Komentari

luki2.blog.hr

Dodaj komentar (22)

Marketing


  • TEATRALNI

    Ako je familija normalna i ima sve sređene uvjete za dijete sigurno će im biti bolje i u takvoj familiji nego u šugavom domu u kojem odrastaju bez ljubavi osim one iscenirane, izloženi mobingu od strane druge djece. Ova situacija (sa gay parovima) ne može imati neki utjecaj to ionako nije nešto što se "nauči" ps moram i ovo dodat s muške hetero strane ipak mi je draža slika da lezbijski par usvoji lezbitis volim i pogledat :)

    avatar

    08.05.2021. (00:29)    -   -   -   -  

  • U zvijezdama piše

    dijete svako ima pravo na normalan život i obitelj pa bila ona i gay ili lezbo jer dijete svako zaslužuje obitelj
    ja sam davno molila da netko posvoji mog bolesnog Josipa ali onda mi je socijalna rekla da je to dugotrajna procedura i ostao je u ustanovi za rehabilitaciju gdje ima dobru skrb ali vjeruj mi da bi mi bilo draže da su mi dopustili da ga posvoji neka obitelj koja bi se o njemu skrbila

    avatar

    08.05.2021. (00:46)    -   -   -   -  

  • (Ne)Bitno

    Posvajanje - da. Onima koji to urade među prvima, bit će teško zbog našeg mentaliteta. Nije to prva novost o kojoj se diže prašina pa se poslije slegne

    avatar

    08.05.2021. (01:04)    -   -   -   -  

  • Lastavica

    Ne. Sve je to sistematsko uništavanje prave obitelji.

    avatar

    08.05.2021. (05:28)    -   -   -   -  

  • Dinaja

    U njihovom domu će dijete sigurno dobiti pregršt ljubavi... :)

    avatar

    08.05.2021. (05:29)    -   -   -   -  

  • sokolova

    Djeca su tako nevina i naivna....
    Nikako se s tim ne slažem

    avatar

    08.05.2021. (05:44)    -   -   -   -  

  • morska iz dubina

    Brak ili veza muškarca i žene ne izrodi po pravilu stvari sretno dijete. Svako 3.brak u RH se razvodi.. pa dijete snosi posljedice, u pravilu, nesređenih i doživotno inatljivih odnosa svojih roditelja. Ljubav, briga, skrb i žrtva nemaju spol. Srce i duša se ima ili nema. Stoga sam za svaki oblik posvajanja i udomljavanja iza kojeg je silna želja, volja, spremnost na odricanje i nadasve ljubav.

    avatar

    08.05.2021. (06:24)    -   -   -   -  

  • Snaga Tvokuna

    Definitivno Za posvajanje! Djeci treba ljubav, treba im dom ! I mi u našoj maloj Hrv bi više trebali otvoriti oči ... jer ovo kako se do sada živjelo i tretirslo gay ljude je srvarno zastarjeo model ponasanja!! Takpder mrvu popustiti sa zahrjevima i ta hetero parove ... ni u domu nemaju uvijete koji se traze od parova da ispune ... pretjeruju a parovi imaju ljubav volju zelju !! To je najbitnije tar ne!!

    avatar

    08.05.2021. (06:48)    -   -   -   -  

  • Litterula

    Ni inače me ne zanima dal je netko muškog ili ženskog roda pa ni u ovom slučaju, važno je da budu dobri roditelji i da ne žive kao mala zatvorena jedinica nego da šira obitelj uvijek bude povezana

    avatar

    08.05.2021. (07:07)    -   -   -   -  

  • Demetra

    Previše je pitanja i oko hetero obitelji kada je posvajanje u pitanju pa ne bih raspravljala o LGB-te. No zanimljivo je da se uopće ne govori o edukaciji, o prevenciji, o svemu onome što dovodi do napuštene djece. Tu kao nas ništa ne zanima jer tko smo mi da određujemo hoće li srednjoškolka isprobavati seks pa ostaviti dijete u domu, hoće li alkići rađati svake godine djecu za dom. Meni je društvena neodgovornost u tom aspektu bitnija od hoće li se tatama ili mamama dati posvojiti djecu.

    avatar

    08.05.2021. (07:58)    -   -   -   -  

  • AnnaBonni

    Ne znam : dobro je da dijete ima siguran dom ali još bolje je kad su radi psihološke identifikacije dvoje različitog spola....

    avatar

    08.05.2021. (08:47)    -   -   -   -  

  • geomir

    Da!
    Definitivno sam za usvajanje u zajednicu dvoje ljudi
    (u bilo kojoj kombinaciji) koji nude ljubav i blagostanje.
    @demetra, čini mi se da ima govora o edukaciji, ali,
    ako se ne varam, postoji pokret otpora!!!

    avatar

    08.05.2021. (09:21)    -   -   -   -  

  • agava505

    bila sam pa me malo nije bilo....
    evo me opet kod tebe, malo umorne ali sretne
    ***
    _______ '*,*•,, ¸.•°*. *`
    _______ (`“•.\\ . |/ ¸.•“´)
    _______ “•¸.“
    _________ (¸.•“/|`“•.¸)
    ____________ 

    avatar

    08.05.2021. (09:30)    -   -   -   -  

  • Demetra

    geo, kakav otpor.... kada sam bila mlada žena ginekolog mi je dao brošuru o praćenju plodnih dana. Danas se zna puno više i svaki bi roditelj trebao razgovarati i savjetovati svoje dijete oba spola, a svakom roditelju koji je alkić, drogeraš, neodgovoran za svoj život automatski oduzeti dijete bez da ima ikakva prava. Ovo kod nas je lakrdija oko prava roditelja. Što je s onima koji tek svakih 6 mj svrate staviti potpis kao pravo na dijete. Ja bih sve to puno drastičnije rješavala. Sterilizacija pa ti uživaj u seksu koliko te volja. Baš me danas ljuti.

