pemzići su uvijek najzaposleniji i dobro je da je tako.....od gljiva sam sigurna samo u šampinjone i bukovače.....a i ti gogoo sve iskreno priznaš, pa mogao si reči da su to gogoo popečci i tvoj tajni recept ( zaboravio si jaje, ili ih ne koristiš ).....brat je planirao vaditi brod, ali je morao u Zg, sad vidim koliko je tu posla.....lp
29.10.2018. (07:28)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Prošle jeseni bazam ja šumom i naletim na gospođu već pomalo u godinama, sa korpom punom muhara. Izbjegavajući nametanje, potiho upitam da što će joj te otrovne muhare, doduše omanje, mlade. Veli da guli crvenu koru sa klobuka i prokuha ih i da su takve odlične, važno je samo ne jesti dio bijelog na koji pređe crvena boja. Poslije guglam i stvarno, Rusi ih tako jedu. A gđu sreo još par puta nakon toga, živu, zdravu i veselu Ne preporučam takvo što, ove jeseni sam se najeo onih sa slike niže, pohanih.:))
29.10.2018. (11:16)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lovran je mali prekrasni gradić, šteta što prometno nije riješen da ljudi mogu uživati u spoju starog grada i mora, ai se nadajmo da e to zaobilaznica riješiti. Pozdravio ni Valtera lovranskog meštra od vanbrodskih motara ...
29.10.2018. (12:03)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@Lastavica, sunčanice je najjednostavnije ispeći na vrućoj ploči (samo klobuk, stručak je nejestiv), a ovu sam nasjeckao i pirjao uz druge gljive. Gdje se češće koriste gljive manje je karcinoma. @Čuvarica..., nisam stavio jaje koje bi možda bolje povezalo sastojke, ali inače koristim jaja, makar ne često, ali ona sa oznakom 0HR... ili 1HR..., a nikad ona sa 3HR... iz kaveznog uzgoja gdje kokice dobivaju u smjesu antibiotike, a i neke boje kako bi jaja izgledala prirodnije. (Ako mi mi je brodica tvog brata blizu sredim je za dva-tri dana, cijena sitnica, he. A on sigurno zna što je copper i druge piture, kolumba, vodena linija, cink protektor...). @Pozitivka, kod mene je pizza rijetko, ali uvijek sa gljivama, a šteta što rijetko imaju sa ovima iz prirode, uglavnom su samo sa šampinjonima. @j., u jednom od prošlih postova sam se osvrnuo na način spremanja ovih lijepih muhara na sjeveru Rusije, a i Finci tako znaju. Otrov muskarin je uglavnom u u kožici koju gule, ali ima tu još nekih otrova kao i halucinogenih sastojaka koje koriste u šamanskim obredima, a sumnjam da je muhara, makar je zalili votkom, čak i sa malo kavijara, ukusnija od bilo koje sunčanice. @depresija..., nastojao sam prenijeti doživljeno. A poslić i klopa ti ne pjažaju? @Gurmanka, kad se fotke ovako smanje na gledljivost i manjeg tableta mogu proći, ne vidim razloga stavljati velike za koje treba ekran preko cijelog zida sobe. Razne gljive često koristim, kad nemam svoje odem nabaviti kod drugih koj iimaju.
29.10.2018. (13:09)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
lovran i okolica. uviejk. zauvijek. prekrasan u svako doba, istina da je poprilično prometan, kroz cijeli grad prolazi velika cesturina prema labinu i dalje, autobusi, kamioni, dnevni lokalni promet. no svejedno, sjajna je baza za bilo kamo otići, a nikad dosadan. prolazila kroz liganj nekoliko puta, kad se išlo u lovransku dragu, nisam ni slutila da bi i tamo moglo biti zanimljivo. a sunčanice najbolje pohane, me šnicl ko bečki, velične tave, he, he, mljac. pa dobro, reci, jel ti u lovranu imaš svoju barku ili gdje?
29.10.2018. (13:25)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@evanđelje..., zbilja bi obilaznica dobro došla, znam mjesto gdje je jedna žena poginula. @stara teta, sunčanice su dobre na više načina. U Lovranu pomažem u održavanju barke, a često sam i do Lovranske Drage oko koje ima puno zanimljivih mjesta, slap, stijene Šipičine i drugo. @Domenico, i barka i motor moraju biti u redu za drugo ljeto. @nisan El..., ove lijepe muhare su samo za gledanje, ali puno opasnija je panterova muhara koja liči na jestivu biserku i zato ni nju ne berem. @Deseta..., mora se nekad malo i umoriti, ne smijemo zakržljati.
30.10.2018. (12:53)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
mama je sunčanice pohala.. ne znam ima li finije gljive. međutim, negdje sam pročitala da je se katkad može zamijeniti sa pupavkom, pa se pomalo bojim. je li to točno, ili nije?
što ti misliš o kvaliteti komercijalno uzgojenih gljiva vezano za zdravlje: šampinjoni, bukovače, šitake i slično? vrijedi li ih konzumirati?
