AnaM

utorak, 20.11.2018.

Tras-bum...Čekam da predam neki paketić na pošti.
Opustila sam se i razmišljam ko zna o čemu, možda i o pobuni buha na Himelajima. Šalteruša i stilu usporenog filma bode po kompjueru, pa onda prepisuje to na neki papirić, pa papirić zavodi u neku beležnicu, pa…
Odjednom osetim nešto me bode.
Neko me gura me u ledja. Namrštim se, okrenem i imam šta da vidim, čovek sa maskom a la Zoro.
Gledam levo desno, još dva, tri, maskirani kao za neki karneval. Mene ste našli, znam skrivena kamera. Oni počeše da poturaju neke ceduljke, ali u redu za isplatu stoje penzioneri, ne vide pročitati bez naočala. Stigla penzija, a u kartice nemaju previše poverenja.
Počeše da se deru, pare ili život.
- Ma koji život, mala mi penzija-, viče dekica.
- Bitango jedna, znaš koliko sam radio da dobijem ovu crkavicu, a nemam ni za lekove- dodaje drugi.


Setih se da kod kuće imam kimono za borilačke veštine, da znam dva tri zahvata, a u džepu dinare u vrednosti 10EU. Gledam levo desno, skrivene kamere nigde.
E nećeš ti meni ništa uzeti.
Učili me da je važno vikati da se zastraši protivnik. Stegnem pesnice, isprsim se u stilu Brus Lija, dreknem kao da mi je neko stao na žulj. Odabrah jednog, podigoh kolena u visini svoje brade. Sve me zabole, ali bum bum u mesto za koje muški misle da im je najjače, ali nažalost najslabije je i udarih ga. Jeknu jadan čovek, vidi naišao na budalu koja ne zna da se u takvim situacijama ne sme usprotiviti.
Šalteruša udari pečat iz sve snage u stilu tras-bum, i ja se probudih u svom krevetu, a kako mirno spavam ritnula sam onaj kineski sat kad je u dva noću počeo da svetli menjajući boje i peva…

- 18:04 - Komentari (25) - Isprintaj - #