    avatar

    08.05.2021. (10:36)    -   -   -   -  

  • Blogokviz

    Naravno da homoseksualni parovi trebaju imati mogućnost posvajanja djece kao i heteroseksualni jer kriterij za posvajanje djece ne smije biti seksualna orijentacija. Da bi se stvorila atmosfera prihvaćanja svih vrsta obitelji u društvu potrebna je promjena svijesti ljudi o tom pitanju, odnosno prihvaćanje homoseksualne zajednice kao ravnopravne heteroseksualnoj, svijest o tome da će dijete u homoseksualnoj zajednici rasti i izrasti u zdravu, formiranu osobu, kojoj nikakva šteta neće biti nanijeta zato što je imalo dvije mame ili dva tate... ali, dok god prosječan Hrvat prihvaća crkvene dogme o protuprirodnosti homoseksualnosti, nije za očekivati da se ta svijest u dogledno vrijeme promijeni. Ali, treba raditi na tome.

    avatar

    08.05.2021. (10:49)    -   -   -   -  

  • Flekserica

    Najveći problem nije tko bi smio usvojiti dijete, nego zakoni koji velikoj većini djece onemogućavaju da budu usvojena. A sve zbog veličanja biološkog roditeljstva i prava za "roditelje", koji iz njega proizlaze. Alhoholičarima, narkomanima i zlostavljačima trebalo bi bez mogućnosti žalbe oduzeti roditeljska prava dok je dijete malo, kako bi uopće dobilo šansu biti usvojeno. Isto tako, potencijalnim usvojiteljima trebalo bi smanjiti mogućnost izbora, tako da ne bi tražili samo tek rodjene bebe, nego prihvate i starije dijete. Ovako parovi žele bebe kojih nema jer djeca nisu slobodna za usvajanje dok god se pijana mater i nadroksani otac javljaju telefonski dvaput na godinu. Isti ti hetero parovi pizde kad gay par usvoji dijete od 5 godina koje oni ionako ne bi htjeli jer mater neće moći slikati se s kolicima za fejsbuk kao njene frendice. A najgore od svega u cijeloj priči je da djeca kojoj je zbog prava bioloških roditelja onemogućeno usvajanje, sa 18 godina završe na cesti jer više ne mogu biti u domu. I za njih više apsolutno nikoga u društvu nije briga.

    avatar

    08.05.2021. (11:53)    -   -   -   -  

  • luki2

    @Lastavice: ne mogu se složiti, ali naravno - Ti tako razmišljaš, poštujem, Pusa!

    avatar

    08.05.2021. (15:07)    -   -   -   -  

  • geomir

    @demetra, kažeš:
    "svaki bi roditelj trebao razgovarati i savjetovati svoje dijete oba spola"
    Slažem se uz uvjet da svaki roditelj ima diplomu roditelja
    Dobijala bi se višegodišnjim studiranjem predmeta roditeljstvo,
    koje izučavanje bi trebalo da započne u osnovnoj školi,
    a stupanjem u punoljetnost uz završni maturalni ispit
    dobijala bi se i dozvola za stupanje u brak u bilo kakvoj kombinaciji.

    Sramotno je da se za sve i svašta traži "diploma",
    ali ne i za roditeljstvo i odgoj djece!!!

    A samo jedan aspekt odgovornog roditeljstva, seksualni odgoj,
    nikako da se uvede u obrazovni kurikulum!!
    Sve drugo može!!!

    Troje iznad mene potpisujem!!

    avatar

    08.05.2021. (16:12)    -   -   -   -  

  • Pozitivka

    Za posvajanje, ne zato jer je to moje dvorište nego zato jer dijete treba ljubav i poštovanje. Naravno, u svakoj skupini ima nerazumnih i neodgovornih pojedinaca, ne samo u jednoj. Nisam za kriterije po spolovima nego po sadržaju koji se može ponuditi. To je isto pitanje koji kažu da za ljubav treba dva različita spola. Ali uzalud takve govorancije kad ti to govore razvedeni koji imaju 583 ljubavnika i žvaljakaju se okolo s kim god stignu.... Želim reći, argument da treba paziti da dijete ne bude traumatizirano od okoline, od te iste okoline koja čini sve da to dijete dođe na "stup srama". ;)

    avatar

    08.05.2021. (16:21)    -   -   -   -  

  • Galaksija

    veliko DA!!! :))))))))))))))))))))))))

    avatar

    08.05.2021. (16:21)    -   -   -   -  

  • dražeN ;)

    Ako bi za nešto trebalo imati dozvolu to su onda djeca. ali eto, nije to život baš tako zamislio ;)
    P.S. Dobro društvo prvenstveno dobro brine o najslabijima.

    avatar

    08.05.2021. (16:38)    -   -   -   -  

  • Zauzete misli

    ako će djeci biti lijepo zašto ne posvojenje, ali ako će djeca imati problema onda svakako ne, bojim se da će upravo oni koji bi trebali biti neutralni poput crkve, poznatih organizacija i članova stranaka huškati ljude da rade djeci probleme nažalost.....

    avatar

    08.05.2021. (18:13)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...