AnaM

nedjelja, 30.09.2018.

Čudna šuma...


Preko sedam mora i sedam gora bila jedna velika, velika, šuma. Neko ju je zvao i sajt, blog, ili tako nešto tandrmoljasto.
Do nje se dolazilo čudnim putem koji se zvao WWW.
Mnogi su upali slučajno, neko je došao iz slične šume, a bilo je i vernih koji su došli i ostali zauvek.
Čudni su stanovnici te šume.
Ima ih sa rasutih po celom svetu, a opet svi kao da su potekli baš iz te šume.
Svaki je imao svoju kućicu, svoju slobodicu i iz nje gtvirkao u tudje kuće. Često su se podjapali stanovnici oko toga čija je kuća lepša, sadržajnija ili posećenija.
Poneki stanovnik šume se smrtno zaljubilio za celi život i na oltar ljubavi stavio mnoge svoje tajne. Koji cirkus je tek nastao kad su se odljubili ne vredi ni pričati. Manje više, ostali stanovnici najviše su uživali u njihovom napucavanju posle toga.
Ha, znaju ti stanovnici za zvrčku, pa kad se nešto zabrlja, krenu kao otišli su, ali se pojave sa drugom kapom i haljinom, pardon, drugim imenom. I tu im se brzo doskoči, jer kažu postoji neki rukopis, i odmah se odaš svojim stilom ko si bio. Tu malo bolje prolaze oni bez stila.
Ima raznih ulica, kućica i stanovnika.
Ima i neki koji nadgledaju tu šumu. Oni su nabodeni na vrh četinara i lagano se okreću kao odojak na ražnju, jer i nad njima ima neko ko ih prati i brontola kad stanovnici padnu u vatru previše ili skrenu na pogrešnu stranu.
Jedna curica je stavila kapicu na glavu i krenula malo gvirkati po šumi.
Odmah je napravila podelu šumskih ljudi po svom ukusu. Kad to rade svi, zašto ne bi i ona.
U nekim kućicama su paćenici koje je život šutnuo. Pokušala im je objasniti da nije sve crno, da je svetlo na kraju tunela, ali su joj paćenici odmah zalupili vrata pred nosom, to jest zabranili su joj komentiranje.
Curica je onda otišla kod onih koji putuju. Ti su je zasuli prospektima putovanja, turističkim ponudama, slikama , svojim doživljajima… Pobegla je tek kad su shvatili da nema novaca ni za pišljive Havaje, a ne za kruzerska lucprdiranja po svetu.
Kod pesnika je malo odmorila dušu, predahnula pa krenula dalje.
Dve tri kućice imaju vlasnike koji jednim klikom naprave sliku kojom više kažu neko neko sa tisuću slika koji ne kaže ništa. Tu joj se dopalo, ali je ona smetala umetnicima da stvaraju pa su je izbacili van.
Okrenula se levo desno, ogladnila i svratila u kućice sa divnim receptima.
Greška, dalje nije išla, a kako je prošla, neka kaže slika.


- 16:53 - Komentari (30) - Isprintaj - #