Komentari

izgubljenaugalaksiji.blog.hr

Dodaj komentar (27)

Marketing


  • Annabonni

    ..i nasilje nad muškarcima !

    Paralela koja se ukrštava i stvara gordijski čvor . osobnu kartu društva koje gubi sve moralne vrijednosti

    a ni djeca nisu poštedjena , to je najteže

    avatar

    25.11.2022. (00:16)    -   -   -   -  

  • shadow-of-soul

    Ako u dobi od 21 godinu nisam dala idiotu da me drugi put udari ili povrijedi raznim rijecima, nikad više to nitko nije ucinio, a Boga mi ni neće!

    avatar

    25.11.2022. (00:26)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Dok god postoje primitivizam (konzervativnost) i patrijahat iluzorno je očekivat promijenu na bolje jer je to zlo korijen svih vrsta nasilja od fizičkog do psihičkog. A druga stvar treba poraditi na podizanju svijesti da se to promijeni, a jedina ideologija koja može po konkretno tom pitanju donijeti promijenu na bolje je progresivizam

    avatar

    25.11.2022. (00:43)    -   -   -   -  

  • Dinaja

    neka se dogodi stop svakom obliku nasilja..

    avatar

    25.11.2022. (05:15)    -   -   -   -  

  • Supatnik

    Ne kužim patrijarhata je sva manje a nasilja sve više, kako to, kako to, možda smo promašili ceo fudbal, možda to i nema veze toliko s patrijarhatom, pošto najprogresivniji članovi našeg društva konzumenti nježne istospolne ljubavi, marišu jedni druge, da se sve praši, recimo kad Marija Šerifović natambura partnericu, jel i za to kriv patrijarhat, ili se možda radi o psihičkim bolesnicima među nama, jer svaki onaj koji vrši nasilje nad bilo kime je psihički bolesna osoba.
    Nasilja će zbog dizbalansa slobode i odgovornosti u pojedinca, jer imamo svu silu onih koji se zalažu za slobode, i nikoga ko priča o odgovornosti, biti sve više, i nekad u budućnosti ćemo se vratiti u patrijarhat odnosno neki njegov rigidniji, oblik, jer smo eto sada propustili priliku preventivno, nasilnike kao i mnoge druge devijantne pojave liječiti, nego se pretvaramo da nisu bolesni i puštamo ih da laprdaju o slobodama.

    avatar

    25.11.2022. (06:39)    -   -   -   -  

  • Lastavica

    Nijedno nasilje nema opravdanja.

    avatar

    25.11.2022. (06:57)    -   -   -   -  

  • sewen

    Kako Lastavica kaže...

    avatar

    25.11.2022. (07:09)    -   -   -   -  

  • Galaksija

    Anna, ovo si baš dobro navela. :)

    shadow, bravo!

    Teatralni, ne bih tako oštro jer onda automatski isključuješ slobodu.

    Dinaja, stop!

    supatnik, ne znam što će biti u budućnosti, ali ostaje u genetskom kodu, naučen obrazac ponašanja, dio mentaliteta i nemoguće je reći da pater familias nije bio gospodar. To se prenosi iz generacije u generaciju. Zanimljivo djelo: "Nikola Vitov Gučetić: Upravljanje obitelji". Mnoge druge zemlje svijeta koje nisu dostigle razvijenost kao mi su dokaz. A danas, djeluje kao da svatko smije sve i pravosuđe pokazuje da zlo koje čovjek čini prema drugima nije dovoljno sankcionirano. Ovo je jako široka tema, a poruka je jednostavna: svi trebamo djelovati kad god možemo i kako znamo.

    Lastavica, ende. Sve si rekla.

    sewen, tako je!

    avatar

    25.11.2022. (08:25)    -   -   -   -  

  • luki2

    Licemjerno je pisati protiv nasilja,na post Ti komentira najveći nasilnik blog.hr-a.

