Marieto recepti

srijeda, 27.03.2013.

LIMUN + NARANČA

:

Biskvit

5 jaja
180 g šećera
2 vanilin šećera
90 g otopljenog maslaca
180 g brašna
1 žličica praška za pecivo
4 žlice gorkog kakaa
1 limun & 1 naranča ribana korica

Preljev za biskvit

150 ml svježe iscijeđenog soka od limuna i naranče
2 žlice vode
2 žlice šećera
1 žlica ruma

Krema

400 ml slatkog vrhnja
6 listića bijele želatine
100 g štauh šećera
2 limuna
1 naranča
nekoliko kapi arome limuna
3 žlice kokosovog brašna

PRIPREMA:

BISKVIT:

Jaja, šećer i vanilin šećer dobro izradite mikserom dok ne dobijete pjenastu smjesu. Dodajte otopljeni i ohlađeni maslac pa još malo miksajte. Zatim dodati sitno ribanu koricu jednog limuna i jedne naranče i promiješati.
Posebno pomiješajte suhe sastojke tj. brašno, kakao i prašak za pecivo, pa ih dodati smjesti od jaja i šećera, lagano miješajući u jednoličnu smjesu, koju podijelimo na dva jednaka dijela i svaki posebno pecite u četvrtastom kalupu veličine 30×20 cm kojeg smo namastili i obložili papirom za pečenje.
Biskvite pecite na 180°C 10-ak minuta, te pustiti da se ohlade.

PRELJEV:

Sok od limuna i naranče (iskoristite sok koji će vam ostati od filetiranja voća) pomiješajte sa vodom i rumom, dodajte šećer i kratko prokuhati na laganoj vatri dok se šećer ne otopi.
Još vrućim sirupom prelijte oba biskvita.

KREMA:

Prije svega filetirajte voće, nasjeckajte ga na sitne komadiće i pustite da se dobro ocijedi (svu kožicu pokušajte čim više odstraniti sa limuna i naranče). Sok iz voća prilikom filetiranja spremite i iskoristite za pripremu preljeva za biskvit.
Slatko vrhnje pomiješajte sa šećerom u prahu i dobro promiješajte kuhačom ne mikserom. Grudice koje su ostale, miksanjem kreme potpuno će nestati.
Želatinu otopite u malo vode, dobro ocijedite i zagrijavajte na vrlo vrlo laganoj vatri dok se sasvim ne otopi. Potom ju dodajte slatkom vrhnju, promiješajte kuhačom i stavite u hladnjak na 20-ak minuta.
Kada primijetite da se krema počela “želirati”, izvadite ju iz hladnjaka i istucite električnim mikserom na najvećoj brzini nekih 7-8 min. kada će se početi formirati čvrsta kremica.
Pred kraj miksanja u kremu dodajte koricu limuna i naranče te aromu limuna i još kratko mutite, te na kraju dodajte sjeckano voće i kokosovo brašno te lagano pomiješajte kuhačom.
Kremu rasporedite na jedan biskvit, pažljivo poklopite drugim biskvitom i stavite u hladnjak na cca- 2-3 sata da se krema stisne.
Nakon rezanja, kocke pospite šećerom u prahu.

27.03.2013. u 17:59 • 2 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< ožujak, 2013 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Srpanj 2017 (1)
Rujan 2016 (1)
Srpanj 2016 (1)
Svibanj 2016 (1)
Siječanj 2016 (2)
Kolovoz 2015 (1)
Svibanj 2015 (1)
Travanj 2015 (1)
Veljača 2015 (1)
Siječanj 2015 (2)
Listopad 2014 (3)
Srpanj 2014 (1)
Svibanj 2014 (1)
Travanj 2014 (2)
Ožujak 2014 (1)
Veljača 2014 (2)
Siječanj 2014 (2)
Listopad 2013 (1)
Rujan 2013 (1)
Lipanj 2013 (1)
Svibanj 2013 (2)
Ožujak 2013 (2)
Prosinac 2012 (2)
Listopad 2012 (2)
Rujan 2012 (1)
Kolovoz 2012 (2)
Svibanj 2012 (1)
Travanj 2012 (2)
Veljača 2012 (4)
Siječanj 2012 (4)
Prosinac 2011 (1)
Studeni 2011 (1)
Listopad 2011 (1)
Srpanj 2011 (1)
Lipanj 2011 (2)
Svibanj 2011 (1)
Ožujak 2011 (3)
Siječanj 2011 (3)
Prosinac 2010 (1)
Studeni 2010 (2)
Listopad 2010 (3)
Rujan 2010 (2)
Kolovoz 2010 (1)
Srpanj 2010 (2)
Lipanj 2010 (4)
Svibanj 2010 (2)
Travanj 2010 (3)
Ožujak 2010 (4)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

OPIS BLOGA

Recepti, o kuhanju... njami fino
















Web



mario-recepti.blog