Adam traži Evu ili Eva traži Adama

03 prosinac 2018

Moram ovo napisati. Iako je serija emisija završila tzv "velikom finalnom završnicom" sama besmislenost cijelog događanja daje mi volju da napišem svoje mišljenje.

Zamisao je bila slijedeća. Jedan drveni jedrenjak, kojem su jarboli više-manje služili za ukras, usidren je blizu grčke obale, na dijelu kopna koji je pust, pjeskovit i ugodan za ljetovanje!
Skupina odabranih žena i muškaraca živjet će na brodu, ispunjavati razne zadatke - uglavnom na kopnu - i međusobno se upoznavati. Cilj je da se pronađe par koji će se zaljubiti odn. da Eva pronađe svog Adama! Kako bi sve bilo u stilu Adama i Eve, žene i muškarci žive na brodu potpuno goli!

Zamisao kao takva čak i nije glupa. To je ustvari jedan oblik Big Brother-a s tim da je nejasno zašto moraju ispunjavati neke zadatke na obali. Naime, to im u konačnici ne donosi nikakve bodove, pa ispada da je to izmišljeno kako bi se "ubila" monotonija prikaza njihovog života na brodu!

E sad. Kad bi muškarci bili - oni pravi muškarci, a žene - one o kojima se samo može sanjati, to bi vjerojatno bila zanimljiva avantura, u kojoj bi svake noći bilo i te kako zanimljivo, a vjerojatno i danju! Umjesto toga, odabrani su bili previše obićni, a djevojke gotovo sve umjetne i tetovirane!
Jedan od muškaraca - bio je atletski građen. Tamnoput i tetoviran po cijelom tijelu što baš i nije izgledalo muževno - barem meni. Ostali su bili - recimo tako normalne građe, no niti jedan nije bio debeljuškast ili kost i koža. I svi su imali tetovaže!
Žene su bile čisto druga priča. Dvije od četiri bile su "umjetne". Vidjelo se da su napravile neke korekcije po svom tijelu kako bi ispale ženstvenije, no ispale su neprirodne. Ipak, ono što je bilo i te kako upadljivo na njima bile su tetovaže. Ne znam da li je to neka moda ili bolest, no svaka pripadnica nježnijeg spola, koja se pojavljuje u tim Big Brother emisijama je istetovirana. Neke više, neke manje ali sve bez iznimaka. I da je to neki cvijetak, djetelina, inicijali i sl. OK, no na većini tijela, po leđima, trbuhu, nogama. Ljudi moji - što kazati! I onda se čudimo kako je život na brodu bio monoton. Jednostavno nitko od njih nije "kliknuo"!
A onda u posljednjoj emisiji, u finalu, nakon što najprirodnija i najzgodnija među njima, tamnoputa djevojka, zbog morske bolesti odlazi s broda umjesto nje dolazi mlada debeljuca. Debela guza, trbuh, ovješene dojke...!
Jedva sam dočekao da veliko finale završi. A završilo je na najgluplji mogući način!

Naime, kako gledatelji nisu mogli glasovati, a igre na pijesku i na obali nisu donosili bodove, organizator im je dao zadatak da sami između sebe izaberu Evu i Adama!
Glupost!
Pa bilo je vidljivo iz zrakoplova da niti jedna djevojka uopće ne mari za bilo kojeg muškarca i obratno. Bili su zajedno, živjeli su zajedno, pričali, pomagali si, bili su si dobri, no nitko nije niti pokušao bilo što učiniti glede nekog zbližavanja!
I onda, vidjevši šansu, tamnoputi snagator i najumjetnija među njima odlučiše "kliknuti", odlučiše posljednju večer provesti zajedno, u zagrljaju, u klinču!
I naravno, oni su pobjedili! Huraaaaaaaa!
Ne huraaaa za njih jer oni će dobiti lovu i otići svaki svojim putem. Hura za to što je ta glupost na TV konačno završila!
Poslije svega - pitanja - ZAŠTO, ČEMU, KOME ?
Niti lijepo za oči, niti zanimljivi razgovori, niti zabavne igre!
Pa morate nešto ponuditi gledateljima da bi gledatelji gledali!
U ovom serijalu najljepše što se moglo vidjeti bila je priroda na kopnu i prekrasno, čisto i bistro more.
Sve ostalo što smo vidjeli - bolje da nismo!

Oznake: Kritičar

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.