    avatar

    25.11.2022. (08:32)    -   -   -   -  

  • Galaksija

    luki2, post ima jasnu poruku i današnji dan mi je za tišinu. Molim vas, ne želim prepucavanja na svom blogu. Tužno jer se ne morate uopće tako ponašati. Meni je žao. Nisi zaslužila da se o tebi ružno piše. Ja znam zašto pišem o ovim temama, u to ne treba pikati nitko i ne tiče se nikog. Više puta sam istakla svoje mišljenje o ponašanju na internetu. Vaši problemi nadilaze moje moći. Ako ti tako osjećaš, onda je tako i zaobilazite se u širokom luku. Posvuda su već bile rasprave o tome i mislim da ne treba novi rat. Ako nekog povrijedim i uvrijedim, neka me Blogy ukloni odavde, a ostalo me se ne tiče. U mojoj glavi IDE GAS (kažu klinci iz moje obitelji) i ne zanima me ako sam nevina blogerica, ružna/lijepa, posvuduša, bolesna, luda, neurotična i što god dalje jer sam JAČA od bilo kakvog posta, bilo kakvog komentara... Znači mi samo ono što mi kažu oni koji me poznaju u stvarnom životu. Ne ponašam se ovdje kao idiot, a kad vidim nasilje - reagirat ću da to nije u redu.

    avatar

    25.11.2022. (08:54)    -   -   -   -  

  • luki2

    Samo gas!:))))

    avatar

    25.11.2022. (09:12)    -   -   -   -  

  • Demetra

    Stalno se govori o edukaciji, a promijene su nikakve. Destrukcija cijelog društva je uzela maha i sve dok ne budu kazne rigorozne teško da će se išta promijeniti. Molim se samo da sam u krivu.

    avatar

    25.11.2022. (10:02)    -   -   -   -  

  • Euro

    Stop

    avatar

    25.11.2022. (14:42)    -   -   -   -  

  • smjehotvorine

    hvala ti :)

    avatar

    25.11.2022. (15:57)    -   -   -   -  

  • tignarius

    što manje "patrijarhata" to više nasilja..
    moraš biti potpuno slijep (da ne upotrijebim neki ozbiljniji izraz) da ne vidiš ideološko-statističke paralaže
    imaš laž!
    prokletu laž!
    i
    statistiku!!!

    avatar

    25.11.2022. (18:08)    -   -   -   -  

  • Potok42

    Znači, šutnja nije zlato?

    avatar

    25.11.2022. (18:37)    -   -   -   -  

  • Blog@Blog

    Vaši problemi nadilaze moje moći.

    Zakaj se nisam sjetio ove rečenice dosad?

    avatar

    25.11.2022. (21:15)    -   -   -   -  

  • NF

    imam i prijateljice s fakultetom koje su dugo izdržale s nasilnicima i rodile dijete, jedina razlika je što jedna nikad nije dopustila ovom da se približi i upozna sad već odraslog sina.

    avatar

    25.11.2022. (22:05)    -   -   -   -  

  • Viatrix

    Stop bilo kakvom nasilju.

    avatar

    25.11.2022. (22:22)    -   -   -   -  

  • Galaksija

    Demetra, potpuno si u pravu za kazne.

    Euro, glasno! :)

    Tignarius, ajd' ako ti tako kažeš. Baš si grub. Imaj milosti. :)

    Potok, ne!

    Blog@Blog, znaš kaj mislim; svaka tebi čast! To treba izdržati!

    NF, nasilje nema granica u vidu obrazovanja, ekonomskog statusa i slično...

    Viatrix, bravo!

    avatar

    25.11.2022. (22:36)    -   -   -   -  

  • Sarah

    Dobro veli Tigi, to je kvazi patrijarhat, uloge su se izmijenile, a društvo zakonima ne prati te trendove. Rastu frustracije, a s njima i nasilje.

    avatar

    26.11.2022. (06:28)    -   -   -   -  

  • Ypsilonka

    Godinama sam bila u kontaktu sa nasilnicima i žrtvama, mislim kako mi to daje pravo jer imam kredibilitet da ti se suprotstavim u zaključku.

    Nasilnici su bez iznimke poremećene osobe. Mnogi su dijagnosticirani, mnogi nisu.
    Uzrok možemo tražiti u bolesti, obrascima bolesti koje se prenose generacijski, u traumama i bolestima koje nisu tretirane, u sociopatiji kojoj lijeka nema.
    Kada uzroke tražimo u patrijarhatu to je jednako tome da uzroke tražimo u muškarcu, a to je ozbiljno krivo. To je pljuska muškarcu koju nije zaslužio, ali nema veze, podnio je on i gore stvari i podnosi.