01.11.2018. (11:55)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@White Lilith, bilo je štete, neke barke prevrnute, stolice sa terasa uz more prevrnute i odnešene u more, ali to nije ni blizu kao što smo čuli za drugdje u svijetu. @Lion Queen, u prošlom postu sam ti odgovorio o tome, po meni se velika sunčanica može zamijeniti samo za kuštravu sunčanicu koju sam ubrao i prikazao (kao i za grbavu sunčanicu) , a sve su jestive i ukusne. Koristim i uzgojene gljive jer se nijedne gljive (fungi) ne mogu dobiti ako nemaju iste uvjete kao u prirodi (mogle bi se još neke osim nabrojanih ali valjda nisu isplative), za razliku od puno vrsta biljaka (plantea) koje su križane i ne baš zdravo gnojenje i uzgajane.
01.11.2018. (23:27)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Kao i uvijek, uživanje s kojim ti hodiš posvuda uspijevaš prenijeti i nama ovdje, slikom i riječju - svojim bojama, pa je i svratiti kod tebe fini relaks. Pozdrav tebi i Lovranu!!
04.11.2018. (09:59)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Kako si pripremio sunčanicu? Koji recept?
29.10.2018. (07:22) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Čuvarica pinkleca
pemzići su uvijek najzaposleniji i dobro je da je tako.....od gljiva sam sigurna samo u šampinjone i bukovače.....a i ti gogoo sve iskreno priznaš, pa mogao si reči da su to gogoo popečci i tvoj tajni recept ( zaboravio si jaje, ili ih ne koristiš ).....brat je planirao vaditi brod, ali je morao u Zg, sad vidim koliko je tu posla.....lp
29.10.2018. (07:28) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Pozitivka
Lijepa šetnja Lovranom, najviše sam i ja zastala na sunčanicama. Osobno ne volim gljive, najbolje mi pristaju samo na pizzama. ;)
29.10.2018. (11:13) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
j.
Prošle jeseni bazam ja šumom i naletim na gospođu već pomalo u godinama, sa korpom punom muhara. Izbjegavajući nametanje, potiho upitam da što će joj te otrovne muhare, doduše omanje, mlade. Veli da guli crvenu koru sa klobuka i prokuha ih i da su takve odlične, važno je samo ne jesti dio bijelog na koji pređe crvena boja. Poslije guglam i stvarno, Rusi ih tako jedu. A gđu sreo još par puta nakon toga, živu, zdravu i veselu
Ne preporučam takvo što, ove jeseni sam se najeo onih sa slike niže, pohanih.:))
29.10.2018. (11:16) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
depresija i ja
Lijepe informacije i slike. Hvala.
29.10.2018. (11:19) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Gurmanka
Slike su ti prekrasne, no to nije ništa novoga, pozdrav!
29.10.2018. (11:30) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
eum
Lovran je mali prekrasni gradić, šteta što prometno nije riješen da ljudi mogu uživati u spoju starog grada i mora, ai se nadajmo da e to zaobilaznica riješiti. Pozdravio ni Valtera lovranskog meštra od vanbrodskih motara ...
29.10.2018. (12:03) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
gogoo
@Lastavica, sunčanice je najjednostavnije ispeći na vrućoj ploči (samo klobuk, stručak je nejestiv), a ovu sam nasjeckao i pirjao uz druge gljive. Gdje se češće koriste gljive manje je karcinoma.
@Čuvarica..., nisam stavio jaje koje bi možda bolje povezalo sastojke, ali inače koristim jaja, makar ne često, ali ona sa oznakom 0HR... ili 1HR..., a nikad ona sa 3HR... iz kaveznog uzgoja gdje kokice dobivaju u smjesu antibiotike, a i neke boje kako bi jaja izgledala prirodnije. (Ako mi mi je brodica tvog brata blizu sredim je za dva-tri dana, cijena sitnica, he. A on sigurno zna što je copper i druge piture, kolumba, vodena linija, cink protektor...).
@Pozitivka, kod mene je pizza rijetko, ali uvijek sa gljivama, a šteta što rijetko imaju sa ovima iz prirode, uglavnom su samo sa šampinjonima.
@j., u jednom od prošlih postova sam se osvrnuo na način spremanja ovih lijepih muhara na sjeveru Rusije, a i Finci tako znaju. Otrov muskarin je uglavnom u u kožici koju gule, ali ima tu još nekih otrova kao i halucinogenih sastojaka koje koriste u šamanskim obredima, a sumnjam da je muhara, makar je zalili votkom, čak i sa malo kavijara, ukusnija od bilo koje sunčanice.
@depresija..., nastojao sam prenijeti doživljeno. A poslić i klopa ti ne pjažaju?
@Gurmanka, kad se fotke ovako smanje na gledljivost i manjeg tableta mogu proći, ne vidim razloga stavljati velike za koje treba ekran preko cijelog zida sobe. Razne gljive često koristim, kad nemam svoje odem nabaviti kod drugih koj iimaju.
