)
Ožujak 2012 (5)
Veljača 2012 (3)
Siječanj 2012 (4)
Prosinac 2011 (6)
Studeni 2011 (4)
Listopad 2011 (3)
Rujan 2011 (4)
Kolovoz 2011 (3)
Srpanj 2011 (3)
Lipanj 2011 (5)
Svibanj 2011 (4)
Travanj 2011 (5)
Ožujak 2011 (4)
Veljača 2011 (4)
Siječanj 2011 (4)
Opis bloga
Komentari, tekstovi, pjesme, fotografije, audio i video zapisi o MeđugorjuImage and video hosting by TinyPic

Elektronička adresa:
medjugorskiglas@net.hr

Broj posjeta:
free hit counter



Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic


Molitva Duhu Svetom

Molim ti se Duše Sveti,
nositelju svih darova,
smiluj mi se i posveti
ove riječi, ova slova.

Očuvaj me ljudske mjere
da me sumnje ne odnesu,
daj mi plamen žive vjere
da me strasti ne zanesu.

Nek mi tvoja svjetlost jaka
dadne ljubav i dobrotu,
i otkloni zastor mraka,
uroni me u Ljepotu.

Svojim sjajem zlo prokaži
sve privide i neznanja,
izbavi me svake laži,
oholosti, mudrovanja.

Istini mi duh prikloni
da mi srce ne zaluta,
probudi me i zazvoni
ako versi skrenu s puta.

Promaknu li teške riječi,
nek ih splave vode morske,
s pokajanjem sve ću reći
Srcu Gospe Međugorske.