    Muškarac je u patrijahatu zaštitnik. On je u službi očuvanja egzistencije žene i djece. Za njih radi bjesomučno od jutra do noći, za sebe traži malo ili ništa. Njegova misija je borba i opstanak onih koji su mu darovani. Žena ima svoju ravnopravnu ulogu, ali drugačiju.
    Obje uloge su prijeko potrebne i jednako vrijedne.

    Ne smijemo si dopustiti krivi zaključak. Neke/ mnoge žene traže i trebaju zaštitu muškarca. To je njihov izbor i potreba. One koje ne trebaju traže drugačiji profil osobnosti partnera.

    avatar

    26.11.2022. (06:51)    -   -   -   -  

  • Galaksija

    Jooooj, žene! Napisala sam kobasicu od komentara i obrisala slučajno! :(

    Sarah, imaš pravo. Ima tu istine. Mogle bi se napisati studije i studije.

    Ypsilonka, upućena si, znaš što govoriš i slažem se s današnjom verzijom patrijarhata. Ne vidim u tome ništa loše. Ako se oba partnera slažu, udri brigu na veselje i uživaj u životu. Sve što ti navodiš je lijepo i točno za današnje doba. Svi ste se ulovili samo riječi patrijarhat. Ja govorim o prošlosti. O patrijarhatu kroz stoljeća. On nije ono što je danas. Ima jedan dobar znanstveni rad o ženskoj povijesti u Hercegovini poslije II. svjetskog rata. Dotiče se i ove teme, a sadržaj je prikupljen intervjuom svih starijih žena koje su pristale. Vrlo dobro znamo kakav je bio položaj žene, pitanje prava glasa. Patrijarhat tu nije isključiv. Muškarac je bio gospodar. Patrijarhat danas i nekad nije isto. Supatniku sam preporučila Vučetićevu knjigu o Upravljanju obitelji iz srednjeg vijeka.
    Kad se sakupe naše prabake u Moslavini i prepričavaju "moj pradjed, moj djed, moj otac..." zaključak je: ne možeš, ne ideš i nisi za to - ti si žena. Da ne pričamo o tome kakve su batine dobivale jer se to smatralo normalnim, prihvatljivim i potrebnim. Kod nas se s generacije u generaciju do dana današnjeg u rečenicama u kraju prenosi: "Vi ste žene za k.... i kuhaču. Pa što ako dobije koju preko usta? On joj je muž. Bilo vazda i bit će."
    Ili kad kažeš kako je netko ošamario ženu pa dobiješ odgovor od skupine "Da i? On joj je muž.".
    Dakle, ono što je smio muž u prošlim vremenima kao muž, otac, zaštitnik je bilo nešto drugo naspram danas. U priručniku za žene učiteljice u 19. stoljeću stoji da se mora držati ispod muškarca, biti tiho pred njim jer je fizičko kažnjavanje bilo prihvatljivo. Preporučilo se izbjegavanje, ali... Djeca i žene su bile svakako kažnjavane. Da ne govorimo o razlikama u godinama između bračnih partnera kroz povijest. :(( To mi je strašno.
    Recimo, moju baku je to doista oblikovalo. Rečeno joj je - gle, ti si žensko, imamo tri sina. Ideš od doma, ne nastavljaš školovanje. S 15 biraš Zg ili Njemačka.
    Znaš kako me obradovalo kad sam proučavala Matične knjige moje općine, a unutra piše kako je skupina djevojaka istog godišta pobjegla u Ameriku. Buntovnice! :))))
    Uglavnom, da ne duljim, ja sam jednom putanjom, vi drugom. Piskaram ono što sam naučila na fakultetu i pročitala iz znanstvenih radova.

    Ovo sve što si navela za osobe sa psihičkim problemima - u potpunosti točno. Ali nekad, nažalost, smatralo se drugačije.

    avatar

    26.11.2022. (17:59)    -   -   -   -  

  • put do snova

    "najveći nasilnik Bloga.hr", kaže poznata
    blogerica...
    Svi znamo tko je to osim Anaboni...ona još
    ne zna o kome se radi.....

    avatar

    26.11.2022. (18:42)    -   -   -   -  

  • Blumi

    svakako, stop nasilju ;)

    avatar

    27.11.2022. (01:51)    -   -   -   -  

učitavam...