29.10.2018. (13:09) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
stara teta
lovran i okolica. uviejk. zauvijek. prekrasan u svako doba, istina da je poprilično prometan, kroz cijeli grad prolazi velika cesturina prema labinu i dalje, autobusi, kamioni, dnevni lokalni promet. no svejedno, sjajna je baza za bilo kamo otići, a nikad dosadan. prolazila kroz liganj nekoliko puta, kad se išlo u lovransku dragu, nisam ni slutila da bi i tamo moglo biti zanimljivo. a sunčanice najbolje pohane, me šnicl ko bečki, velične tave, he, he, mljac. pa dobro, reci, jel ti u lovranu imaš svoju barku ili gdje?
29.10.2018. (13:25) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
DOMENICO
u tebe je vaik interesantno.. Lovran lip .. gljive nikad nisan sam bra' jerbo o njiman niman pojma..
lađa će da se skocka... ne sumnjan :)
29.10.2018. (14:08) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
nisan EL DIABLO
Jel ona lipa ...muhara?.. za jednokratnu upotrebu! :)))))
29.10.2018. (17:26) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Deseta umjetnost-enigmatika
Nadam se da se nisi umorio i da nije bilo naporno.
29.10.2018. (19:17) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Leptirica
U kratkim rukavima,a li bitno da pas ima vuneni dzeperic:) a ovih simpaticnih pomidora kod tebe ima u svako doba godine. Slike po obicaju odlicne
30.10.2018. (08:20) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
gogoo
@evanđelje..., zbilja bi obilaznica dobro došla, znam mjesto gdje je jedna žena poginula.
@stara teta, sunčanice su dobre na više načina. U Lovranu pomažem u održavanju barke, a često sam i do Lovranske Drage oko koje ima puno zanimljivih mjesta, slap, stijene Šipičine i drugo.
@Domenico, i barka i motor moraju biti u redu za drugo ljeto.
@nisan El..., ove lijepe muhare su samo za gledanje, ali puno opasnija je panterova muhara koja liči na jestivu biserku i zato ni nju ne berem.
@Deseta..., mora se nekad malo i umoriti, ne smijemo zakržljati.
30.10.2018. (12:53) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
gogoo
@Leptirica, psić je još beba pa su ga obukli. Ovakve pomidoriće sam imao i u vrtu ali malo, probat ću posaditi one velike.
30.10.2018. (18:50) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Razmišljanja jedne žene
planinar, kuhar i majstor. Bravo :)))
Lijepe slike iz Lovrana:))
31.10.2018. (19:06) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
modrinaneba
Joj onaj pesek je kao moja mopsica...i njemu zima:))) a Tebi sve Pohvale za slike meni najlepša zadnja....baš je čarobna!!! Pozdrav Ti nočni Gogoo!!!
31.10.2018. (23:14) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
gogoo
@Razmišljanja..., danas moramo puno toga biti, a Lovran je lijepo mjesto.
@modrinaneba, male psiće se mora zaštititi, znači liči i na tvoju Ulu.
01.11.2018. (01:18) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
White Lilith
nadam se da jugo nije ostavilo pustoš za sobom, da je sada opet sve ok :)
01.11.2018. (07:05) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
lion queen
mama je sunčanice pohala.. ne znam ima li finije gljive.
međutim, negdje sam pročitala da je se katkad može zamijeniti sa pupavkom, pa se pomalo bojim. je li to točno, ili nije?
što ti misliš o kvaliteti komercijalno uzgojenih gljiva vezano za zdravlje: šampinjoni, bukovače, šitake i slično? vrijedi li ih konzumirati?
01.11.2018. (11:55) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
gogoo
@White Lilith, bilo je štete, neke barke prevrnute, stolice sa terasa uz more prevrnute i odnešene u more, ali to nije ni blizu kao što smo čuli za drugdje u svijetu.
@Lion Queen, u prošlom postu sam ti odgovorio o tome, po meni se velika sunčanica može zamijeniti samo za kuštravu sunčanicu koju sam ubrao i prikazao (kao i za grbavu sunčanicu) , a sve su jestive i ukusne. Koristim i uzgojene gljive jer se nijedne gljive (fungi) ne mogu dobiti ako nemaju iste uvjete kao u prirodi (mogle bi se još neke osim nabrojanih ali valjda nisu isplative), za razliku od puno vrsta biljaka (plantea) koje su križane i ne baš zdravo gnojenje i uzgajane.
01.11.2018. (23:27) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
viviana
Kao i uvijek, uživanje s kojim ti hodiš posvuda uspijevaš prenijeti i nama ovdje, slikom i riječju - svojim bojama, pa je i svratiti kod tebe fini relaks. Pozdrav tebi i Lovranu!!
04.11.2018. (09:59) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
modrinaneba
Gogoo Hvalaaa Tebi...Pozdrav u prolazu!!!
04.11.2018. (17:27) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
jekatisine
Lijepo. Sunčanice obožavam. Ima ih i ovdje na sjeveru, pa ih po jeseni znamo pripremati. Najčešće pohane.
04.11.2018. (18:50) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Aneta
Kakva muhara, lijepa i otrovna. A eto i sa njom se može, ko zna. Rusima to izgleda dobro ide. ;)
04.11.2018. (19:08) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...