AnaM

utorak, 09.06.2015.

Plivanje...

Volim plivati. Samo zatvorim oči i u mislima zaplivam ...
Pogreška.
Izlazim prošle subote iz radnje sa glavom u oblacima kao svaki vodenjak. Lokalni pijanac me zavodljivo gleda ne bi li mu kupila pivu, i tras bum, zemlja se zatrese, popiknula sam se na sred sela. Plivanje po betonu i nije ugodno, jamčim vam.
Bar da sam skočila kao gazela.
Ne.
Ja sam se prčakala kao riba kad ju izbaciš na suho.
Jedva sam se pokupila s poda. Izabrala sam plivačku stazu ispred autobusne stanice pa sam bila prepričavana atrakcija tri dana.Pačenički dodjem kući, najnesretnija na svijetu. Sve me boli, ali držim se ... kao da umirem, tako se i osjećam.
Ono mjesto koje pristojne žene ne imenuju boli, užas, a ne mogu se okrenuti jer nešto priteglo. Jeste li gledali to mjesto s ogledalom. Naravno, niste. Ja jesam i blesavo izgleda, onako bjeličasto, pa tamno plavo pa kao neka antipatična mrlja. Naravno za sjesti, treba mi dizalica.
Prodje to, ja bolna, jadna, ali prošlo.
Nedelja ljetni dan, a malo purence se izmigoljilo i pravo u vrt.
Ne, drečim ja kao da me kolju.
Mali obožava ruže. Ja ih dugo nisam trpjela zbog neke Ruže koja je bacila oko na moju zonu interesovanja, ali na kraju kao pobjednik počela sam saditi ruže kao trofeje.Trčim ja po travi, još sva nikakva od jučerašnjeg plivanja, kad špaga gdje joj mjesto nije. Ja preko nje i počnem padati kao u usporenom filmu. Mogu samo odrediti pravac. Ona ružetina puna trnja s jedne strane, mala purica panično vidi da se ogroman dinosurus obrušava na nju, pa digla krila i urliče. Ja elegantno, pružam ruke i zaplivam negdje izmedju kroz travu. Mala purica je od straha već nešto napravila ona ruža se nakomrštila na mene, i ja klizeći po zna se već čemu, pravo u ruže.
Suknja (hlače nisam mogla nositi jer se moraju zakopčati, a kad bole prsti to je nemoguće) elegantno skoči u vis. To nije bio nimalo sexi pogled, nego bijesan da sam mogla izudarala bih se. Ležim tako, ona purica dodje do mene i mrtva hladna počne kljucati oko moje kose.Ruža se nije izjašnjavala što sam pri padu počupala najljepši cvijet.


Kod doktora, pade naredjenje
Neću, derem se kao da imam tri godine
Hoću neću, pobijedilo liječenje po Knajpu.
Mogu birati luk na krpu, da izvuče oteklinu. Odbijam zbog smrada. Kiselog kupusa list nema, ostade komovica rakija. Nisam pijanac, ali mislila sam dobit ću popiti čašicu. Rotkve mu strugane, rakiju su stavili na krpu i zamotali me kao bebu ... Od pijače nama ništa.
Kuckala sam jednim prstom samo mala slova, prenemagala se kao seoska mlada ... i mogu vam reći, nije loša ona komovica.
Moj savjet je onima koji vole plivati da to rade samo u moru. Rijeka se mnogo gura, bazeni su zamazani, a ovo moje plivanje po dr… purana je grozno, da ne govorim o plivanju po betonu. Srećom meca je meca, pa pozadina izdržava i ovakva plivanja.

- 23:00 - Komentari (30) - Isprintaj - #